fredag 9 augusti 2024

Urfolkens dag

» Fjollträsk slår till.

De flesta med någorlunda politiskt intresse kommer säkert ihåg en tidigare moderatledare, Anna Kinberg Batra, som inbillade sig att det var något speciellt med 08:or. - "Stockholmare är smartare än lantisar" hävdade hon. Ett uttalande hon nog fått äta upp ett antal gånger. Inte blev vi mer övertygade om riktigheten i det förhållandet när Anna Kinberg Batra fick en reträttpost som landshövding i Stockholm och omedelbart började rekrytera sina vänner på olika suspekta sätt till välbetalda jobb på länsstyrelsen. Dom skriverierna är det nog inte så många som missat. Men moderater tar hand om de sina, det vet vi! Om det säger något speciellt om stockholmarens smarthet kan vi låta vara osagt. I varje fall verkar smartheten ha mycket lite med moral att göra - tvärtom.

Hur som helst fick jag ännu ett bevis på hur 08:orna i Fjollträsk ser på det som dom kallar Landsorten. Det är väl i princip allt som ligger utanför tullarna i Stockholm. "Resten av landet", dvs större delen av landet. Men för stockholmaren finns väl alla vi andra mest till för att producera mat till dom fina stockholmarna och kanske driva lite gruvor och sådant. Och så kan vi servera dom när dom åker ut till sommarnöjet!

Veckomagasinet Fokus har med tiden blivit allt mer högervridet. Ja, vi kan till och med se allt fler rent reaktionära drag i bladet. Det är en utveckling som under Johan Hakelius, som är Politisk chefredaktör på Fokus, blivit allt mer märkbar. Jag prenumererade en gång i tiden på Fokus, men tycker inte längre att jag har råd med det. Men jag får fortfarande regelbundet nyhetsmejl osv och kan följa utvecklingen och sedan på biblioteket läsa eventuellt mycket intressanta artiklar. Där finns i tidskriftsställen inte "bara vänstervridna alster" som en sverigedemokrat här i Åstorp skrev i en motion för några år sedan när han ville lägga ner Kulturnämnden.

Hur som helst skriver ovan nämnda Johan Hakelius i sin "dagbok", som han har vänligheten att skicka ut till mig, så här apropå ett ärende på Högskolan i Halmstad (där för övrigt min son tagit sin magisterexamen) som han blivit lite upprörd över. - "Det är den sortens kvalitetsproblem man får när man inrättar landsortshögskolor över hela landet och släpar dit varenda ungdom." Det är uppenbart att Johan Hakelius har en syn på stockholmare kontra lantisar som påminner starkt om Anna Kinberg Batras syn.

Jag för min del tycker att dom båda själva är levande bevis för hur totalt fel dom har!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Hur länge ska vi tolerera Elon Musks idéer?

I Sverige har vi en arbetsmarknadskonflikt med Elon Musks Tesla. Bolaget (på order från Elon Musk) vägrar skriva kollektivavtal. I Sverige tecknar seriösa företag helt enkelt kollektivavtal. De företag som vägrar teckna kollektivavtal bevisar snarast att man inte är intresserade av att konkurrera på lika och seriösa villkor på marknaden. Att Elon Musk ger order om att vägra kollektivavtal är egentligen inget att förvåna sig över. Elon Musk har upprepade gånger tydligt visat att han har en till arbetare negativ inställning och är direkt fientlig mot facket. Detta gör att den svenska strejken mot Tesla har mycket stort internationellt stöd från anställda inom Tesla. Man resonerar som så att kan jobbarna vinna i Sverige så ökar chansen för arbetarna på andra håll att också få igenom sina krav.

Färdiga åsikter - helt gratis
Elon Musk har regelbundet visat vad han går för. Sedan han köpte upp Twitter och döpte om det hela till X så har också karaktären där förändrats. Twitter hade tidigare blockerat många olika grupper och personer som spred avancerat hat och lögner. När Elon Musk tog över släpptes många av dessa pestspridare åter in på plattformen. Elon Musk har själv också spridit mängder med klart reaktionära idéer och tydligt visat var han står politiskt. Så tillhör till exempel Elon Musk en av Donald Trumps stora finansiärer.

Men, det har också inneburit att många företag som annonserat på Twitter / X inte vill förknippas med allt skit som sprids där. Annonsintäkterna har sedan Elon Musk köpte upp Twitter mer än halverats. En utveckling som naturligtvis allvarligt oroar Elon Musk. Aktievärdet har ju dessutom sjunkit rejält. Nu tar han till krafttag mot annonsörerna. Han har nyligen stämt annonsörsorganisationen Global Alliance for Responsible Media (GARM) för att ha brutit mot konkurrenslagarna genom att ha anslutit sig till en ”olaglig bojkott” av X. Enligt Elon Musk så får tydligen annonsörer inte själva bestämma om dom ska annonsera på X eller inte. Det ska Elon Musk bestämma! Visst är det spännande?

Undrar om jag också kan tänkas bli stämd av Elon Musk eftersom jag också bestämt mig för att bojkotta X och använder det inte längre. Det ska kanske inte jag bestämma utan Elon Musk!

Stöd strejken för Kollektivavtal på Tesla. Håll dig borta från Tesla - och X...

Läs:
Efter Elon Musk stämning – annonsörer lägger ned globalt samarbete. - Resumé
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mördandet fortsätter.

Att dagens styre i Israel inte vill ha en fredlig utveckling i området står klart. Israel styrs idag av extremnationalistiska sionister som arbetar för ett Storisrael. FN:s resolution om en tvåstatslösning är inget värt för dessa högerextremister. Att t.ex. EU och USA formellt uppger att dom förespråkar en tvåstatslösning bryr sig inte styret i Israel om. Dom utgår ifrån att säger dom själva bara Nej så kommer inte FN, EU, USA osv att gå längre i att arbeta för en tvåstatslösning än att använda ord. När det kommer till det praktiska stödet så räknar man i Tel Aviv/Jerusalem med att dom håller tyst och låter Israel göra som dom vill. Med deras militära stöd!

Faktum är dock att en majoritet av världens länder har formellt erkänt en palestinsk stat som en markering av att man anser att detta måste vara målet. De flesta länder vägrar också att placera sina ambassader i Jerusalem i protest mot att Israel invaderat, ockuperat och annekterat Östra Jerusalem som enligt den resolution som antagits av Förenta Nationerna ska vara en del av en framtida Palestinsk stat. Tillsammans med Västbanken och Gazaremsan.

Men detta accepterar alltså inte de som styr i Israel. Östra Jerusalem har annekterats. Delar av Västbanken har annekterats och i brott mot alla internationella lagar flyttar man hela tiden in allt fler israeler på ockuperad mark där dom tränger bort de palestinier som redan bor och verkar där. Det är detta som kallas bosättare. Och nu invaderar man alltså Gazaremsan och jämnar den palestinska bebyggelsen med marken.

I dagarna har man från styret i Israel tydligen tröttnat på att Norge håller kontakt med palestinska grupper från sin ambassad i Tel Aviv. Som ett bevis för att staten Israel inte accepterar tvåstatslösningen så har Israel förklarat ett tiotal norska diplomater icke-önskvärda. Dom har hållit kontakt med palestinier och därför drar den israeliska utrikesministern Israel Katz tillbaka den diplomatiska statusen för de norska representanterna i de palestinska områdena. Det är en heder för Norge att Israel uppenbarligen anser att Norge i för stor omfattning stödjer arbetet för en palestinsk stat. Sverige ska skämmas för att det inte är vi som "drabbas". Jag hoppas att Sverige tar över arbetet från de norrmän som inte längre får lov att jobba för Israel.

Köper du det Tobias Billström?

Läs:
Israel straffar norska diplomater. - SVT
EU fördömer Israels beslut om Norge. - Aftonbladet

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: