fredag 27 oktober 2006

Skoltalibanen Jan Björklund slår till

Skoltalibanen Jan Björklund fortsätter på den inslagna vägen. Hårdare tag ska lösa alla problem. Nu ska det bli fritt fram att slänga ut elever från den obligatoriska grundskolan och tvinga kvar elever i den frivilliga gymnasieskolan. Men åtgärderna är mest ett spel för gallerierna för att Jan Björklund ska kunna säga att han vidtagit åtgärder. Det finns nämligen inga som helst internationella erfarenheter som säger att den typen av metoder fungerar. Snarare är det så att ju hårdare miljön är i skolan desto sämre fungerar det.

Enligt beräkningar kostar USA:s krig i Irak motsvarande 46.000 kronor per sekund. Hade man istället använt dessa summor för att avskaffa fattigdom i världen hade man nästan lyckats med det. Och då hade man inte behövt döda en massa människor. Men som vanligt, när det är krig finns det ingen som bromsar i utgifterna, men när det gäller bistånd, då har man inte råd. Vi kan väl säga att detta är ännu ett exempel i vår pågående serie om att vi inte saknar resurser - men använder dom fel.

Högeralliansens smekmånad med svenska folket blev mycket kort. Flera opinionsundersökningar visar på ombytta roller, vänstern leder numera. I den undersökning från Temo som DN redovisar har alla tre vänsterpartierna gått fram, medan alla moderaternas stödpartier i högeralliansen tappat väljare. Och då även till moderaterna som snart helt ätit upp sina kompisar. Undantaget är i Stockholm där högeralliansen ökat. Antagligen beror detta på det fortsatta stödet för trängselavgifterna från regeringen!

För övrigt hör jag att det var bråk när AIK spelade fotboll igen. Varför är jag inte förvånad?

Inga kommentarer: