fredag 16 augusti 2024

Berätta ett skämt dagen

» Det här är tydligen inget skämt.

Igår skrev jag lite om ett inlägg från en Rutger Brattström som kallar sig projektledare inom ideologi på Timbro som tyckte vi kunde bygga billigare hyreslägenheter i Sverige genom att bygga en del av dom utan kök. Det finns en standard när det gäller hyreslägenheter, men den tycker han man kunde spara in pengar på genom att slopa köket på en del. Vi kan ju gå ut och äta istället? Jag måste erkänna att när jag läste debattartikeln så undrade jag om det inte var ett skämt. Då någon dag innan var "Skämtdagen".

Men tydligen var det inte så. Idag svarar S-debattören Linn Svansbo på Rutger Brattströms dumheter. Hennes rubrik: - "Svenska folket bör aldrig sänka sig till Timbros nivå" är faktiskt ett sanningens ord som inte bara gäller i detta ämnet. Det är dags för Timbromaffian att växa upp!

Läs:
Svenska folket bör aldrig sänka sig till Timbros nivå. - Altinget debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Denna Maria Malmer Stenergard.

Är alla invandrare i Sverige ett stort problem bara för att dom är invandrare? Den minister som har ansvar för de här frågorna, Migrationsminister Maria Malmer Stenergard, ser åtminstone bara problem. Men med tanken på att vi väl nästan alla är invandrare ursprungligen om vi går tillräckligt långt tillbaka i tiden så vet jag inte riktigt hur hon resonerar. Min mammas släktforskning visade att vi bland annat härstammar från Valloner som kom hit till Sverige i början av 1600-talet. Idag är det nästan fint att ha vallonska gener. Jag skryter gärna om det. Det finns visst ryska gener, tyska gener och polska gener också. Och naturligtvis danska!

Maria Malmer Stenergard (SD/M)
När valloner kom hit tillförde dom värdefulla kunskaper när det gäller järnhantering. Så har det varit med många av de olika invandringsvågor som kommit hit under historien. Och så gäller också dagens invandrare som ofta hamnar inom yrkesområden där vi "infödda" svenskar inte räcker till eller vill vara. Det är inom många yrkesområden där vi skulle haft stora problem om det inte fyllts på med invandrare. Låt mig citera min storasyster igen som jag nog gjort tidigare:

- "Om inte hemtjänsten kunde bemannas med invandrade personer, så skulle vi bara få ett besök om dagen istället för fyra. Eller finns det en kö av etniska svenska ungdomar, som vill hjälpa gamla gubbar med duschen, eller städa toaletten."

Hur vill då vår sverigedemokratiska migrationsminister (jo, jag vet att hon formellt är moderat) lösa det problem som hon inbillar sig finns? Jo, hon vill betala en mindre förmögenhet till invandrare för att dom ska åka tillbaka "hem". Hon vill betala 350.000 kronor till den som lovar att åka "hem" igen. Så att vi får lite färre busschaufförer, hemtjänstpersonal, affärsbiträden eller vad dom nu jobbar som. Den utredning som gjorts gissar att ett sådant belopp skulle locka ungefär 700 personer att återvända. För 245 miljoner kronor skulle vi alltså få 700 färre innevånare! Den utredning som genomförts anser inte att man ska använda alla dessa pengar till detta. Det är fel använda pengar som dessutom inte är effektiva. Men Maria Malmer Stenergard ger sig inte. Hon, tillsammans med sina kumpaner inom det öppet rasistiska Sverigedemokraterna, tycker det är en bra affär.

Jag tycker vi gör en insamling och samlar ihop 350.000 kronor och erbjuder dom till Maria Malmer Stenergard om hon hoppar av sitt uppdrag som minister och sysslar med något annat mer vettigt.

Läs:
Dina siffror är ett misslyckande för Sverige, Malmer Stenergard. - Centern på Altinget debatt
Utan invandring stannar Sverige. - Akademikerförbundet SSR på Svenska Dagbladet debatt
Ministern som är stolt över att människor hindras från att få hjälp. - Magasinet Paragraf
SD och M vill öka bidragen till invandrare – missnöjda med utredning. - Magasinet Paragraf
Utredningen skulle få fler invandrare att återvända – «har misslyckats». - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mördandet fortsätter.

Antalet döda i Gaza har nu tydligen officiellt passerat 40.000. Varje gång det rapporteras brukar man poängtera att det är siffror från det Hamas kontrollerade hälsodepartementet. Dvs ungefär som om siffran skulle vara felaktig. Det har vid några tillfällen kommit rapporter från FN-organisationer också, och dom har legat på ungefär samma siffror. Det brukar påpekas att siffrorna från de Hamas-kontrollerade organen faktiskt är tillförlitliga.

När nu siffran passerat 40.000, så innebär det att var 50:e person i Gaza nu har dödats av israeliska bomber och stridsvagnar. Var 50:e svensk skulle inneburit kanske cirka 200.000 svenskar. Och mördandet fortsätter!

Jag såg att man från USA vädjat till Iran att inte genomföra någon hämndaktion mot Israel. Än så länge har Iran hållit tillbaka, kanske för risk att en hämndaktion skulle utöka kriget. Men Israel fortsätter att mörda, inte bara i Gaza. Jag såg en notis som berättade att en svensk i Libanon hade dödats sedan en israelisk bomb hade träffat den bil han färdades i. Han har redan tidigare framfört till svensk media att han vill lämna Libanon. Men han hade helt enkelt inte råd just nu. Nu var han död efter israeliska bomber över Libanon.

På Västbanken läser vi hela tiden om nya attacker från israeliska bosättare och israeliska soldater som dödar fler palestinier som bor i det ockuperade Västbanken där israeliska bosättare i brott mot alla internationella lagar flyttar in och driver bort de palestinier som bor där. Med hjälp av militären!

Det är dags för världen att ställa ett direkt krav på Israel att man avbryter mördandet i Gaza, att man drar sig tillbaka från ockuperad mark. OCH att man ställer krav på palestinska grupper att inte attackera civila israeler och omedelbart släppa den gisslan man har.

Men det vågar dom inte! För då riskerar dom att bli beskyllda för antisemitism, och det vågar man inte riskera. Lite islamofobi är däremot inget problem!

Läs:
Nya skräcksiffror från Gaza: Israel har dödat 40 000. - Arbetaren
Palestinian killed as Israeli settlers torch West Bank village. - BBC
Blinken: Bön vid al-Aqsa får inte upprepas. - Epoch times

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: