torsdag 8 januari 2009

Ett klargörande Kent - tack på förhand

Jag hörde på radions nyheter i går att det från den Rödgröna hörnan finns ett missnöje med att man från Högeralliansen inte i tillräcklig omfattning tagit avstånd från Israels övergrepp på Gazas befolkning. Dock är man inom den rödgröna kompotten inte helt eniga heller. Nu hoppas jag att jag hörde fel eller missuppfattade vad Kent Härstedt (s) sade. Men jag tyckte det lät som om den gode gamle SSU:aren inte tyckte att Sverige skulle avbryta det militära samarbete som finns med Israel. Ett samarbete som bland annat har inneburit att Israel har provflugit s.k. förarlösa flygplan i Norra Sverige. Provflygningar som nu resulterat i att man använt sådana flygplan under bombningarna av Gaza. Jag tar för givet att Kent faktiskt inte anser att Sverige kan fortsätta att ha ett militärpolitiskt samarbete med en nation som bombar ett grannland och som ockuperar en stor del av flera grannländer. Jag har mejlat min gamle SSU-kollega och bett om ett klarläggande.

Däremot anser jag inte att man ska sluta tala med Israel (eller Palestina). Just samtal är det enda som kan lösa konflikten. Bomber, missiler, stridsvagnar och soldater löser inte konflikten. Dom bara utvidgar den samma.

Kanske ska vi istället inleda ett liknande samarbete med Palestina? Kanske ska vi låta Palestina provskjuta Boforskanoner och låta Hamas testa luftvärn? Det hade nog varit ett önskemål från Hamas om att få bättre precision med de raketer man i dag skjuter iväg mest på måfå.

Dessutom höll jag på att köpa Jaffa-clementiner i dag. Det var först sedan jag börjat plocka till mig dessa som jag såg att det stod Jaffa på dom. Och så långt går jag inte att jag just nu köper israeliska produkter. Produkter som mycket ofta är producerade på av Israel illegalt ockuperad mark. Där går gränsen. Det fick bli spanska apelsiner istället...

När man rapporterar om dödsoffer från Gaza brukar man berätta om det totala antalet döda, och sedan hur många av dessa som är civila. Det skall påpekas att polisstationer, moskéer osv har varit medvetna bombmål. Och poliser, präster osv ingår inte i begreppet civila!. Poliser är enligt Israel godkända måltavlor. Skäms dom inte? Och skäms inte media som följer i Knessets ledband?

Som den moderna människa jag är finns det på kvällen ett tvång att titta på TV. Och en hel del tid ägnas åt att i ren panik försöka hitta någon pärla bland all smörja som sprids ut av den uppsjö av kommersiella pestspridare som TV-utbudet befolkas av. Zappandet slutar ofta med att jag undrar varför jag egentligen äger en TV med digitalbox? I går på kvällen stannade zappandet slutligen på Femman (jag är osäker på om det berodde på att fjärrkontrollen i sedvanlig ordning inte fungerade eller på att jag gav upp letandet). Hur som helst visade Femman en brittisk dokumentär om amerikanska skönhetstävlingar för barn. Och det hela stärkte verkligen mina fördomar om korkade amerikaner. Finns det verkligen i levande livet så'na blåsta föräldrar?

Jag noterar att det tydligen återigen är senaste mode med söndernötta jeans. Om någon vill ha senaste modet kan han/hon få köpa några par väl nötta jeans av mig som jag har liggande. Hör av er. Mejladressen finns någonstans, lite jobb får ni har med att leta! Men allvarligt talat. Är det inte det löjligaste modet vi drabbas av? Extra dyra jeans bara för att dom är söndernötta!

Inga kommentarer: