fredag 20 oktober 2006

Blocköverskridande koalitioner kan fungera

Jag såg på nyheterna att Socialdemokraterna och Centern i Åstorp har kommit överens om att bilda koalition nästa mandatperiod. Något som tydligen inte alls uppskattades av de två förlorarna i valet, Folkpartiet och Kristdemokraterna som tidigare också ingått i den blocköverskridande koalition som styrt här i Åstorp de senaste åren. I motsats till rikstrenden gick Socialdemokraterna fram här, och kan nu med Centern bilda egen majoritet. Bra tänkt av Centern. Medan Folkpartiet och Kristdemokraterna kan sitta och sura tillsammans med storebror Moderaterna och Sverigedemokraterna.

För övrigt ser jag att Ulf Dinkenspiel är påtänkt som ny handelsminister (fast det förnekas av Fredrik Reinfeldt). Jag hoppas Fredrik talar sanning. Mannen som varje år kostar svenska skattebetalare miljardbelopp bör lämpligen hållas utanför regeringen. Det var den gode Ulf som är ansvarig för Sveriges urusla avtal med EU som varje år kostar oss miljarder i för höga avgifter till Brysselkolossen.

Slutligen kan jag konstatera att jag under gårdagen var mycket nära att slänga datorn genom fönstret och helt övergå till papper och penna. Det tog två timmar att få rätt på grafiken så att det gick att använda datorn. Jag upprepar vad jag sagt förr. Inget annat hushållsföremål hade vi accepterat krånglar som datorn. Hade spisen, kylskåpet, dammsugaren, TV:n osv haft lika mycket dumheter för sig hade dom åkt ut. Men datorn accepterar vi att den krånglar lite då och då. Nedrans Bill Gates!

Inga kommentarer: