tisdag 20 augusti 2024

Det är inte synd om dom

» SD-kalabalik i Sölvesborg.

Någon som är förvånad? Det är tydligen full kalabalik i Sverigedemokraterna i SD:s skyltfönster Sölvesborg - igen. Vi har vant oss vid det!

Hela partiets styrelse i Sölvesborg har i dagarna meddelat att dom avgår. Något som tydligen inträffar precis när Louise Erixon kommer tillbaka från sin föräldraledighet. Jag påstår inte att det finns något samband... Men det finns dom som hävdar detta. Det har ju inte gått så bra för partiet på senare tid. Moderaterna valde ju för en tid sedan att lämna samarbetet med Sverigedemokraterna. Man hade helt enkelt tröttnat på att samarbeta med Louise Erixon och Sverigedemokraterna och deras maktfullkomlighet. Moderaternas beslut fick det till att slå slint helt hos Sverigedemokraterna. Som väl egentligen fortfarande inte har helt accepterat verkligheten.

EU-valet blev sedan ett riktigt fiasko för SD i Sölvesborg. Större än för SD i landet!

Nu får man välja en ny styrelse. Tydligen är Louise Erixon intresserad av att ställa upp igen. Ack ja, även skyltfönster kan gå kras.

Läs:
Hela SD:s styrelse i Sölvesborg hoppar av. - SVT
Erixons ledarstil påstås vara orsaken till SD-styrelsens avhopp i Sölvesborg. - SVT
Hela SD-styrelsen avgår i Sölvesborg – gruppledare: «Hedervärt». - Aftonbladet
Louise Erixon om kaoset i SD: Styrelsen har misslyckats. - Aftonbladet
I Sölvesborg verkar en hund ligga begraven. - Aftonbladet
SD-bråk i Sölvesborg. - Expressen
Här är förklaringen till att SD:s skyltfönster havererat. - Expressen
SD-bråk i Sölvesborg – styrelsen hoppar av. - Sydöstran
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» De' bidde fel.

Jag läser att den moderata EU-parlamentarikern Jessica Polfjärd blivit lite väl Eufierad. Finns det ordet? Hur som helst har hon fått ett skattetillägg på närmare 104.000 kronor. När hon skulle fylla i sin inkomst på deklarationen skrev hon 120.000 i arvode från EU-Parlamentet. I och för sig rätt belopp. Men det var 120.000 Euro, inte 120.000 kronor. Det är istället så där 1.400.000 kronor! Så nu får hon betala ytterligare 104.000 kronor i skattetillägg.

- "Då det skulle redovisats i svenska kronor har det tyvärr blivit fel och ska självklart rättas till."

Ja, så kan det gå om man blir fartblind. Jag måste dock säga att jag hade nog märkt det själv om siffrorna skiljt sig så kraftigt.

Min första tanke var, att varför gnäller man över marginalskatterna om man bara får betala ytterligare 104.000 kronor i skatt om inkomsten ökar med mer än 1,2 miljoner kronor. Men sedan läste jag det hela lite mer noggrant. Det känns lite mer tillfredsställande så. Skattetillägget är ju "böterna" för felaktiga uppgifter, inte den ytterligare skatten.

Men Jessica Polfjärd fixar det nog. Undrar om hon gjorde avdragen också i Euro?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mördandet fortsätter.

Från Gaza rapporteras att den israeliska militären fått in en ny fullträff på en skola i Gaza. Minst 12 döda och 15 skadade. Att läggas till de nu mer än 40.000 döda än så länge.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Ulf Kristerssons löfte.

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten"

Det löftet gav vår nuvarande statsminister Ulf Kristersson (M) för ett antal år sedan i början på sin politiska karriär.

Idag såg jag ett inslag på Rapport om ökade väntetider för sjukpenning hos Försäkringskassan. Målet är 30 dagars handläggningstid, men väntetiderna ökar och ligger nu på minst 40 dagar - och ökar. Försäkringskassan har minskat antalet anställda från 14.700 till 13.000 jämfört med för ett år sedan.

Någon som undrar över ökade handläggningstider? Sveriges socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) har inga löften att ge. Men som sagt, Ulf Kristersson har ju lovat att avveckla välfärdsstaten så vi ska nog inte förvänta någon förbättring. Socialförsäkringen ska slaktas - som andra myndigheter!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: