måndag 26 augusti 2024

Vill Liberalerna överleva

» En politikers uppgift.

Vad är det viktigaste man kan kräva av en politiker? Kan det vara att hen uppfyller sina löften till väljarna? Jag tycker faktiskt det, och det är oberoende av politisk färg. Men man ska inte lova saker och sedan strunta i att uppfylla löftet utan någon specifik anledning. Förhållanden kan dock förändras så att man tvingas medge att man måste göra annorlunda.

Ibland kan man verkligen undra
I december förra året lovade vår klimatminister Romina Pourmokhtari (L) att det skulle tillsättas en utredning som skulle komma med förslag på hur Sverige skulle kunna minska utsläppen från transportsektorn. Detta sedan man från regeringen av rent populistiska skäl valt att välja att uppfylla Sverigedemokraternas vallöften om sänkt pris på bensin och diesel genom att fatta beslut som skulle öka utsläppen från bilismen och samtidigt göra de utsläpp som gjordes mer miljöskadliga än tidigare.

Sedan dess har det gått januari, det har gått februari, det har gått mars, det har gått april, det har gått maj, det har gått juni, det har gått juli och nu har det snart gått augusti men någon sådan utredning har inte tillsatts. Det handlar alltså inte om att utredningen inte har kommit med några förslag, det handlar inte om att man inte hunnit sammanställa utredningens förslag till konkreta förslag. Det handlar om att man inte ens har kunnat tillsätta en utredning som man alltså lovade för mer än 8 månader sedan.

Det enda som hänt inom området är mer eller mindre löften om att man även ska öka utsläppen från flyget genom att göra det billigare att flyga.

Romina Pourmokhtari, anser du att du är en lämplig Klimatminister? Tycker du att du får lov för dina överordnade som Ebba Busch (KD) och Sverigedemokraterna att föra en politik som har en god klimatpolitik som mål? Skäms du inte? Vill du i själva verkat arbeta för att utplåna det Liberala partiet?

Läs:
242 dagar senare – ännu ingen utredning om utsläppsminskningar. - Tidningen Syre
237 dagar senare: ännu ingen klimatutredning. - Klimatgranskaren
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Fruktansvärd vardag.

Jag läser en artikel i Svenska Dagbladet om svensken Micke Vinitsky som bor i norra Israel och nu lever i skräck för raketer från Hizbollah i Libanon. - "Det är vad vi väntar på nu, att bli attackerade." Man lever i skräck för att det ska komma nya attacker. Jag förstår, krig är hemskt. Att leva i skräck för att det ska falla bomber eller raketer över där man bor måste vara hemskt.

Jag undrar om Micke Vinitsky samtidigt skänker en tanke på de som bor på Gazaremsan. Dom har levt i den skräcken i snart ett år. Bomberna, granaterna, raketerna och stridsvagnarna arbetar dagligen. Mer än 40.000 människor har dödats. Eller kanske de som bor på den av Israel ockuperade Västbanken där under samma tid ungefär 500 palestinier har dödats i attacker från bosättare, militär och polis.

Krig är något hemskt! Detta oberoende av vilken sida av konflikten man befinner sig. De som får lida mest är de oskyldiga civila. Allt för att maktgalna ledare inte värderar människoliv högre än sin egen makt. Och det kvittar på vilken sida dessa oskyldiga civila befinner sig. Det är ändå dom som får lida för makthavares makthunger.

Läs:
Fruktansvärd vardag som vi måste leva i. - Svenska Dagbladet

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: