lördag 24 augusti 2024

Om fyra månader kommer tomten

» Dessa sverigedum... f'låt demokrater.

Louise Erixon har ju nu återvänt till politiken och SD:s lokalavdelning i Sölvesborg efter sin föräldraledighet. Detta har resulterat i massavhopp från SD-skaran i Sölvesborg. Hela styrelsen för SD i Sölvesborg har hoppat av. Det är även avhopp från fullmäktigegruppen på löpande band. Om avhoppen beror på missnöje med Louise Erixon eller beror på direkta uppmaningar från Louise Erixon råder det delade meningar om. Min gissning är att det är en kombination!

Sölvesborg och Sverigedumokraterna
Senaste nytt är att det uppmärksammats att Louise Erixon fått utbetalt närmare 57.000 kronor i ersättning som gruppledare för SD:s fullmäktigegrupp från Sölvesborgs kommun - även under tiden hon varit föräldraledig och inte utfört uppdraget. Den första spontana reaktionen från Louise Erixon när hon informerades av media var att det hade hon inte uppmärksammat, men hon har omedelbart skickat pengarna vidare i somras till sin ersättare Mats Gunnarsson som skött uppdraget under hennes föräldraledighet. Men Mats Gunnarsson reaktion är att: - "Som gruppledare i Sverigedemokraterna har jag inget betalt." Han har inte fått några pengar! Lite senare när han och Louise pratat sig samman så är versionen lite annorlunda då har istället Louise Erixon rättat till "löneavdelningens misstag" genom att skicka tillbaka pengarna till Sölvesborgs kommun.

Jag för min del tycker det verkar vara ganska bra betalt som "gruppledare" för fullmäktigegruppen, närmare 5.000 kronor i månaden. Undrar hur mycket man betalar i Åstorp? Vad Louise Erixon och Sverigedemokraterna sysslar med i Sölvesborg känns allt mer som något jag verkligen inte vill veta. Det hela verkar mest vara en parodi på demokrati. Det får verkligen bli Sverigedumokraterna i fortsättningen när vi pratar om SD i Sölvesborg!

Sölvesborg som SD:s skyltfönster? Dra en norgevits istället!

Läs:
Louise Erixon (SD) fick arvode när hon var föräldraledig. - SVT Blekinge
BLT avslöjar: Louise Erixon fick 50 000 kronor i arvoden under föräldraledigheten. - Blekinge Läns Tidning
M-toppen om Erixons felaktiga arvode: «Ironiskt». - SVT Blekinge
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Giriga banker.

xxxxx
Jag såg ett inslag på TV:n som berättade om hur bankerna reagerar med sina räntor på Riksbankens ändringar av reproräntan. Det visar sig då att det finns en gemensam reaktion sedan länge att när Riksbanken höjer reproräntan så höjer bankerna direkt utlåningsräntan med samma belopp men dröjer med att höja inlåningsräntan. När Riksbanken däremot sänker reproräntan så sänker man direkt inlåningsräntan med motsvarande belopp men är sparsam med sänkningar av utlåningsräntan. Det är inte så konstigt att de svenska storbankerna ligger i topp inom EU när det gäller vinster. Inte heller så konstigt att bankerna inte vill prata med SVT när dom rapporterar om det och vill ha kommentarer.

Om vi vill se ett ansikte för girighet så är en titt på svenska storbanker det ideala motivet.

Men det är säkert lönsamt för bankdirektörerna!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Läget i vårt land.

Vi kan notera att arbetslösheten fortsätter stiga i Sverige. Vi har idag EU:s tredje högsta arbetslöshet när vi tittar på statistiken. Det är uppenbart att den Brunblå sörja som styr vårt land inte har låg arbetslöshet som ett prioriterat mål. Det är nog snarast så att man resonerar på så sätt att om arbetslösheten är hög och paniken bland de arbetslösa att få jobb är stor så är dom mer medgörliga och lyder snällt.

Någon som är förvånad över den situationen med ett Brunblått styre i landet?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: