torsdag 15 augusti 2024

En torsdag med surströmmingspremiär - om det finns någon

» Låt mig glädjas.

Det känns som om väljarundersökningarna har haft semesterlov. Hur som helst så publiceras idag Verians mätning som dom gör för SVT. Jag måste erkänna att jag gläds lite åt resultatet. Men måste också erkänna att jag skäms lite eftersom min stora glädje handlar om skadeglädje! Det sägs ibland att den enda sanna glädjen är just skadeglädje. Men DET håller jag inte med. Det finns mycket annan glädje som är ännu mer sann och viktig. Men lite skadeglädje känner jag. Så här ser det ut:

Socialdemokraterna 32,7% (±0)
Moderaterna 20,0% (+0,9)
Sverigedemokraterna 19,9% (+1,0)
Vänsterpartiet 8,1% (-0,4)
Miljöpartiet 6,1% (+0,5)
Centerpartiet 4,9% (-0,5)
Kristdemokraterna 3,6% (-1,0)
Liberalerna 2,9% (-0,4)

De fyra Rödgröna partierna leder över den Brunblå sörjan med 51,7% mot 46,4%. Lägg till att både Liberalerna och Kristdemokraterna ligger under 4%-spärren och skulle åkt ur Riksdagen om dessa siffror blev ett valresultat. Då skulle de Rödgröna vinna över de Brunblå med 51,7% mot 39,9%.

Hur länge ska Liberalerna låta sig utplånas genom att fortsätta tillhöra en Brunblå sörja?

Läs.
SVT/Verian: MP-stöd håller i sig. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Terrorattack i Borås.

Färdiga åsikter - helt gratis
I lördags körde en bilist rakt in i ett demonstrationståg för Palestina som hölls i Borås. Det är helt uppenbart att han körde in i demonstrationståget helt medvetet. En man i 60-års åldern accelererade och körde rakt in i demonstrationståget med sin Saab. Man demonstrerar i Borås varje lördag i solidaritet med palestinierna. Polisens utredning handlar om vårdslöshet i trafik.

Mannen som körde bilen (som kommer från Småland) är känd för att sprida högerextremt innehåll på sociala medier. Han betecknar sig själv som "fullständigt konservativ och anti-vänster". Förutom muslimer, miljöaktivister och socialdemokrater riktar han särskilt sitt hat mot palestinier. I somras skrev han på X: - "Slakta på. Palestinier är bäst döda." Tidigare har han bland annat skrivit: - "Utplåna palestinier" något han beskriver som "en välgärning mot mänskligheten".

Det vill säga, hans attack mot ett demonstrationståg var ett uppenbart terroristdåd.

Läs.
När ska vi kalla ett terrordåd för terrordåd? - Tidningen Syre
Efter bilattacken i Borås: Han vill utrota palestinier. - Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Ska man ta Timbro på allvar?

Ibland när man läser olika debattinslag från företrädare för näringslivets lobbyingorgan Timbro så undrar man om man ska ta det på allvar eller det är satir. Ibland är det så korkat att man inte kan ta det på allvar. Nu läste jag en debattartikel från en Rutger Brattström som kallar sig projektledare inom ideologi på Timbro som handlar om hur man ska kunna bygga billigare lägenheter. Rutger Brattström har kommit underfund med att marken i storstäderna är så dyr så att om man lät bli att bygga kök i lägenheterna så kunde dom bli billigare. Varför ska vi laga mat när vi kan äta ute? Kaffebryggaren kan ju stå på soffbordet. Vad ska vi ha kylskåp och frysskåp till om vi ändå går och äter på restaurang?

Än så länge har Rutger inte kommit fram till att vi inte heller behöver dusch eller en toalett. Det går också att fixa på annat sätt. Varför överhuvudtaget bygga en dyr lägenhet när vi kan sova i ett tält eller om vi är riktigt lyxiga, i en husvagn.

Väx upp Rutger Brattström!

Läs:
Timbro: Ta bort kravet på kök i bostäder. - Altinget
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dessa Sverigedemokrater.

Jag läser om Sverigedemokraterna i Gagnef kommun. Vid valet 2022 fick SD fyra mandat till kommunfullmäktige i Gagnef. "Tyvärr" (eller snarast lyckligtvis...) hade man bara två namn på kommunlistan. Alltså har två platser stått tomma hela tiden sedan valet. Nu har den ena ledamoten, Stefan Blomkvist, lämnat SD och blivit politisk vilde. SD har alltså själva nu bara en plats av de fyra man fick i valet bemannad. Bakgrunden är bråket om distriktsstyrelsens bokföring, revisionsberättelse och ansvarsfrihet. Något som jag har skrivit om tidigare. Läs gärna det jag skrev den 2 juli.

Vad är det som gör att det är just inom Sverigedemokraterna sådant här händer med jämna mellanrum?

Läs:
Sverigedemokrat blir vilde – saknar förtroende för distriktet. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Denna kärnkraft.

Jag såg en liten notis som berättade att man nu äntligen lyckats laga ett problem i den ena reaktorn i Forsmark. Det har tagit fyra år... Men, nu har man fixat problemet trots allt, och reaktorn Forsmark 1 kan nu gå upp i full effekt. Det tog alltså fyra år!

Läs:
Jättepjäsen lagad – nu höjer Forsmark effekten. - Ny Teknik
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Värmen är farlig.

Enligt en granskning gjord av Barcelona Institute for Global Health och som publicerats i Nature Medicine så dog förra året nästan 50.000 personer pga hettan i Europa. I år har det varit ännu varmare!

Läs:
Ny studie: Nästan 50 000 döda av värmen i Europa under 2023. - Tidningen Syre

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: