torsdag 1 augusti 2024

En helt ny orörd sommarmånad

» Mördandet kommer att fortsätta.

Det är uppenbart att ingen av alla parterna i konflikten i Mellan Östern vill ha en fredlig utveckling. Att Hamas är en terrororganisation är det nog inte så många som säger emot. Allt fler börjar också inse att staten Israel faktiskt uppför sig som en terrorstat. Ständiga krigsbrott i Gaza är en del av bevisen för detta. Internationella lagar säger att man får inte mörda politiska motståndare genom attentat och liknande i andra länder. Det gäller Ryssland. Det gäller Saudiarabien. Det gäller Iran. Och det gäller även Israel som har för vana att mörda palestinska ledare även om dom befinner sig i Syrien, i Libanon, i Iran och så vidare. Det gäller oberoende av om dom är misstänkta för terrorbrott eller inte. Och dom reglerna gäller alltså både Ryssland, Saudiarabien och Israel.

När man gör den typen av aktioner visar man att man inte vill ha en fredlig utveckling. Man visar att man vill ha fortsatt upptrappat krig. Att mörda Hamasledaren Ismail Haniya i Iran innebär bara att Hamas kommer att utse en ny ersättare. En ersättare som med största sannolikhet är mycket mer militant än Ismail Haniya som bedömdes som en ganska moderat ledare. Naturligtvis kommer Iran osv att tvingas svara. Och denna gången kommer med största sannolikhet inte Iran att förvarna USA och Israel om att en attack var på gång som man gjorde förra gången.

Tyvärr är det så att båda sidor i konflikten helt uppenbart inte vill ha en fredlig utveckling. Palestinska terrorgrupper måste visa att man är aktiva och det är uppenbart att Israel inte vill ha fred. Man vill ha fortsatt konflikt. Är det bara för att Benjamin Netanyahu ska kunna klamra sig kvar vid makten?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens sanningssägare.

Jag ser att vår sjukvårdsminister, kristdemokraten Acko Ankarberg Johansson, har läst av vad svenska folket vill. Och det är ju faktiskt en viktig egenskap hos en politiker. Dvs att läsa av folkviljan.

- "Väljarna vill se kortare köer."

Visst är det ett intelligent yttrande. Jag blir så glad när en ledande politiker faktiskt förstår vad svenska folket vill. Redan i Tidöavtalet utlovades reformer som skulle korta köerna, göra vården mer jämlik och förbättra arbetsmiljön. Nu har det väl blivit lite si och så med detta. Tusentals inom sjukvården är på väg att bli uppsagda. Antalet vårdplatser minskar snarast. Vårdförbundet fick gå ut i strejk för arbetsmiljön och välviljan från arbetsgivaren, regionerna, var väl inte den bästa.

Och det där med väntetider? Nja? Jag väntar på en tid för röntgenundersökning. Men jag är faktiskt inte riktigt uppe i de tre månader som gäller för den s.k. vårdgarantin. I april när det gjordes en mätning så hade 37% av de som väntade på tid för operation eller liknande fått vänta mer än vårdgarantins 3 månader.

Lycka till Acko Ankarberg Johansson (KD)!

Läs:
Sjukvårdsministern: «Väljarna vill se kortare köer». - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mer regeringsfiasko.

Ekonomin är inte den allra bästa. BNP-utvecklingen går väl åt fel håll. Jag såg precis att lyxbyggaren Oscar Properties nu begärts i konkurs. Faktum är att juli månad i år satte nytt svenskt rekord i antalet konkurser. Inte på 30 år har det skett så många konkurser i Sverige. 684 stycken! Det är i princip 30 företag per arbetsdag som går i konkurs.

Tycker du det är en god utveckling Elisabeth Svantesson, finansminister, moderat och folkbokföringsfifflare!

PS. Dagen var årets allra sämsta dag på Stockholmsbörsen. Det går bra Elisabeth!

Läs:
Skatteverket begär Oscar Properties i konkurs – aktien faller tvåsiffrigt. - Dagens Industri
Deppigaste julisiffran på 30 år – 684 bolag i konkurs. - Dagens Industri
BNP lägre än väntat under andra kvartalet. - Sveriges Radio
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

En man i 50-års åldern ligger i respirator efter att ha skjutits under kvällen till onsdag i Sunne. Mannen som misstänkts ha skjutit och som häktats av polisen är Sverigedemokratisk kommunpolitiker i Sunne. Skottlossningen skedde hemma hos SD-politikern. Mikael Strandman som är distriktsordförande för SD Värmland har ingen bra förklaring till händelsen. - "Vi vet ju inte vad som hänt än. Men det är klart att det här inte är bra." Det blir ju svårt att skylla våldet och skjutandet på invandrande muslimer och andra asylsökande.

För övrigt var det ovan nämnda SD-politiker Mikael Strandberg som för ett antal år sedan tyckte att alla journalister osv på SVT och Sveriges Radio skulle tvingas uppge sina partisympatier och sedan skulle anställningarna kvoteras efter vilket parti dom representerade. Det kommer många korkade idéer från det hållet! Ibland lockas man till skratt, men ibland blir man bara ledsen och orolig.

Apropå Sverigedemokraterna så ser jag att den mångåriga SD-riksdagsledamoten Josef Fransson hyllar de brittiska nazister som pga ett lögnaktigt rykte angrep en moské, moskébesökare och polisen i Southport med tegelstenar och andra tillhyggen samtidigt som affärer plundrades. Han retweetar den engelske nazisten Tommy Robinsons hyllning till gårdagens kravaller. Se mer om det i gårdagens Sven Tycker.

Jag såg för övrigt att den brittiska nazistgruppen English defence league, som låg bakom kravallerna, och som alltså hyllades av SD:s Josef Fransson nu hotas av att klassas som en terrororganisation och därmed förbjudas i Storbritannien.

Var går gränsen mellan Sverigedemokraterna och nazisterna? Fråga Ulf Kristersson som en gång i tiden dyrt och heligt lovade förintelseöverlevaren Hédi Fried att han aldrig skulle samarbeta med Sverigedemokraterna. Men så småningom så smakade uppenbarligen Makten bättre än Moralen!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: