torsdag 22 augusti 2024

Är det hösten som kommit nu?

» Vem är terrorist?

Nu har en 60-årig smålänning som förra helgen medvetet körde rakt in i en pro-palestinsk demonstration i Borås anhållits. Mannen som gjort sig ökänd för att sprida hat mot palestinier körde fullt medvetet rakt in i demonstrationståget. Till all lycka var det ingen som skadades allvarligt. Men, om detta inte är ett terroristbrott, vad är det då? Hade det varit en IS-sympatisör som medvetet kört rakt in i en folksamling i Stockholm hade det omedelbart klassats som terroristbrott. Här har man än så länge inte kommit längre än kalla det "hatbrott".

Är det så att det inte kan kallas "terroristbrott" eftersom mannen är svensk och inte utlänning? Är det så att det inte kan kallas "terroristbrott" eftersom han är placerad långt ut på högerflanken och inte är muslim? Är det inte "terroristbrott" eftersom han inte lyckades mörda någon? Var ligger skillnaden?

Mannens åsikt om palestinier är "slå ihjäl skiten och använda som gödsel ... det enda som man kan ha dem till ... gärna svälta ihjäl".

Läs:
Körde in i Palestinademo – misstänkt hatbrott. - Helsingborgs Dagblad
Man anhållen – körde in i demonstrationståg. - Expressen
Körde in i demonstration med bil – efter högerextrema inlägg. - Flamman
Boråsmannen fortfarande inte gripen av polisen: Arbetar intensivt. - Flamman
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Pangat skyltfönster.

Håll Sverige rent
Det var en gång som man benämnde Sölvesborg som Sverigedemokraternas skyltfönster. Jimmie Åkesson är ju från Sölvesborg och det var ju Jimmies f.d. Louise Erixon som bestämde inom SD i Sölvesborg - och i Sölvesborg. Efter valet 2022 valde Moderaterna att dra sig ur samarbetet med Sverigedemokraterna. Man var helt enkelt trötta på SD och Louise Erixon. Istället styrs numera Sölvesborg av ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Louise Erixon blev av med sitt heltidsjobb som kommunalråd och det blev rejält upprörda känslor.

Nu har Louise Erixon återvänt till politiken i Sölvesborg efter att ha varit föräldraledig. Effekt? Hela den gamla styrelsen för Sverigedemokraterna inledde den här veckan med att avgå. Ett antal av SD:s kommunfullmäktigeledamöter har nu avslutat veckan med att lämna sina platser i fullmäktige. Finns det ersättare så det räcker? Man kan uttrycka det som att när Louise Erixon kommer in igen så utbryter åter total kalabalik i partiet lokalt. Det Sverigedemokratiska skyltfönstret har kraschats totalt.

Någon som är förvånad?

Läs:
Efter SD-turbulensen: Flera avhoppare lämnar fullmäktige. - SVT
Efter Louise Erixons uppmaning – flera avhoppare lämnar fullmäktige i Sölvesborg. - SVT Blekinge
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Sifferfrosseriet - politikavdelningen.

Dags för nästa väljarundersökning att frossa i. Denna gången handlar det om Demoskops undersökning som dom gör för Aftonbladet. En stor vinnare har undersökningen, Socialdemokraterna! Och tre lite mindre förlorare som delar på förlusterna. Så här ser siffrorna ut jämfört med förra månaden:

Socialdemokraterna 33,7% (+2,2)
Sverigedemokraterna 19,6% (-0,7)
Moderaterna 19,5% (+0,4)
Vänsterpartiet 8,5% (-0,9)
Miljöpartiet 6,1% (-0,7)
Centerpartiet 4,4% (-0,1)
Kristdemokraterna 3,8% (+0,7)
Liberalerna 2,7% (-0,4)

Ett övertag för de fyra Rödgröna partierna med 52,7% (+0,5) mot den Brunblå sörjan som samlar ihop 45,6% (±0). Eftersom både L och KD ligger under spärren så skulle den Brunblå sörjan bara få ihop 39,1% i riksdagsvalet.

Vi kan notera att Socialdemokraterna är den stora vinnaren, men det största stödet plockas från kollegorna i den Rödgröna gruppen. Den Brunblå sörjan står helt stilla, men KD och i allra högsta grad L ligger under spärren. Paniken inom främst L borde vara utbredd. Partiet måste i princip fördubbla sitt stöd för att rädda sig kvar i Riksdagen. Kan man säga att partiet håller på att begå självmord? Vi kan också konstatera att Moderaterna nu i princip är ifatt Sverigedemokraterna.

Läs:
Klockan tickar för SD och MP gynnas av tystnaden. - Aftonbladet

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: