fredag 30 augusti 2024

Om en vecka fyller jag 72

» Förklara det!

Den Brunblå sörjans förklaringar när det gäller ändringar av reduktionsplikten och möjligheterna att uppnå EU:s krav på klimatåtgärder börjar bli allt mer pinsamma. Det visar sig att gänget Romina Pourmokhtari (L), Elisabeth Svantesson (M) och Ebba Busch (KD) helt enkelt ljuger som en häst travar så dom nog inte ens själva tror på det.

Hur Sverigedemokraterna gör har jag inga förväntningar på. Men ledande företrädare för demokratiska partier i Sverige... Brunblå sörja!

Läs:
Här är siffrorna regeringen inte visar – riskerar missa klimatmålet. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Varför?

Jag har idag deltagit i något som kallas Familjedagar inom Familjen Helsingborg. För de som inte bor i Nordvästra Skåne så kanske jag ska börja med att förklara vad "Familjen Helsingborg" är. Det är ett samarbete mellan kommunerna i Nordvästra Skåne. 11 stycken. Perstorp, Örkelljunga, Klippan, Åstorp, Bjuv, Ängelholm, Båstad, Höganäs, Svalöv, Landskrona och så då alltså Helsingborg. Perstorp är minst med dryga 7.300 innevånare medan Helsingborg med nästan 152.000 innevånare är störst. Totalt bor det här så många att om man slogs samman till en kommun skulle det vara Sveriges fjärde största.

Färdiga åsikter - helt gratis
Hur som helst arrangerar man lite då och då vad man kallar en Familjedag där man träffas för diskussioner, föredrag osv. Det är både politiker och anställda. Och idag var det alltså dags för årets arrangemang. Vi fick bland annat lyssna på ett föredrag om fördelar och nackdelar med kommunsamarbeten. Alla samarbeten blir inte självklart bra.

En annan punkt var att jag deltog i en liten diskussion och information om vad Familjen Helsingborg arbetar med när det gäller kollektivtrafik och infrastruktur. Det gladde mig mycket att man hade högt prioriterat ett arbete för att få Pågatågstrafiken mellan Malmö - Åstorp på den s.k. Söderåsbanan att fortsätta den sista lilla biten till Ängelholm. Kollektivtrafiken mellan grannkommunerna Åstorp - Ängelholm är usla. Jag har via Vänsterpartiet motionerat i Åstorp om att Åstorps kommun i samarbete med Ängelholms kommun ska arbeta gentemot Skånetrafiken för att uppnå denna förbättring. På kommunstyrelsens sammanträde i nästa vecka här i Åstorp kommer frågan upp igen. Dock har jag inte hunnit se om vår motion ens nämns i det underlaget. Hur som helst finns det med högt prioriterat inom Familjen Helsingborg vilket gläder mig. Det tråkiga är att intresset från Skånetrafiken verkar dåligt. Det finns inte med i Skånetrafikens framtidsplaner - i varje fall inte den senaste version jag sett. När jag haft kontakt med Skånetrafiken svarar man att Trafikverket måste göra investeringar (mötesspår i t.ex. Spannarp osv) innan det kan bli aktuellt. När jag haft kontakt med Trafikverket svarar man att dom inte har tittat på vad som behöver göras för en utökad Pågatågstrafik eftersom Skånetrafiken inte formellt framfört det önskemålet. Däremot utreder dom vad som måste göras för utvidgad godstrafik. Om det behövs ännu mer för Pågatågstrafik vet man inte eftersom inte Skånetrafiken har framfört det önskemålet.

En tanke som slog mig EFTER den diskussionen, på tåget hem efteråt, var hur många av alla de som deltog i arrangemanget som åkt kollektivt till Helsingborg och hur många som tog bilen? Det finns direkta tåg från ALLA kommuner (förutom Höganäs, Örkelljunga och Svalöv) till Helsingborg. Från Svalöv får man byta tåg (eller buss) och från Höganäs och Örkelljunga är det direktbuss som gäller.

Hur som helst så gav jag upp arrangemanget efter lunch! Anledningen till detta var min hälsa - huvudvärk. Jag kände en liten föraning av migrän när jag tog tåget in till Helsingborg på morgonen. Men migränen har med åldern blivit mycket mildare. Det är numera mest ett litet irritationsmoment. Tar man det lugnt så påverkar det inte så mycket. Men, så inte i dag! Vid sådana här arrangemang verkar det vara så att det ska spelas musik med högsta volym och med rejäl basgång. Invigningen innehöll en del uppträdanden där det spelades en hel del musik - på högsta volym. Lätt huvudvärk kombinerad med höga basljud känns helt enkelt som att man drar igång oljudet rakt in i huvudet! Jag lyckades överleva förmiddagens arrangemang, men sedan ville jag inte utsätta mig för mer pina. Alltså valde jag efter lunchen att åka hem! Så vad som hände på eftermiddagen har jag ingen aning om. Men jag får väl på olika sätt veta detta.

Varför måste musik spelas så förbannat högt? Låter det mer professionellt då?

Läs mer:
Familjen Helsingborg.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: