onsdag 11 oktober 2006

Så handlar den som tycker sig vara förmer än andra

Jerusalem Post berättar att man på Israels utrikesdepartement dansade lyckojenka när valresultatet från Sverige kom. Äntligen skulle man bli av med en regering som kunde vara kritisk mot landets ockupationspolitik. Kan vi hoppas att utnämnandet av Carl Bildt till utrikesminister gör att man snubblar i jenkan. Calle har faktiskt vid flera tillfällen haft ganska kritiska synpunkter på den israeliska ockupationen. Det var kanske tur att inte Folkpartiet eller Kristdemokraterna fick ansvar för utrikespolitiken.

Det ska bli intressant att följa hur länge media håller drevet igång efter Maria Borelius. Hon har ju inte bara haft dålig moral utan ljuger också friskt. Hon har hävdat att hon hade så dålig inkomst under den period på 90-talet då hon anlitade svart barnomsorg. När det sedan framkommer att familjen haft miljoninkomster varje år så kommer en ny förklaring - dom hade separat ekonomi! Och det var hennes ansvar att stå för barnomsorgskostnaderna. Vad var det för en stövel hon skaffade fyra barn med som trots miljoninkomster inte var villig att bidra med att betala barnomsorgen. Det fick stackars Maria göra på sina dryga 300.000 om året. Jag tycker att mediadrevet bör sluta med att Maria Borelius tvingas avgå. Inte för fifflet, men för lögnerna. Men jag tror inte att den borgerligt dominerade median kommer att hålla ut. Det är ju inte en sosse som fifflat!

En annan som förtjänat ett mediadrev är nya kulturministern Cecilia Stegö Chilò. Hon har inte betalt TV-licens på drygt 15 år (och ingår dessutom i de som anlitat svart arbetskraft). Hennes make fick helt plötsligt en TV när hon blev vald till kulturminister med ansvar för bland annat Public Service. Vilket sammanträffande? Se´n har hon erkänt att hon slarvat med licensbetalandet eftersom hon under en period bodde utomlands. Men hon anmälde ingen TV innan hon reste ut heller. Vad det handlar om (precis som för Maria Borelius) är helt enkelt en tro att dom står över pöbelns skyldigheter att bidra till det gemensamma. Fast ingen av dom tänker avgå! Hur Cecilia Stegö Chilò ska kunna fortsätta som kulturminister med ansvar för SVT och SR med den bakgrunden och den åsikten om Public Service som hon har (dvs att den kan säljas ut) är för mig obegripligt.

En tredje som än så länge kommit undan drevet är nya Integrationsministern Tobias Billström (ännu en moderat) som inte heller betalat TV-licens. Fast han är i motsats till de båda moderatdamerna ärlig. Han erkänner att det var medvetet eftersom han tyckte programmen var så dåliga. Det säger ju en hel del om hur moderater tänker. Att följa solidariskt fattade beslut är valfritt!

Jag saknar förresten en kommentar från f.d. moderaten K G Bergström på SVT.

Inga kommentarer: