söndag 6 april 2008

Datorer är ett nedrans mög - del 4 (finalen)

Inte lyckades jag få igång Internetförbindelsen i går. Och det var med små förväntningar som jag startade upp det hela i dag efter lunchen. Och mycket riktigt den hade samma konstiga dumheter för sig som i går. Det var bara till att öppna hela datorlådan igen och med fackmannamässig blick studera innanmätet (Ingela var ju i närheten så det gällde att se professionell ut). Hur som helst funderade jag ett tag på att ta ur kortet och sätta i det gamla igen för att se vad som då hände. Men valde att först göra ett annat experiment. Att sätta nätverkskortet i ett annat tomt och oanvänt uttag. Och döm om min förvåning, det kom ett direkt: "Your Internet connection is now Online" så fort jag startade om datorn. Vi är nu en fullt normal familj, med fungerande Internetförbindelse. Så länge det varar.... Som jag förstår så är det tydligen så att det inte var nätverkskortet som pajat, det var själva uttaget. Någon som vill köpa det gamla nätverkskortet?

Tidiga vitsippor
Lunken: Söndag igen, och det innebär en ny tipspromenad i skogen arrangerad av Friluftsfrämjandet. Angeli, som är den i familjen som deltar minst ofta är också den som oftast vinner. Även förra gången fanns hon bland vinnarna och fick hämta ut en bok (om rådjur valde hon). Riktigt lika fint väder var det inte i dag som förra veckan. Det har regnat i stort sett hela natten verkade det som, och duggade när vi gick iväg också. Alltså blev det regnställ och stövlar (för de som hade sådant). Det gladde i varje fall Kimmy som uppsökte varenda vattensamling som gick att uppbåda. Och han kunde ju få hållas när han nu var rätt klädd för sådana aktiviteter. Själv är jag glad över att jag investerade i ett par ordentliga stövlar i höstas. De gamla läckte som ett såll! Som ses på bilden har vitsipporna kommit långt. Dom kommer nästan att vara utblommade innan boken har hunnit slå ut. Det kan också konstateras att nästa gång är det jag som står för ifyllande av svarskupongerna medan Ingela får hålla koll på Kimmy. Ingela (och Kevin) hade 9 rätt medan jag bara hade 8 rätt. Man ska som sagt inte delegera ifyllandet av svarskortet till någon annan. Det kan också konstateras att det kan vara nyttigt att ha bekanta inom lantbrukarskrået. En av frågorna handlade om hur länge en ko gick dräktig. Lennart som passerade förbi vägrade att hjälpa till med svaret, men förmedlade visdomsorden att: "pigan och kvigan får vänta lika länge". Tack Lennart för det.

För övrigt undrar jag om jag orkar ta en joggingtur till kvällen. För att hålla löftet om två rundor per vecka måste jag hinna med i dag. Men dagens skogspromenad, gårdagens runda med Kimmy och joggingrundan i fredags känns i benen. Vi får se om jag kan komma på någon annan ursäkt också än bara trötthet i benen.

SVT ska spara pengar. Det verkar innebära att TV-produktion bara ska ske i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Ja, men vi producerar ju fler regionala TV-nyheter ursäktar sig SVT-ledningen med. Men dom programmen får man bara se lokalt. Det är viktigt att det produceras program FÖR ALLA på andra orter än i de största städerna. Det måste finnas något annat än ett storstadsperspektiv på programmen. Men sån't begriper man inte i Fjollträsk. Där man tror att Stockholm är mer än halva Sverige. Medan vi skåningar lite självironiskt på skämt brukar säga att: "Sverige består av Skåne och några norr därom liggande fäbodar" så går 08:or och på allvar tror att: "Sverige består av Stockholm och några utanför liggande bondgårdar". Låt hela Sverige leva! En uppmaning till både SVT och Försäkringskassan (och en massa andra myndigheter).

Inga kommentarer: