onsdag 21 augusti 2024

Internationella dagen för terrorismens offer

» SD svamlar.

I en debattartikel som Aftonbladet haft vänligheten att publicera så försöker Alexander Christiansson, som är kulturpolitisk talesperson för Sverigedemokraterna, förklara varför Sverigedemokraterna driver kravet att Socialdemokraterna ska förbjudas att sälja lotter för att finansiera en del av partiets verksamhet. Han lyckas inte så bra!

Om man vill angripa spelmissbruk och att personer skuldsätter sig på dobbel så måste jag säga att man lyckas inte så bra med en sådan åtgärd. Det finns sådant som är mycket värre. Varför just politiska partier inte ska få sälja lotter lyckas man inte heller så bra med att förklara. Det handlar ju i praktiken helt enkelt om att man är avundsjuka på Socialdemokraterna vars A-lotterier är mycket framgångsrika medan andra partiers försök i allmänhet har misslyckas totalt.

Hade man varit ärliga i sina uppsåt så hade man ju angripit de faktorer som man tycker är fel, inte lotteriförsäljandet som sådant.

Det handlar om möjligheten att sälja lotter på kredit, som man hävdar att privatägda lotterier inte får. Vi prenumererar själva på Bingolotter. Det sker på kredit! Vi får alltså lotterna hemsända med ett inbetalningskort. Men betalningsdatum är efter det att lotterna har börjat gälla. Alltså på kredit. Förbjud gärna alla former av kredit på spel. Dvs fakturan ska vara betald innan lotterna börjar gälla. Naturligtvis ska det då gälla ALLA former av spel. Inklusive nätspel och liknande.

Nästa invändning handlar om skattefrihet. Om man nu tycker att det är fel att lotter som säljs av ideella organisationer inte betalar skatt på överskottet så avskaffa skattefriheten för ideella föreningars lotteriverksamhet. Om man nu tycker att PRO eller Nykterhetsrörelsen eller idrottsföreningar eller kulturföreningar eller... ska betala skatt på det dom tjänar på lotterier så inför en beskattning av detta.

Om man nu tycker det är fel att man kan prenumerera på lotter som betalas via autogiro så förbjud detta. Men då gäller det också Bingolotto eller Postkodlotteriet eller...

Om man nu tycker att det dåligt framgår på lotterna osv att pengarna går till Socialdemokratiska partiet så kräv av alla former av spel och lotterier att det mycket tydligt framgår vem som tjänar överskottet. Men det ska gälla alla former av spel! Då ska vi kräva av nätkasinona att dom berättar vilka de stora ägarna är som tjänar pengar på spelen. T.ex. Bingolotto skryter ju gärna att överskottet går till föreningslivet. Men, som sagt, kräv av alla former av spel och lotterier att man berättar detta med stora bokstäver. Om SD tycker att man behöver förstoringsglas för att se vart pengarna går från A-lotterierna så beror det nog på dålig syn. Men kräv gärna större text - överallt på alla former av spel.

Men allt detta kräver man inte. Man kräver att just politiska partier inte ska få sälja lotter. Inte att idrottsföreningar ska förbjudas, att kulturföreningar ska förbjudas, att pensionärsorganisationer ska förbjudas. Och verkligen inte att kommersiella aktiebolag registrerade på Malta ska förbjudas att tjäna pengar på spel och dobbel. Nä, just politiska partier ska förbjudas!

Färdiga åsikter - helt gratis
Det är så genomskinligt att det är förvånande att man ens vågar argumentera.

Läs:
S, ni utnyttjar vanligt folk med era lotterier. - SD på Aftonbladet debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vår ljuva framtid.

Hur tror ni det går i presidentvalet i USA? USA genomlider just nu en särdeles smutsig valkampanj. Amerikanska valkampanjer är rent generellt "smutsigare" än t.ex. i Sverige. Och med Donald Trump inblandad blir det ännu värre. Jag vill inte påstå att jag tycker Kamala Harris är den ideala kandidaten. Men hade jag bott i USA så hade jag inte behövt tänka många minuter innan jag bestämt mig.

Det som förvånar mig är att en så stor andel amerikaner faktiskt stödjer Donald Trump och hans vicepresidentkandidat JD Vance. Det här är ett team långt ute på högerkanten som i Sverige (och större delen av Europa) skulle hamnat till höger om Sverigedemokraterna och deras broderpartier i andra Europeiska länder. JD Vance är en riskkapitalist som bland annat har hyllat Viktor Orbán i Ungern, motsatt sig amerikanskt stöd till Ukraina och som inte tror på klimatkrisen. Donald Trump har ju en bakgrund i att mer eller mindre försökt göra en statskupp, vägrat acceptera ett valresultat och har avslöjats med att ha betalt mutor och diverse andra tvivelaktiga affärer.

Att jag tar upp den här typen av handlingar beror naturligtvis på att det är en smutsig valkampanj i USA. Det senaste mest komiska inslaget måste vara att Donald Trump hävdat att han är en mycket vackrare kandidat än Kamala Harris. Vad det nu har för betydelse. Kan ni tänka er att Ulf Kristersson skulle gå ut med ett utspel som går ut på att han är vackrare än Magdalena Andersson som argument i valrörelsen? Ska man skratta eller gråta?

För övrigt handlar tydligen valkampanjen i USA om att Kamala Harris egentligen inte borde få ställa upp eftersom hon inte är äkta amerikan. Föräldrarna kommer ju från Jamaica och Indien. Hon borde diskvalificeras eftersom hon fuskar med hjälp av AI med att överdriva sin publik. Jag hoppar över de värsta övertrampen!

Jag konstaterar att amerikaner uppenbarligen inte är riktigt kloka!

Läs:
Smutskastningskampanj mot Kamala Harris – så agerar hon. - Resumé
Trump risas för att ha hånat USA-soldater. - Aftonbladet
Trump och Musk hånas för «den dummaste klimatkonversationen genom tiderna». - Tidningen Global
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Nyhet som inte är en nyhet.

Jag såg ett inslag på SVT:s Rapport från Luleå där det framställdes som en nyhet med fastighetsnära insamling av förpackningsmaterial. Villaägare i Luleå skulle få testa lite olika former av "soptunnor" där man ska kunna sortera sitt avfall. Om några år är Sveriges kommuner skyldiga att ordna fastighetsnära insamling av förpackningsmaterial.

Men det är faktiskt inget nytt. I mitt Åstorp har vi haft detta sedan gissningsvis ca 10 år. Vi har till villorna två olika tunnor med totalt 8 fack. Plastförpackningar, Tidningar, Pappersförpackningar, Metallförpackningar, Färgade glasförpackningar, Ofärgade glasförpackningar, Matavfall och Restavfall. Det är ingen nyhet. Det har vi som sagt haft länge här i Åstorp, och det fungerar bra.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Strejkbrytare.

Elon Musk och Tesla fortsätter att flyga in strejkbrytare till Sverige för att bekämpa den strejk som genomförs för att Tesla ska göra vad som är en självklarhet i Sverige - teckna kollektivavtal.

Läs:
Konflikten på Tesla: Nya strejkbrytare flygs in till Sverige. - Arbetaren

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: