onsdag 25 oktober 2006

USA ut ur Irak - eller?

Det var länge sedan vi tog en tur utrikes här. Så kanske finns det anledning att göra ett litet besök over there. Det har ju knugen med medföljande importerad hustru gjort. Knugen är egentligen ett föredöme när det gäller att visa att olika kulturer kan blandas. Bra gjort.

Men, det var till USA vi skulle. George W. Bush är visst lite orolig över utvecklingen i Irak. Antalet döda amerikaner i Irak är åter uppe i rekordsiffror de senaste månaderna. George hävdar att man ska vinna kriget mot terroristerna. Problemet för Vita Huset är att terroristerna i Irak finns där just pga av att USA är där. Innan invasionen fanns inga kemiska vapen, inga terrorister. Ja, inga kopplingar alls till det USA kallar den internationella terrorismen. Men just invasionen (som alltså byggde på en stor lögn) har skapat grogrund för en situation som jag inte vet hur man ska lösa. Förhoppningsvis åker republikanerna all världens väg i valet, och sedan kan kanske nya krafter ta över och försöka lösa konflikten när George W. Bush också har fått lämna in. Innan dess tror jag tyvärr inte att situationen går att lösa. I dag är situationen sådan att inte ens ett amerikanskt tillbakadragande med svansen mellan benen skulle lösa problemen.

För övrigt ser jag att kvällsmedia gör stor affär av att nya kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth i en välgörenhetskalender visat upp sig naken utan en tråd på kroppen. Det skall dock påpekas att det finns en massa annat framför alla intressanta kroppsdelar. Kalendern är faktisk tjusig (den hänger på väggen här hemma) och säljs av 1,6 miljonerklubben till förmån för kvinnohälsa. Köp den nya för 2007!

Inga kommentarer: