tisdag 6 januari 2009

Ännu mer fortsatt mördande

Och i Gaza fortsätter mördandet. En av de senaste israeliska fullträffarna är tydligen en grönsaksmarknad (lyckligtvis är det inte så många som vågar gå ut och handla, och dessutom finns det nästan inget att köpa). Vidare har man fått in en fullträff på en barnhem som drevs av Röda Korset. Till och med Utrikesminister Calle Str.. f'låt Bildt har börjat använda hårda ord om den israeliska insatsen.

Danmarks flagga
Vårt södra grannland Danmark är ett av de länder som allra mest gett efter för de främlingsfientliga strömningarna. Den borgerliga koalitionsregeringen är delvis beroende av det mer eller mindre rasistiska Dansk Folkeparti. En av de åtgärder som rasisterna fått regeringen att införa är ett kunskapstest för de utlänningar som vill bli danska medborgare. Provet innehåller 40 frågor, och för att bli godkänd och kunna få danskt medborgarskap krävs 32 rätt. I en tidigare artikel jag sett visade det sig att en majoritet av de infödda danskarna inte skulle blivit godkända i provet. Nu har professorn i Statskunskap vid Köpenhamns Universitet, Tim Knudsen, för Danmarks Radio gått igenom frågor och svar. Och genomgången visar att en mycket stor andel av frågorna innehåller mer eller mindre stora felaktigheter. Oppositionen kräver nu omtest eller dispens för de som blivit underkända.

Jag såg vid en av mina promenader under dagen att några intelligensbefriade medborgare roat sig med att krascha flera av rutorna i den busskur som nyligen satts upp vid busshållplatsen utanför Björnekullaskolan. Det här att krascha rutor är ett nöje som troligtvis funnits ungefär lika länge som rutor funnits. Men egentligen undrar jag vad som pågår i huvudet (om nu något pågår i huvudet) hos de som kraschar rutorna. Tycker man att det är fel med en busskur att ta skydd i medan man väntar på bussen? Tycker dom att det är orättvist att en del av de som väntar ska kunna få skydd mot vinden? Eller kan det vara så att dom har en ovän som brukar vänta på bussen? Kan någon förklara? Jag har mer förståelse för de som kraschat glasen i reklampelarna vid Oj. Det är naturligtvis en protest mot kommersialismen i samhället!

Såg ni förresten bilderna i Aftonbladet i lördags på Donatella Versace (arvtagerskan till modehuset Versace) och hennes dotter Allegra? Det måste vara kris inom modeindustrin. Dom stackarna har inte råd med mat. Dom ser båda ut som utmärglade svältoffer. Men det har gått bra tidigare, för Donatellas silikontuttar är den enda fasta kroppsdelen. Runda och fasta! Stackars töser, skulle man inte kunna starta en insamling?

Inga kommentarer: