lördag 17 augusti 2024

Har man rättigheter bara för att man har miljarder?

» Mördandet fortsätter.

Medan man fortsätter att vänta i Israel på att Iran ska hämnas på Israel för Israels mord på en palestinsk ledare inne i Iran så försöker man från USA, EU osv övertala Iran att INTE genomföra någon hämnd. Men samtidigt arbetar tydligen Israel aktivt på att ytterligare provocera fram en iransk attack. Senaste nytt är en israelisk bombattack mot ett bostadshus i en liten by i Libanon som dödade ett 10-tal libaneser.

Om vi ska kunna få en fredlig utveckling i Mellanöstern ligger i stort sett nästan helt i staten Israels politiska lednings händer. Tyvärr styrs Israel av en ultraortodox högerextrem grupp som förespråkar ett Storisrael där det israeliska styret ska styra helt över både staten Israel och det som enligt FN:s resolution ska utgöra staten Palestina. Men det ska inte vara en demokratisk stat där alla innevånare, judar som muslimer och kristna ska ha samma rättigheter.

Det är dags för världen att på allvar göra klart för det israeliska styret att FN:s resolutioner gäller. Och nu är det dags att följa dessa resolutioner i Jerusalem. NU!

För övrigt ser jag att Joe Biden är optimist. Han måste veta mer än resten av världen.

Läs:
Biden: Närmare vapenvila än någonsin – men inte där än. - Sveriges Radio
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Rasismens älsklingsportal.

För inte så länge sedan spreds det falska uppgifter om mordet på tre unga flickor i Southport i Storbritannien. Enligt de falska uppgifterna som ursprungligen spreds på X (fd Twitter) och som mycket snabbt fick spridning skulle den skyldige vara en muslimsk asylsökande. Falska uppgifter som mycket snabbt provocerade fram kravaller och attacker mot muslimer och moskéer runt om i Storbritannien.

Färdiga åsikter - helt gratis
I själva verket var den misstänkte född i Storbritannien men hans föräldrar kom från det främst kristna Rwanda.

Nu har tydligen exakt samma ursprungliga källa på X (fd Twitter) spridit den falska uppgiften att de misstänkta flickorna till det brutala mordet i Landskrona nyligen var muslimer. Mycket tyder på att den ursprungliga falska källan kontrolleras från Ryssland men de falska uppgifterna får mycket snabbt spridning bland rasistiska grupper.

Och X (fd Twitter) gör inga som helst försök att stänga ner källor som medvetet sprider falska uppgifter och som försöker sprida hat. Det verkar helt enkelt vara en medveten strategi från X (fd Twitter) sedan Elon Musk tog över. X (fd Twitter) har helt enkelt utvecklats till vårt samhälles största pest- och hatspridare. Det är faktiskt dags att lämna X (fd Twitter) åt sitt öde! NU!

Läs gärna Petter Larssons rader i Helsingborgs Dagblad. Och följ sedan hans (och mitt exempel) och lämna X (fd Twitter) åt sitt öde. De som fortsätter att sprida sig via X (fd Twitter) förlorar allt mer i trovärdighet med tanke på allt skit som sprids där bredvid.

Risken är väl att det går lika illa för Petter Larsson och mig som det gick för den amerikanska annonsörsorganisationen Global Alliance for Responsible Media (GARM) som samlade annonsörer som valde att bojkotta X (fd Twitter) för att inte behöva dyka upp bredvid all skiten. GARM stämdes av Elon Musk och X (fd Twitter) för att ha brutit mot konkurrenslagarna genom att uppmana till bojkott.

Lämna Elon Musk åt sitt öde!

Läs:
Vi servar Musk och hans extremism som dumma får. - Petter Larsson i Helsingborgs Dagblad
Vi kan börja med att stänga ner X. - Tidningen Syre

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

1 kommentar:

Anonym sa...

Elon Musk är livsfarlig för världen.