onsdag 13 februari 2008

Jag slipper Husmark...

Morgonens anställningssamtal gick tydligen riktigt bra. Det är nu klart att det blev 33 år på Försäkringskassan, men inte 34 år. Om inget oförutsett inträffar blir jag någon gång direkt efter påsk eller vid följande månadsskifte kommunanställd istället. Det ska bli skönt att återigen kunna jobba på hemmaplan och slippa resor varenda dag. Och ryktet om min kommande uppsägning spred sig snabbt, det dök snabbt upp flera grattismejl från arbetskamrater eller f.d. arbetskamrater som inte fanns på plats. Trots glädjen över att det löst sig känns det faktiskt lite vemodigt. Det känns tragiskt att Försäkringskassan straffats med en ledning som jobbar hårt på att få erfaren personal att sluta. Det blir inte många kvar.

Jag såg förresten att det inte bara är gräsrötterna inom Försäkringskassan som ger upp. Under rubriken "Från Försäkringskassan intet nytt" berättar tidningen Affärsvärlden att nästan hälften av kassans högsta chefer i Stockholm har slutat på kort tid. Fast tidningen skriver att det beror på att förändringarna genomförs på ett obeslutsamt sätt. Jag fattar inget? Den toppstyrning som vi drabbats av är ett av skälen till att så många ute på fältet slutar.

Riksbanken höjde räntan, och bankerna verkar chockade. Men om inflationen är rekordhög, och över den inflation som är tillåten så är det just det som ska styra Riksbankens politik. Ingenting annat, vilket bankerna och andra ekonomer verkar tycka. Fast det är klart, jag tycker också att Riksbanken skulle ta andra hänsyn. Men det ska man inte göra enligt de föreskrifter man har. Ändra Riksbankens föreskrifter istället för att gnälla!

Dom danska Mohammedkarikatyrerna blossar upp igen. Tydligen har några knäppskallar funderat på att mörda en av tecknarna. Fast deras planer verkar inte vara så tydliga eftersom dom inte åtalas för något, utan bara utvisas. Kanske är det inte mycket mer än fyllesnack som styrt. Hur som helst har det tydligen gett skäl för 17 danska tidningar (och några svenska) att återigen publicera karikatyrerna. Allt under slagordet att man gör det för tryckfriheten. Men den tryckfriheten ger jag inte mycket för, förrän man också publicerar teckningar på kroknästa judar och elaka karikatyrer på en sexmissbrukande Jesus. Men DET gör man inte. Man vill inte förolämpa judar och kristna. Men det är tydligen OK att förolämpa islamister? Jag tycker inga av bilderna ska publiceras. Tryckfriheten är förknippad med ansvar, och det ansvaret har man inte tagit i detta fallet.

Undrar ni varför det inte kommer några rapporter från uppladdningen inför årets Springtime? Fortsätt undra! Men det ska väl bli bättre när förkylningen gett vika. Nu ska jag bädda ner mig under en filt igen.

Inga kommentarer: