fredag 6 oktober 2006

Ny regering!

Jaha, grattis svenska folk. Nu har ni (vi) fått en ny regering. Farbror Fredrik har utsett sina ministrar färdigt. Hälften är moderater och den andra halvan får de andra tre stödpartierna i högeralliansen dela på. En del var väntat, annat förvånande - och en del var befarat. Att skoltalibanen Jan Björklund skulle bli skolminister var tyvärr befarat, och inte blir det trevligare med Lars Leijonborg som utbildningsminister. Bevare mig väl för den folkpartistiska utposten. Det paret kan göra mycket ont på fyra år.

En annan som jag är orolig för är Nyamko Sabuni som jämställdhetsminister. Lyckligvis fick islamofoben Nyamko inte ansvar för immigration i varje fall.

Socialförsäkringsminister blev moderaten Cristina Husmark Pehrsson. Var hon står har jag svårt för att uttala mig om, men en moderat på posten kan i sig inte vara en fördel.

Och det största skrattet av alla. Gamle gode Calle Bildt gör debut i regeringen som utrikesminister. Det skall till försvar sägas att Calle sedan han gjort fiasko med världens bästa regering och fick ut i världen och se verkligheten utanför den svenska ankdammen så har han fått en lite mer realistisk syn på hur det ser ut. Men tror farbror Fredrik verkligen att Calle accepterar att spela andra fiolen? DET ska bli spännande!

Det jag hann höra av regeringsförklaringen var mest de sedvanliga flosklerna som de flesta kan ställa upp på. Det får bli när de konkreta förslagen kommer som jag kan börja gnälla.

Inga kommentarer: