torsdag 12 oktober 2006

Fredriks Pudelkennel

Det är nu dags att döpa om Fredrik Reinfeldts högeralliansregering till Fredriks Pudelkennel. Jag har börjat tappa räkningen på antalet regeringsledamöter eller dit kopplade högeralliansmedlemmar som tvingas gå ut i media och göra en pudel och be om ursäkt. Maria Borelius hade både anlitat svart arbetskraft (och ljög om anledningen) och missat TV-licensen och har bett om ursäkt för allt. Cecilia Stegö Chilò hade också använt svart arbetskraft och ljuger fortfarande om TV-licensen men har också gjort en pudel och bett om ursäkt. Tobias Billström hade i protest inte betalt TV-licensen men har nu gjort sin pudel och bett om ursäkt. Andreas Carlgren fifflade med ersättningen och har nu bett om ursäkt. Och nu senast är det Fredrik Reinfeldts egen stabschef, f.d. MUF-ordföranden Johan Forssell som inte heller i protest betalt TV-licens, men nu gjort en pudel (även om han mest pratade om sniglar i ögat). Vi ser med spänning fram emot nästa sändning av pudlar från Fredriks Pudelkennel.

Med tanke på hur stor del av de moderata regeringsledamöterna som på grund av civil olydnat vägrat betala TV-licens kan man nog säga att man från Fredriks Pudelkennel nu sanktionerat att det är OK att bryta mot lagen om man tycker den är fel. Alltså, om man tycker det är fel med karensdag i sjukpenningen är det OK att ta ut Tillfällig föräldrapenning istället för att slippa karensdagen. Om man tycker att det är fel med hastighetsgränser på vägarna är det fritt fram att köra för fort. Eller?

Slutligen noterar vi att Anna Sjödin fällts för sin krogrunda. Jag tar fortfarande inte ställning till vem som talar sanning eller ljuger (vittnesmålen om hur kroganställda håller ihop är för många). Men jag anser fortfarande att bara det faktum att om hon som ordförande för en ungdomsorganisation går ut på krogen och dricker sig aspackad så har hon gått över gränsen. Gör man det ska man inte vara ordförande för en ungdomsorganisation. Men i motsats till diverse statsråd som ljuger och fifflar och som jag anser ska avgå så är detta en fråga för SSU:s medlemmar, inte mej. Men statsråden är mina statsråd så där har jag sätt att ställa krav. AVGÅ!

1 kommentar:

Anonym sa...

"Skadeglädjen är den enda sanna glädjen" brukar man säga... men oavsett om man är vänstersympatisör eller ej, så måste ju den senaste veckans avslöjanden vara upprörande.
"Nippertippan" Maria Borelius är urtypen för de som man för i tiden kallade "nouveaux riches", vilket var en nedsättande benämning på de som p.g.a. sin nuvunnna förmögenhet försökte nå makt och ställning, inte ofta på ett ohederligt sätt.
Hur kan man ha förtroende för henne som handelsminister, när hon sköter sina egna affärer på ett synnerligen oärligt sätt - eller är det just det som är poängen - AB Fiffel & Båg skall sköta Sveriges handelsaffärer??!!
Jag undrar - var har Reinfeldt hittat dessa kvinnor - Maria Borelius och Cecilia Stegö Chilò -är det väninnor till hans fru, Filippa??!!
Hur som helst - har dessa två kvinnor minsta skam i kroppen, så borde de avgå omgående.
(Läste förresten på text-TV att Maria Borelius sjukanmält sig idag - skadeglad eller ej, så hoppas jag att hon mår riktigt illa av skamkänslor...om hon nu är förmögen att känna desamma...)