onsdag 4 oktober 2006

Otur Fredrik!

Jag ser att Anders Rune som är analytiker på den svenska branschorganisationen Teknikföretagen tror att toppen på den svenska konjunkturen är nådd, och att nu kommer det att går nedåt igen. Bad luck Fredrik! Eller det är just pga högeralliansens valseger som det börjar gå ner igen? Jag är förvirrad!

Jag läser att Jan Andersson (socialdemokratisk EU-fanatisk EU-parlamentsledamot) på DN Debatt har synpunkter på vad som gick fel för Socialdemokraterna i valet. I korthet har han tre (bort)förklaringar. Underlåtenhet att ta arbetslösheten på allvar. Han Som vet Bäst tendenser hos Göran Persson. Och att partiet som svar på de nya moderaternas mittenvridning själva gått alldeles för långt till vänster!?!?!

Va? Skulle socialdemokraterna ha gått till vänster? Har Jan Andersson träffat för många högervridna fjollar i Bryssel? Har han flyttat hela hjärnan till Bryssel och fått den förvandlad till Brysselkål? Eller är det bara hans egen högervridning som ställer till spratt för honom?

Att man inte tagit arbetslösheten på allvar är riktigt. Och det har jag redan konstaterat att det beror på ett tidigare ytterst högervridet beslut som skapat Riksbankens inflationsparanoja. Och när det gäller Göran Perssons ledaregenskaper vet jag inte om det är myt eller verklighet. Men jag tycker att föregångaren Ingvar Carlsson fick kritik för exakt motsatsen. Så det är inte lätt att vara alla till lags. Men vänstervridet? Nä, där flög det sista återstående förtroendet för Jan Andersson sin kos.

Sedan kan jag ge en annan fjärde förklaring. Nästan total avsaknad av egen media som når ut till folk. Den har det socialdemokratiska partiet klantat bort totalt. Och då får man skriva sina debattinlägg i motståndarnas flaggskepp istället.

Inga kommentarer: