söndag 12 april 2009

Angrip Sverigedemokraterna - med demokratiska medel

SR:s Kaliber i P1 har under några veckor granskat Sverigedemokraterna. Man har genom att "smuggla" in reportrar som medlemmar kunnat visa hur rasismen frodas inom partiet när man kommer innanför fasaden. Vi har fått höra hur partiets ledning sjunger Vit Makt musik och nidvisor om Olof Palme. Som försvar för detta berättar partiordförande Jimmie Åkesson att den visan om Olof Palme sjunger man regelbundet hos MUF också. Som om det skulle vara ett försvar. Inom Moderaterna (och MUF i synnerhet) har det ju avslöjats att man på sina håll jublade när Olof Palme mördades. Och då är det kanske inget att förvåna sig över att man inom MUF sjunger visor som hyllar mordet. Men det är patetiskt när Jimmie Åkesson försöker släta över det faktum att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti när man suddar lite på ytan.

Däremot är det inte rätt metod att "bekämpa" Sverigedemokraterna med odemokratiska metoder. Hot mot politiker, störningar av möten, skadegörelse mot partilokaler och partimedlemmar osv är lika fel oberoende av om det är Sverigedemokraterna, Moderaterna, Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet som drabbas. Vi bor i ett demokratiskt samhälle med yttrandefrihet. Det innebär att alla har rätt att yttra sig med sin åsikt - hur dum åsikten än är. Och korkskallarna ska bekämpas med argument, inte våld. När extremvänster, AFA och liknande attackerar Sverigedemokraterna gör dom inget annat än hjälper dessa att bli de martyrer som dom vill bli.

Vi ska dock komma ihåg att våldet från höger är vanligare än våldet från vänster. Det är fler som drabbas av högerextremisters och rasisters våld än de som drabbas av extremvänstern och AFA. Skillnaden är att vänstervåldet riktas mot speciellt utvalda politiker och andra företrädare och får större publicitet. Medan högervåldet kan drabba vem som helst bara för att man har fel hudfärg, fel sexualitet eller fel åsikt.

Vitsippan uti backarna står
Söndag innebar naturligtvis en söndagspromenad för hela familjen uppe i skogen, dvs Friluftsfrämjandets tipspromenad. Vi var dessutom extra många eftersom syrran var på besök i Skåne tillsammans med Emma och hund vid namn Kunto (en kelpie). Det kändes i skogen under förmiddagen att det skulle vara lite svalare i dag, men framåt eftermiddagen blev det lika varmt i dag som innan. I sedvanlig ordning fick jag ihop 7 rätt. Jag undrar varför det blir så varje gång? Jag kunde också notera att vitsipporna nu nästan slagit ut ordentligt. Och frågan är om dom inte gjorde det under dagen, för visst var det vitare i Kalvahagsravinen och där gamla smedjan legat vid lunchtid när vi gick hem än när vi gick upp några timmar tidigare?

Piratverksamheten utanför Somalias kust har fått ordentlig publicitet sedan en amerikansk kapten nu hålls som gisslan. I många asiatiska länder undrar man varför det blivit så stor nyhet bara för att en amerikansk kapten hålls som gisslan när hundratals sjömän från Bangladesh, Pakistan, Filippinerna osv suttit som gisslan i månader utan att internationella media visat allt för stort intresse. Men det är ju skillnad på folk och fä? Jag läste förresten en förklaring till hur piratverksamheten började. De lokala fiskarna utmed den somaliska kusten blev helt enkelt utkonkurrerade från illegalt storfiske från stora kommersiella fisketrålare från andra länder. Och piratverksamheten började med att de somaliska fiskarna angrep dessa tjuvfiskare. Och det visade sig vara mer lönsamt än eget fiske så affärsidén vidareutvecklades...

Inga kommentarer: