måndag 16 oktober 2006

Bye bye Cecilia

Så kom i dag på morgonen äntligen också beskedet att Cecilia Stegö Chilò lämnade in. Hon fick dock stryk av Maria Borelius med två dagar och får tills vidare nöja sig med andra platsen på listan över Sveriges mest kortlivade ministrar.

Det är ofattbart att två f.d. journalister så totalt kunde missbedöma allmänhetens syn på moral och medias förmåga att bedriva drevjournalistik. Hur kunde Maria Borelius tro att det skulle vara acceptabelt med en bortskämd skattefifflande överklassdam i en svensk regering? Hur kunde Cecilia Stegö Chilò tro att man kunde vara kulturminister om man under drygt 15 år fullt medvetet som en demonstration vägrat att betala för sig, samtidigt som man regelbundet tagit betalt av exakt samma SVT som man vägrat betala till? Hur kunde båda dessa f.d. journalister tro att det gick att ljuga sig undan problemen? Hur kunde Fredrik Reinfeldt så totalt missbedöma svenska folket?

En nyhet som kom bort var Anders Borgs nya budget. Men så innehöll den väl inte så stora överraskningar heller. Mer pengar till de som jobbar (avdrag till den som har jobb). Mer pengar till välbeställda villaägare med attraktiva tomter (begränsningar i fastighetstaxeringer just för dom). Mer pengar till förmöget folk (minskning av förmögenhetsskatten). Och så mindre pengar till arbetslösa (sänkt A-kassa), mindre pengar till sjuka (annat sätt att beräkna sjukpenning). Mindre pengar till fackmedlemmar (höjd avgift för A-kassan och avskaffad avdragsrätt för avgiften - fast arbetsgivarna får fortsätta dra av sina motsvarande kostnader). Mindre pengar till pensionärer osv. Dvs som väntat, morot till de som har det bra och piskan på de som har problem. Högerpolitik som man kunde vänta sig. Inget att vara överraskad av!

Inga kommentarer: