onsdag 7 januari 2009

Och mördandet fortsätter

Bland de senaste israeliska fullträffarna från Gaza rapporteras om tre små portabla sjukhus från Danmark som snabbt förvandlades till bilvrak efter en fullträff. En ambulans från Röda Halvmånen under utryckning träffades också, varvid en ny ambulans skickades för att hämta den skadade ambulanspersonalen. Och mycket riktigt, även den nya ambulansen träffades av israelisk beskjutning. Fler civila palestinier har nu dödats på 11 dagar än israeler dödats på de senaste 11 åren.

En del kanske tycker att fridens högtid Julen är olämplig för en krigsaktion. Men tidpunkten är mycket väl vald. Det återstår bara några veckor på George W Bushs mandatperiod. Han kommer INTE att avsluta sin mandatperiod med att stoppa Israels krigföring. Kommande president Barack Obama som inte förväntas föra någon mycket annorlunda politik är dock en liten oklarhet. Det gäller alltså att passa på medan George W Bush inte ingriper och Barack Obama inte har tillträtt. Dessutom behövs kriget för att rädda regeringen i Israel inför det kommande valet. Och mycket riktigt, rapporterna talar om kraftigt ökat stöd för den sittande regeringskoalitionen. Att det kostar en massa palestinier livet har ingen betydelse. Enligt judarnas heliga böcker är ju judar mycket mer värda än andra människor. Något som de flesta religioner hävdar om sig själva. Vilket bara styrker mig i min uppfattning att religionerna (ALLA religioner) ska hålla sig i sina helgedomar. Utanför ska dom hålla käft!

Vår (ö)kända Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (m) har skrivit ett debattinlägg i Helsingborgs Dagblad i dag. Under rubriken "Osanning om sjukförsäkringen" bevisar vår ansvariga minister hur lite hon begriper av ämnet. Ministern som tillhör Högerregeringens doldisar är väl mest känd för att under den tidigare debatten om problemen med Utbrändhet hävdat att hon själv haft en släng av utbrändhet under några dagar. Det var bara att vila upp sig några dagar så kunde hon återgå i arbete igen. Vilket alltså visade att ministern med ansvar för Sjukförsäkringen inte kunde skilja på stressad och utbränd, men var dum nog att yttra sig i ämnet. I sitt debattinlägg försöker ministern få det till att de nya reglerna med olika ättestupan i sjukförsäkringen är bättre och ekonomiskt fördelaktigare för de sjuka. Och visst är det bättre att bli utan ersättning än att bli "förtidspensionerad"? Rubriken "Osanning om sjukförsäkringen" var mycket talande...

Jag tittade i går på kvällen på sommarlustspelet Rabalder i Ramlösa med Eva Rydberg från Fredriksdalsteatern. Och jag vill direkt påpeka ett klart faktafel i manus... När gästerna kom med tåget till Ramlösa Brunn steg dom av vid Ramlösa station. Det verkar ytterst korkat eftersom det vid den aktuella tidpunkten fanns en egen järnvägsstation för Ramlösa Brunn, som låg mellan Ramlösa och Påarp. Dåligt faktaunderlag!

Slutligen noterar jag att det äntligen är slut på helgerna. Det känns skönt att man utan lång eftertanke kan hålla reda på vad det är för veckodag.

Inga kommentarer: