måndag 12 augusti 2024

Min farmor Klara skulle haft namnsdag

» Visst är han fascinerande.

Jag pratar alltså om Donald Trump. Det är fascinerande att en person med den meritlistan kan vara en seriös kandidat till presidentposten i det som brukar kallas världens största demokrati. Det är ju inte alls omöjligt att USA:s nästa president heter Donald Trump. Så upplysta och kritiskt granskande är amerikanerna. Man blir mörkrädd!

Donald Trump
Vad hör då till det senaste. Tydligen hävdar Donald Trump att hans kampanj har hackats av Iran. Varför Iran skulle göra det förstår jag inte. Men det är väl det trots allt mest sanningsenliga vi hört från det hållet de sista veckorna.

Jag såg att Donald Trump krävt att Kamala Harris skulle diskvalificeras från att ställa upp i presidentvalet. Hon fuskar nämligen! Vad det handlar om? Jo, det har visats filmer från arrangemang där det varit stor publik runt Kamala Harris. Och det kan ju inte stämma att Kamala Harris drar stor publik. Alltså måste det vara fusk. Man har från Demokraterna helt enkelt använt AI-fusk för att det ska se ut som det är mycket större publik än vad det i verkligheten är. Kamala Harris fuskar så hon borde diskvalificeras tycker Donald Trump. Att han själv flera gånger har avslöjats med att ljuga om antalet supportrar kan inte stämma!

Bland Donald Trumps lögner så hittar vi en historia där han berättar om en helikopterfärd tillsammans med San Francisco tidigare borgmästare Willie Brown. En färd som höll på att sluta illa men slutade med en nödlandning. Då ska Willie Brown ha berättat hemligheter om Kamala Harris. Willie Brown hävdar dock att han aldrig åkt helikopter med Donald Trump någon gång. - "I don't think I'd want to ride on the same helicopter with him" är Willie Browns kommentar. En annan Kalifornienpolitiker, Nate Holden, hävdar dock att han flugit helikopter med Donald Trump en gång när Donald Trump ville köpa mark. En helikopterresa som slutade lite snabbare än tänkt, dock inte i form av nödlandning.

Ett antal artister kräver av Donald Trump att han omedelbart ska sluta använda deras musik i samband med sina kampanjer. För många artister är detta en konflikt som pågått i flera år. Flera artister kräver nu rejäla skadestånd från Donald Trump för att han trots detta fortsatt använda deras musik. Det handlar om musik av Isaac Hayes, Beatles osv. Senaste artisten som blivit förbannad är Celin Dion där Donald Trump använt hennes "My heart will go on" utan hennes medgivande och mot hennes tillåtelse. Låten är känd från filmen "Titanic" Något som ju kan tolkas lite olika, den handlar om ett sjunkande skepp...

Läs:
Trump anklagar Harris för «AI-fejk»: Borde diskvalificeras från valet. - Dagens Nyheter
Trump doubles down on scary helicopter trip story. - BBC
Celine Dion rasar mot Donald Trump: DEN låten? - Aftonbladet
Trump drog 162 felaktigheter och lögner på 64 minuter. - Expressen

Det är den mannen som kanske är på väg att bli president i USA!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Den dyra kärnkraften.

Så har vi då fått en utredning som berättar hur vi ska finansiera drömmen om ny kärnkraft. Man räknar med att fyra nya kärnkraftsaggregat ska kosta 400 miljarder att bygga. Alltså 100 miljarder per aggregat. Får man en kärnkraftsreaktor för 100 miljarder? Finska Olkiluoto 3 beräknades kosta 30 miljarder. Men det var länge sedan. Den blev 14 år försenad och hamnade till slut på 100 miljarder. Franska Flammanville 3 är än så länge 10 år försenad och kostnaden ligger nu på 200 miljarder. Brittiska Hinkley Point C är än så länge ett antal år försenade och kostnaden ligger på 150 miljarder per reaktor - än så länge... 6 av världens 10 dyraste byggnader är kärnkraftsreaktorer.

400 miljarder för 4 reaktorer känns som en optimistisk kalkyl. Hur som helst ska tydligen skattebetalarna hosta upp 300 av de 400 miljarderna i lån. Låt mig gissa att om priset till slut hamnar över 100 miljarder per reaktor så får vi skattebetalare hosta upp ännu fler miljarder. Lägg till detta att skattebetalarna ska garantera ett pris på 80 öre per kilowattimme. Jag fick mina elräkningar idag och betalar mindre än 55 öre/kilowattimme denna månad - i det dyraste elprisområdet. Priset varierar ju ordentligt. I söndags låg det tydligen på under 0 i hela landet. Kärnkraftsbolaget är alltså garanterade att få 80 öre, oberoende av vad dom får betalt. Skulle priset hamna under 80 öre så får dom 80 öre ändå och så får vi skattebetalare punga ut med mellanskillnaden. Dvs 80 öre i söndags!

Det blir nog billigt och bra!

Kan man inte ge Ebba Busch något annat jobb där hon gör mindre skada? Vi behöver fler som städar upp i vår natur, som bekämpar s.k. invasiva arter och liknande. Men när jag tänker efter så är det ju att förolämpa de som jobbar med dessa viktiga jobb att omplacera Ebba Busch dit.

Läs:
Kritik mot statliga kärnkraftspengar: Dyrt för hushållen. - Sveriges Radio
Utredning om finansiering för ny kärnkraft presenterad – beräknas kosta 400 miljarder. - SVT
Finansiering av ny kärnkraft kan bli dyr – behövs inte. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Arbetslöshet.

Visste ni att Sverige har EU:s fjärde högsta arbetslöshet? Den ligger på 8,3% och är stigande. - "Det här är nivåer man vanligtvis ser i finanskriser" är arbetsmarknadsminister Johan Pehrsons (L) kommentar. Kan det finnas något samband med denna topposition och det faktum att vi har en Brunblå sörja som styr?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: