tisdag 27 augusti 2024

Spännande sanningar

» Vem gynnas.

Visste ni att Sverige uppenbarligen är ett land där det är mycket förmånligt att bli extremt rik. Antalet miljardärer i Sverige stiger snabbt. Faktum är att vi är det land inom OECD som är mest rika på miljardärer. I hela världen finns det faktiskt bara 5 länder som är mer miljardärrika än Sverige. Det finns alltså bara fem länder där andelen miljardärer på en miljon innevånare är fler!

Vilka länder tror ni att det är? Kanske är det egentligen så att vi ska skriva "länder" inom citationstecken? De fem länderna är nämligen Monaco, Saint Kitts & Nevis, Liechtenstein, Guernsey och Hongkong. Sedan på sjätte plats kommer Sverige. Det finns några skattesmitarparadis att konkurrera med alltså.

En annan intressant jämförelse man kan göra är att titta på hur stor förmögenhet dessa miljardärer totalt har. Lite förenklat kan man tänka så här. De svenska miljardärernas totala förmögenhet är densamma som hela Sveriges totala statsbudget - under 3 år.

Men de här miljardärerna och riskkapitalisterna har ju problem. Dom tvingas ju betala skatt. Och den blir högre än för en sjuksköterska. Regeringen är därför på väg att göra beskattningen av riskkapitalisternas inkomster förmånligare. Dom har nämligen gnällt över att dom får betala alldeles för mycket i skatt. Det blir ju inte tillräckligt många miljoner över när skatten har betalts. Vi kan förstå vad Elisabeth Svantesson ska prioritera när hon nu har 60 miljarder att spendera. Förutom militären, sänkt flygskatt och sänkt bensin- och dieselskatt alltså.

Färdiga åsikter - helt gratis
Egentligen är det en fascinerande filosofi man har inom den Brunblå sörjan. Medborgare som har enorma förmögenheter och tjänar enorma summor pengar kommer att jobba ännu mer om dom får behålla mer av sina pengar efter att skatten är dragen.

Däremot så gäller det att sjuka, arbetslösa och andra med låga inkomster blir bara lata om dom får för mycket pengar att röra sig med. Man måste därför hålla deras inkomster låga så att dom lockas till en högre arbetsinsats.

Visst är det fascinerande?

Läs:
Antalet miljardärer i Sverige ligger på rekordnivåer: Reformerna som gynnat de superrika. - Proletären
Miljardärer kan få lägre skatt. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Om att göra bort sig.

En minister vi har som är duktig på att göra bort sig måste vara vår finansminister Elisabeth Svantesson. Jag brukar ju påminna om hennes folkbokföringsfiffel där hon som riksdagsledamot "råkade" folkbokföra sig i familjens sommarstuga medan resten av familjen var folkbokförd i familjens bostadsrätt i Stockholm. Som av en händelse råkade detta innebära att hon fick extra slantar från oss skattebetalare eftersom hon ju tvingades till dubbel bosättning för att kunna fullgöra sitt riksdagsarbete - i Stockholm. Hon är inte ensam om att ha avslöjats med liknande val. Men alla andra som avslöjats med liknande fiffel har fått se sin politiska karriär avslutad. Dock inte moderaten Elisabeth Svantesson, hon har blivit upphöjd till finansminister efter att tidigare förstört socialförsäkringen som Socialförsäkringsminister så sysslar hon nu bland annat med att jaga folkbokföringsfifflare...

Hur som helst så har Elisabeth Svantesson deklarerat att hon i och för sig har en favorit i det amerikanska presidentvalet: - "Jag håller absolut på någon, vem det är vill jag inte avslöja här. Regeringen håller inte på någon." Sedan fortsätter hon med: - "Men att Joe Biden hoppat av till förmån för Kamala Harris ser hon som något positivt. Jag är glad att de kommer med en ny kandidat på andra sidan."

Observera, "på andra sidan"! Hon kan ju lika gärna berätta att hon håller på Donald Trump och inte på andra sidan. Jag vet inte om Elisabeth Svantesson kan sjunka djupare än tidigare, men kanske. Hålla på Donald Trump...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dessa Sverigedumokraterna.

Senast vi hade SD i Sölvesborg och Louise Erixon uppe var i lördags. Då tyckte jag till om det faktum att Louise Erixon under sin föräldraledighet hade fortsatt att få utbetalt nästan 5.000 kronor i månaden som ersättning för att hon var gruppledare för sitt parti i kommunen. Ja, hon var ju inte gruppledare eftersom hon var föräldraledig. Men hon fick ersättning för detta. När media uppmärksammade henne på detta uppgav hon att hon fört över pengarna till Mats Gunnarsson som vikarierat för henne. Fast han visste inget om några pengar först. Men sedan när han och Louise pratat sig samman så var versionen istället att Louise Erixon betalt tillbaka pengarna till Sölvesborgs kommun, eftersom kommunen gjort ett misstag.

Nu avslöjar Dagens Samhälle att Sölvesborgs kommun faktiskt fått besked från Sverigedemokraterna och Louise Erixon att pengarna skulle betalas ut som tidigare till henne. Det är inte Sölvesborgs kommun som gjort några misstag, det är Louise Erixon som ljuger!

Sverigedumokraterna!

Läs:
Kommunen: SD:s fel att Louise Erixon fick arvode under ledighet. - Dagens Samhälle

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: