lördag 5 april 2008

Datorer är ett nedrans mög - del 3

Nu har jag investerat i ett nytt nätverkskort till datorn. Tror ni att det fungerar nu? Int' gör de' de' int'! Efter att ägnat några timmar åt experimenterande ringde jag slutligen upp Telias support. Som kunde berätta att dom lagt ner supporten till Windows 2000. Ni kan dra dit pepparen växer! Jag tänker inte göda Onkel Bill med mer pengar på den datorn. Det får väl bli mer experimenterande! Och jag som alltid talat väl om Telias service. Där rök den karamellen.

Stenig rastplats
Annars har det under dagen var riktigt trevligt väder. En del av dagen före lunch tillbringade jag med en lång promenad runt hela Makadamens bergbrott. Den här lilla rastplatsen har dock ingen med Makadamen att göra, den är en klassisk del av Restaurang Bäckagårds servering - en gång i tiden. Det kan inte ha varit trevligt att vara servitris och behöva bestiga åsen varje gång man skulle servera en kopp kaffe. Observera den vackra stolen till höger, uthuggen ur sten. Det finns en schäslong också, uthuggen ur sten. Men den kom inte med på bilden.

Efter lunch mådde jag dock lite sämre. Jag hörde nämligen större delen av Ekots lördagsintervju med Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m). Men jag blev till slut tvungen att gå därifrån. Utmärkande för intervjun var att hon inte svarade på frågan utan vecklade ut sig i ett inövat bortprat om något annat. Det är underligt att ingen (allra minst representanter för Högeralliansen) vågar säga vad som är det stora problemet med sjukskrivningar (och förtidspensioner). Nämligen att ingen arbetsgivare är intresserad av dig om du inte är fullt frisk och kan ge 150%. Resten är ointressanta för dagens slimmade organisationer. Ställ ordentliga krav på arbetsgivarna, men det vågar ingen!

Springtimeuppladdning 2008: Veckans datatrubbel har gjort att det blivit dåligt med tid för någon joggingtur. Men i går på kvällen bestämde jag mig för att nu MÅSTE jag ut om jag skall hinna få med två rundor denna veckan. Det har efter morgonens dimma varit ganska skönt väder under dagen. En hel del sol, och inte alls kallt. Men framåt kvällen började det att dugga lite när det äntligen blev dags för en runda. Nu kom det lyckligtvis inte så mycket, så egentligen var det skönt att springa. Det blir ju trots allt lite fräschare luft. Och redan från start kändes det riktigt bra att springa. Och jag är faktiskt ganska övertygad om att jag skulle kunna pressa tiden under 30 minuter på sexkilometersrundan. Och mycket riktigt, 29.40 blev tiden. Tydligen ska man göra ganska långa uppehåll för att få bra tider. Fast det är klart, allt för långa uppehåll bör det kanske inte bli.

Min gamla bekanting Thomas Fager dök upp i TV i går på kvällen. Han har ju gjort karriär som fackpamp inom ST på Arbetsförmedlingen. Och han hade visst lite synpunkter på utrensningen av Bo Bylund som generaldirektör för AF. Som man kan förstå så var han inte helt enig med Littorin & Gänget. Fast jag ska erkänna att jag missade inslaget. Det var Ingela som berättade det, och sedan var han bortklippt till nästa sändning. Det hade passat bra att illustrera dessa rader med det kort på Thomas som jag vet att jag har någonstans. Men naturligtvis hittar jag det inte. Han är riktigt gullig där han sitter på trottoaren sminkad upp över öronen och spelar gitarr. Thomas har inte bara sina rötter på Arbetsförmedlingen i Åstorp och SSU i Åstorp utan även i Rockfront.

Inga kommentarer: