tisdag 13 augusti 2024

Tisdagen den 13:e

» Hur får man till en fred?

Vad är det största hindret för att det ska kunna komma till lyckade fredsförhandlingar i ett krig? Kan det handla om att "prestige" egentligen är det största hindret?

Låt oss börja med Rysslands invasion av Ukraina. Vladimir Putin trodde nog att invasionen skulle bli en snabb och enkel affär. Det blev det inte! Det har förvandlats till ett utnötningskrig där i princip inget händer - förutom att människor dör och infrastruktur förstörs. Egentligen vore det dags att få ett slut på dödandet. Dvs förhandlingar mellan parterna. Men, vi har full förståelse för att Ukraina inte ställer upp på förhandlingar så länge inte förutsättningarna för dessa förhandlingar är att Ryssland ska dra sig tillbaka. Och detta är naturligtvis förutsättningar som Ryssland inte går med på. Det vore ju att erkänna att man misslyckats. Alltså finns det egentligen inga förutsättningar för någon form av förhandlingar. Ingen av parterna ställer upp.

Låt oss ta Israels attack mot Gaza som svar på Hamas terrorattack mot Israel, som ju i sin tur är ett svar på Israels ockupation av Östra Jerusalem och Västbanken och blockaden av Gaza. Som ju i sin tur är... Vilka förutsättningar finns det för framgångsrika förhandlingar mellan parterna? Israel verkar inte vilja förhandla om eld upphör innan alla gisslan är frisläppta och hela Gaza är lagt i ruiner. Det är också så att om Israel går med på förhandlingar och ett eld upphör så kommer med största sannolikhet den ultraortodoxa extremhöger som Benjamin Netanyahu är beroende av att dra tillbaka sitt stöd. Och då faller Benjamin Netanyahus regering. Alltså finns det inga förutsättningar från Israel att gå med på någon form av förhandlingslösning som är acceptabel för motparten. När det gäller den palestinska sidans krav på eld upphör för att man ska fortsätta förhandlingarna om en långvarig lösning så är detta också ett rent önsketänkande. Det enda slutresultatet efter sådana förhandlingar som kan accepteras av den palestinska sidan är att Israel drar sig tillbaka från ockuperad mark och att israeliska bosättare som flyttat in på ockuperad mark och trängt undan den befolkning som bor där dras tillbaka. Ett resultat som dagens styre i Israel inte kommer att gå med på. Det israeliska parlamentet har ju fattat ett beslut om att FN:s resolution om en tvåstatslösning inte är något som är aktuellt. Att Internationella Domstolens dom om att Israel ska dra sig tillbaka från ockuperad mark enbart bygger på antisemitism och inte är något som Israel bryr sig om. De som styr Israel idag tror på ett Storisrael. Israel har helt enkelt historisk rätt till hela det område som Israel ockuperat, inklusive Gaza. Vad som ska hända med de palestinier som bor där bryr sig Israel inte om.

Kanske inte så konstigt att det finns terrorgrupper på den palestinska sidan som gör attacker. Förhandlingsvägen fungerar inte! Lägg till problemet med de tusentals palestinier som är fängslade av Israel och där vittnesmålen om tortyr och misshandel har blivit allt mer vanliga.

Det kommer helt enkelt inte att bli någon varaktig fred Israel - Palestina förrän samtliga stormakter som förser parterna med vapen och politiskt stöd gör klart för båda parter att nu slutar ni bråka och gör som vi säger och följer FN:s resolution!

När det gäller konflikten i Ukraina så finns det ingen som kan tala om för Ryssland att nu slutar dom bråka - tyvärr.

Läs:
Splittring i Israel kring eventuell vapenvila: Vore ett svek. - Sveriges Radio
Video sägs visa israeliska soldater våldta palestinsk fånge. - Dagens Nyheter
Våldet mellan bosättare och palestinier på Västbanken ökar. - Sveriges Radio
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens f.d. Sverigedumokrat.

I förra veckan var jag på Kommunstyrelsemöte här i Åstorp. En av frågorna som var uppe då var den Brunblå sörjans styres förslag om att sluta flagga med Prideflaggan. Frågan var uppe på Kommunfullmäktige redan före sommaren men återremitterades för bättre underlag. Mitt under mötet ville man från styret göra en förändring av sitt eget förslag så oppositionen drev igenom en återremiss så att förslaget var färdigt när det kommer upp till beslut. Nu var det alltså uppe i Kommunstyrelsen förra veckan och drevs naturligtvis igenom av majoriteten igen. Den 25/8 är det dags igen i Kommunfullmäktige. Och naturligtvis kommer den Brunblå sörjans majoritet att driva igenom beslutet. Sverigedemokraterna kan aldrig acceptera en Prideflagga. Prideflaggan/Regnbågsflaggan står för att alla människor är lika mycket värda. Oberoende av ursprung, språk, hudfärg, religion, sexuell läggning osv. Dvs exakt allt sådant som Sverigedemokraterna INTE står för. Det är inte så konstigt att SD alltid röstar emot att flagga med Regnbågsflaggan. Och om man får chansen så slutar man med det om det fattats ett sådan beslut tidigare. Det är alltså där vi är i Sverige - och Åstorp. Sverigedemokraterna har kommit till Makten och utnyttjar denna i sin kamp mot "omoralen" som man ju förknippar flaggan med. Det som förvånar mig är att Moderaterna och Kristdemokraterna lägger sig platt för SD:s krav. Skäms ni inte för den totala avsaknaden av kurage?

Nu ska jag komma in på rubriken. På Expo läser jag om Morgan Malmborg som är Habodemokraternas enda ledamot i kommunfullmäktige i Habo kommun. Morgan Malmborg var ursprungligen sverigedemokrat men lämnade partier för några år sedan och bildade ett eget parti - Habodemokraterna. I Kommunfullmäktige i Habo har Morgan Malmborg motionerat om att kommunen ska sluta flagga med Prideflaggan. Den motionen fick bara stöd av sverigedemokrater. Morgan förknippade flaggan med moraliskt förfall, prostitution och pedofili.

Även Morgan Malmborgs överklagande av kommunfullmäktiges beslut till Förvaltningsrätten ledde inte till något annat beslut. I Habo är det uppenbart att t.ex. Moderaterna har kurage. Vilket dom uppenbarligen saknar här i Åstorp. Jag trodde faktiskt att ni ställde upp på åsikten att vi alla är lika mycket värda. Men det tycker ni tydligen inte i Åstorp. Här bockar och bugar ni för Sverigedemokraterna och Peter Lindberg. Att ni inte skäms?

Hur som helst så vill jag ge Morgan Malmborg veckans utmärkelse, Dagens Sverigedumokrat. Eftersom du lämnat SD får det bli med tillägget f.d. Du uppför dig i varje fall som en äkta sverigedumokrat.

Läs:
Överklagade beslut om Prideflagga – förlorade. - Expo
Här sprider Björn Söder förintelseförnekarens falska pridebilder. - Expo
SD-hatet mot Pride. - Expo

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

1 kommentar:

Mari Hedström sa...

Pengar maktmissbruk och religion. Det som orsakar krig.