söndag 3 februari 2008

Tankar under en filt

Folkhälsominister Maria Larsson (kd) har bestämt att det inte ska byggas någon vaccinfabrik för att tillgodose det nordiska behovet. Ett beslut som tas emot med besvikelse av våra nordiska grannar. Maria Larsson tror att det är bättre att teckna avtal med privata läkemedelsföretag. Och det är ju ett intelligent tänkande. Varför bygga upp en säkerhet av samhället när man kan få löften från privata företag. Det är bara att hoppas att det löftet är värt mer än namnteckningarna när det utbryter en epidemi

Inom politiken finns det seriösa politiker, och det finns töntar. Till den senare kategorin får vi tydligen hänföra Karin Pilsäter (fp) och Mauricio Rojas (fp). Dom har KU-anmält ett antal f.d. socialdemokratiska ministrar för privatiseringar som gjorts av tidigare regeringar. Antagligen tror dom att dom är roliga, själv tycker jag som sagt att det mest lutar åt tönthållet.

Fyra personer bakom Pirate Bay åtalas nu för medhjälp till upphovsbrott. En av de åtalade är Carl Lundström, arvtagare till Wasabröd, men som främst använt pengarna från försäljningen till att stötta diverse rasistiska och högerextrema grupper. Personligen har jag svårt för att förstå hur man kan försvara rätten att stjäla vad andra gjort. Det handlar inte bara om musik, det handlar om filmer, om ljudböcker, om dataprogram osv. Hur någon kan lyckas argumentera för att det ska vara fritt att utan ersättning ladda upp och ner t.ex. en ljudbok som en författare eller skådespelare läst in. Hur man kan argumentera för att han inte ska ha betalt för detta övergår mitt förstånd. Jag kan se problemet med att beivra brottet, men jag kan inte förstå hur man kan argumentera för rätten att stjäla!

För övrigt ser jag att Göran Persson kritiseras för att han utnyttjar rätten till avdrag för höginkomstnära tjänster. Antagligen menar dessa kritiker att Göran Persson skulle fortsatt köra bil på vänster sida om han varit motståndare till högertrafikomläggningen. Att han ska fortsätta betala in förmögenhetsskatt när den nu avskaffas. De lagar som bestämts av politikerna gäller för alla, inklusive Göran Persson.

PS. Är det inte dags att låta Britney Spears vara ifred några dagar?

Jag har förresten tillbringat i stort sett hela dagen i sängen under en filt (när jag inte besökt det lilla rummet för tömning i någon ända). Det innebär att lördagens funderingar inte finns tillgängliga för läsning förrän på söndagen.

Inga kommentarer: