lördag 10 augusti 2024

Vad krävs för att bli minister?

» Kan vi inte få slippa fru Stenergard.

I torsdags tyckte jag ju till om vår utvisningsminister Maria Malmer Stenergards presskonferens där hon överlycklig berättade att antalet asylsökande i Sverige är rekordlågt. Att antalet som beviljas uppehållstillstånd är rekordlågt. Att utvandringen från Sverige är rekordhög. Vi har helt enkelt idag en nettoutvandring. Ett förhållande som gör Maria Malmer Stenergard och hennes vänner inom det rasistiska Sverigedemokraterna rent lyriska. Någon tanke på att Sverige ska vara solidarisk med övriga Europa där antalet asylsökande är enormt finns inte. Den solidariteten krävde vi bara när det var många i Sverige!

Men, faktum är att det borde göra dom oroliga. För samtidigt så föder vi allt färre barn. Lägger man ihop dessa två faktorer så hamnar vi i att Sveriges befolkning kommer att minska. Ett land som befinner sig i en situation med nettoutvandring är ju faktiskt ett land i kris. Folk vill inte bo där! Vi har varit där förr, under utvandringsåren när svenskarna inte kunde försörja sig utan valde att försöka finna lyckan i Amerika istället. Vi blev ett utvandringsland, ett land i kris. USA blev ett land med invandrare, något som lade grunden till USA:s storhet.

Maria Malmer Stenergard och hennes vänner inom Sverigedemokraterna borde inte vara överlyckliga. Dom borde känna oro. Läs gärna de här båda initierade funderingarna i Aftonbladet (Oisín Cantwell) och i Dagens Nyheter (Max Hjelm).

Läs:
Ministern strålade och Sverige stagnerar. - Oisín Cantwell i Aftonbladet
Sverige är sämre än Syrien – förstår ni hur dåliga vi är? - Max Hjelm i Dagens Nyheter
Vi gör Sverige bra igen. - Mattias Karlsson (SD) jublar och tänker inte ens så långt som näsan räcker
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Ett samhälle för bilisten?

Jag har de senaste dagarna på sociala medier hamnat lite i diskussion med en del bilälskare. Ni vet så'na som tycker att det viktigaste med samhället är att det byggs upp så att det passar bilismen. Då får andra som gående, cyklande, natur och vi kan fortsätta uppräkningen, men dom får maka på sig.

Det ena handlar om en gata här i Åstorp som stängts av för genomfart. Något som upprört ett antal bilister som nu måste köra flera hundra meter längre ibland och förlorar kanske så mycket som flera minuter. Att det gör det säkrare för gående och cyklande och att boende utefter gatan är tacksamma för att slippa all genomfartstrafik som vrålar fram har ingen betydelse. Nu förs trafiken över till en väg som är gjord och anpassad för genomfartstrafik med helt separerad gång- och cykelled t.ex. Men, en del bilister kan ju förlora kanske upp till flera minuter! Stackare!

Den andra diskussionen föranleddes av en bild jag lade upp på en lokal Facebookgrupp och som visade hur bilar parkerade så att dom blockerade mer än halva trottoaren. Det blir omöjligt att komma fram om man t.ex. har rullstol, barnvagn, rollator osv. Man får gå en annan väg eller använda sig av planteringen. Det dök genast upp ett antal från den här gruppen som anser att samhället ska byggas så att det först och främst är anpassat för bilister. Har man en stor bil, menade dom, så den får dåligt plats på parkeringsplatsen så får de gående maka på sig. För då har man inget annat val än att blockera gångbanan också. Man kan ju inte sticka ut i körbanan med bilen så att andra bilar tvingas svänga om lite. Då kan gott gående gå över på andra sidan av gatan eller på annat sätt gå en annan väg. Man får väl anpassa sig för bilarna!

Jag tycker alltså i motsats att det är bilarna som ska anpassa sig för resten av samhället, inte samhället som ska anpassa sig för bilarna.

Läs:
Vill ha fler farthinder och att Trädgårdsgatan öppnas. - Insändare Helsingborgs Dagblad
För vem finns samhället? - Facebook
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mördandet fortsätter.

Medan världen går och väntar på hämnden från Iran (och diverse andra grupper) för Israels mördande av motståndare så passar Israel själva på. Israel är tillsammans med en del av världens diktaturer en av de stater som gjort det till vana att på olika sätt mörda regimmotståndare även om dom befinner sig i andra länder. Ryssland, Saudiarabien, Somalia och några till kan skicka mordpatruller till andra länder för att mörda regimmotståndare. Det sysslar Israel också med!

Nu väntar världen på att Iran (och deras allierade bland olika organisationer) ska hämnas på Israel för deras senaste mördande. Observera att jag inte på något sätt försvarar eller hyllar de som mördats av Israel. Hade dom hamnat inför en demokratisk domstol hade dom med största sannolikhet blivit dömda för olika brott. Men en stat dömer inte någon till döden utan rättegång och låter sedan militär eller agenter utföra mordet.

Idag passade tydligen Israel på att slå till igen. En skola i Gaza bombades sönder och samman. Enligt Israel fanns det Hamasledare på platsen, och då dömer man samtidigt kanske så mycket som 100-talet barn till döden också. Hamas förnekar att det var så, men här i väst litar vi på den israeliska underrättelsetjänsten. De 80-talet eller 100-talet barn (buden varierar) som befann sig i skolan får helt enkelt skylla sig själva om dom befinner sig där Israel har bestämt sig för att släppa bomber. Lite svinn får man räkna med resonerar Israel.

Hur pass effektiv och duktig Israels underrättelsetjänst är får vi fortsätta att resonera om. Dom var tydligen helt ovetande om Hamas terrorattack i oktober i varje fall. Eller dom visste egentligen något...

Läs:
Ett hundratal döda i attack mot skola i Gaza. - Dagens Nyheter
Massdöd i Gaza krymper Netanyahus svängrum. - Nathan Shachar i Dagens Nyheter

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: