lördag 10 januari 2009

Senaste nytt från koncentrationslägret Gaza

Palestinas flagga
Jag lyssnade under morgonen på Konflikt i SR:s P1. Programmet handlade naturligtvis om den aktuella Gazakonflikten. Deltog gjorde bland annat Per Garthon och den moderata riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson som är ordförande i Riksdagens vänskapsförening med Israel. Och hon råkade av en ren tillfällighet vara på vänskapsvisit i Israel. Bland annat verkade hon direkt avvisa att Sverige skulle avbryta det militärpolitiska samarbetet med Israel. Hon verkade tycka att vi ska fortsätta att ha militärt samarbete med krigförande nationer. Från Israels fanclub (även representerade av gamle kristdemokraten Alf Svensson) poängteras ständigt rätten för Israel att försvara sig. Men man säger inte ett ljud om att ockuperade folk också har rätt till att göra väpnat motstånd mot en ockupationsmakt. Båda parter har dessa rättigheter. Men ingen har rätt att använda de metoder man just nu använder. Att kritiken är så mycket större mot Israel beror på att dels är Israel den överlägset starka parten och därmed också den som har störst ansvar. Vidare är de israeliska aktionerna totalt överdrivna (närmare 800 döda palestinier mot knappt 15 döda israeler säger allt). Det har totalt dödats 3 civila israeler mot hundratals palestinska barn och andra civila. Dessutom är många av de som i den officiella räkningen inte kallas civila faktiskt just detta. Polisstationer för att ta ett exempel är inte militära mål! Bombar med medvetet i stort sett alla polisstationer är antingen syftet att totalförstöra det sociala samhället, eller att helt enkelt döda så många som möjligt.

Eftersom George W Bush snart slängs ut ur Vita Huset får vi hoppas att mördandet också slutar snart. Tills dess ska väl den sittande regeringen i Tel Aviv ha uppnått tillräckligt höjda opinionssiffror. Tyvärr har samtidigt Hamas och andra mer militanta muslimska grupper också fått ökad stöd runt om i Mellanöstern.

Antalet formella klagomål på handläggningstiderna hos Försäkringskassan har nästan fördubblats från 2007 till 2008. Och det är inget som förvånar. Kassans nya generaldirektör, Adriana Lender, säger sig ha förståelse för att folk har haft klagomål under året som har varit. Det var väl ett understatement?

I morgon höjer Skånetrafiken, länstrafikbolaget i Skåne, för andra gången på kort tid taxorna. Vid förra årsskiftet var höjningen 10% och nu i samband med detta årsskiftet höjs taxorna med ytterligare 9%. Allt detta har hänt sedan Miljöpartiet kommit i "regeringsställning" i regionen"! Skåne styrs av en Högerallians bestående av de 5 högerpartierna: M + Fp + C + Kd + Mp. Motivet bakom båda höjningarna är att resandet ökar så kraftigt. Nu erkänner man inte rakt ut att man höjer taxorna för att färre ska åka, utan man höjer taxorna, säger man, för att kunna investera i nya tåg och bussar. Resandet kommer att fortsätta öka (dvs fortsatta taxehöjningar långt över inflationen) eftersom allt fler tvingas till pendling till arbeten. Och dessutom, vilket är positivt, inser allt fler att de förbättrade förbindelserna gör det allt fördelaktigare att resa kollektivt. Men att miljöpartister till makten skulle innebära kraftiga taxehöjningar inom kollektivtrafiken var kanske inte något man hade förväntat sig.

I stort sett alla talar i dag gott om kollektivresande. Ja, förutom Blondinnolla... f'låt bella Ja, Isabella Löwengrip menar jag alltså. Hon tycker man ska ta taxi istället. Bussen och tunnelbanan är så pöbelaktigt om jag förstår det hela. Är den tösen verkligen seriös? Är hon inte skapad av någon parodigrupp, som en parodi på blåsta blondiner inom MUF?

1 kommentar:

Mehdi sa...

Tycker Du har bra koll på saker och ting! Fortsätt med det!

Gillade kommentaren som du hade om Federley och hans "En halv tanke"!

Federley skriver ju nästan om sig själv där! Självbiografi!

MVH

PITA

http://provocerar.blogg.se/