onsdag 18 oktober 2006

Brev till justitiedepartementet

I dag har jag skickat följande epost till justitiedepartementet:

Med tanke på de uppgifter som framkommit i media om ett mer omfattande fusk med betalningen av TV-licenserna och skattesmitning genom utnyttjande av s.k. svart arbetskraft än vad som tidigare var känt undrar jag vilka åtgärder justitiedepartementet planerar för att minska detta fiffel med våra gemensamma resurser.

Det har tidigare i media framkommit att fusket med socialförsäkringen var större än vad man trodde. Mot detta har det vidtagits åtgärder i form av ökad kontroll och skärpta regler.

Jag förutsätter att det nu avslöjade fusket med TV-licenser och fusk med "svart arbetskraft" också innebär att åtgärder nu vidtas för att stävja detta.

När det gäller TV-licenserna föreslår jag att de kontrollanter som finns får utökade befogenheter och ökade resurser så att kontroller även kan göras i de mer fashionabla kvarteren i Djursholm, Täby, Lidingö osv.

När det gäller fusket med utnyttjandet av svart arbetskraft föreslår jag att skattemyndigheten får utökade möjligheter till kontroller och hembesök. Att straffen för att bryta mot reglerna skärps. För de som har större inkomster är det bara höga böter som biter. Slutligen föreslår jag att preskriptionstiden förlängs från de löjliga 5 år som tydligen gäller i dag.

Som ärlig medborgare, som betalar min TV-licens, inte missbrukar socialförsäkringen och inte skulle komma på tanken att på något sätt smita från skatten känner jag mig lurad när någon smiter från sitt ansvar. Inte betalar vad som gemensamt bestämts eller plockar ut pengar man inte har rätt till. Det är jag som får betala mer! Det är mig man stjäler pengar från!

Jag förutsätter därför att man från ansvarigt håll vidtar åtgärder mot ALLT fiffel.

Inga kommentarer: