lördag 14 oktober 2006

Bye bye Maria

Jaha, så har Maria Borelius satt nytt svenskt rekord, 8 dagar som minister. Fint jobbat Fredrik!

I vilken värld har Maria Borelius levt om hon trodde att hennes sätt att leva skulle accepteras av svenska folket? Har hennes liv bland andra miljonärer och annat löst folk fått henne att tappa verklighetsuppfattningen? Jag fattar inte att man tror att vi skulle acceptera den typen av fiffel. Lyxigt sommarhus i Cannes (bokfört på fiffelbolag i skatteparadis), ännu ett lyxigt sommarhus i Skanör (skrivet på ett annat fiffelbolag i samma skatteparadis) och dessutom lyxvilla utanför Stockholm. Svarta löner, fiffelaffärer och allmänt bortskämt liv. Hur kunde Fredrik Reinfeldt utse denna överklassprimadonna? Ofattbart!

Nu återstår bara att också Cecilia Stegö Chilò tvingas lämna in. Skillnaden mellan de två är enligt Fredrik Reinfeldt att den ena velat gå, men inte den andra - än. Vi väntar!

För övrigt har jag i dag kämpat mig igenom en gräsmatta som återigen blivit alldeles för lång. Det är vid sådana här tillfällen som man funderar på att skaffa en åkgräsklippare och inte bara ha en handjagare. Men det gick. Och jag har även räfsat upp 3 rullebörar fulla med gräsklipp till komposten. Kanske skulle man köpa hushållsnära tjänster skattefritt? Fast jag tror inte att jag skulle haft råd även om jag slapp skatten. Vi får nåja oss med att disponent Larsson, VD Borelius och VD Chilò i fortsättningen slipper skatta för sina pigor. Nä visst nä, dom skattade inte tidigare heller.

1 kommentar:

Anonym sa...

Som sagt, skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Det gladde mig när jag hörde att "nippertippan" Maria Borelius bestämt sig för att avgå. Men det är ingen skadeglädje jag känner, bara ren äkta glädje över att oärlig människa fick ta sitt straff - det hade varit en skam om hon suttit kvar som minister. Läste någonstans att efter det att hon gett ut sin bok om barnafödande, "Sedan du fött", så gick hon ut i media och mer eller mindre talade nedsättande om de "klena" kvinnor som sjukskriver sig i samband med graviditeten - det hade hon aldrig gjort. Tacka tusan för det - inget tungt, fysiskt jobb (vet hon vad det egentligen innebär?) och med barnflickor och möjligheten att vila upp sig på Franska Rivieran!!
Nåväl, nu har denna "familjens diva" förvandlats till en simpel brottsling.