onsdag 31 juli 2024

Så kan det gå

» Jag missade tydligen något.

Jag är inte särdeles sportintresserad. De Olympiska spel som just nu tydligen pågår i Paris går ganska obemärkt förbi hemma hos mig. Alltså tittade jag inte heller på invigningen. Men, det var tydligen ett misstag.

Jag gick tydligen miste om något! Jag läser att Alice Teodorescu Måwe (för närvarande kristdemokrat) blev upprörd. Flera av hennes vänner blev tydligen också upprörda över ett inslag i invigningsprogrammet. T.ex. högerextremisten Geert Wilders i Nederländerna. För att inte tala om högerextremismen stora välgörare Elon Musk. Dom var tydligen alla upprörda över att ett inslag i invigningsspektaklet gjorde narr av kristendomen. Får man inte håna muslimer så får man banne mig inte håna kristna menade dessa sanningssägare.

Nu har jag inte riktigt fattat vad det hela handlade om. Jag tittade ju inte! Och om jag tittat så är det nog tveksamt om jag hade fattat det hela heller. Men om jag förstått det hela så handlade det tydligen på något vis om Leonardo da Vincis målning Nattvarden. På något sätt var tydligen homosexualitet inblandat. Jag tycker verkligen synd om Alice, Geert och Elon. Eller kanske inte...

Hur som helst så hade det kanske varit värt att se om det kunde reta upp dessa tre!

Läs:

OS visar vilka snöflingor högern är. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Högerextremister förnekar sig aldrig.

Färdiga åsikter - helt gratis
En fruktansvärd tragedi inträffade i Southport i Storbritannien igår. En 17-åring gick till attack mot ett 25-tal barn i åldern 6-11 år i en dansstudio. Senast jag sett har tre barn dödats och 8 skadades och en handfull vårdas fortfarande på sjukhus. En obegriplig händelse som spritt chock i Storbritannien.

På kvällen utbröt kravaller utanför en moské där högerextremistiska rasister kastade tegelstenar på moskén, på moskébesökare och på polisen. Allt föranlett av ett rykte som spreds om att den skyldige 17-åringen var en asylsökande. Polisen har dock gått ut med en dementi och påpekat att den 17-åring som är misstänkt är född i Storbritannien. Men för sådana fakta är rasistiska högerextremister immuna. Att sprida vidare lögner som passar de egna syftena är det bara att haka på.

Läs:
Kravaller i Southport drivna av falska rykten. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Till Dagens Sverigedumokrat får jag väl utnämna den Sverigedemokratiska kommunfullmäktigeledamot i en kommun i Mellansverige som åkt fast för drograttfylla. Stockholmspolisen försökte stoppa en bil som körde vingligt. Föraren vill dock först inte stanna utan försökte köra ifrån, men gav så småningom upp och stannade. När polisen bad honom visa körkort reagerade han "stressad och stissig genom att han började riva i sina saker" noterade poliserna. När man sökte igenom bilen hittade man amfetamin, cannabis och alprazolam. Och blodprov visade på både cannabis och amfetamin i blodet. Han tillhör tydligen dom här som göder gängkriminaliteten.

När Dagens ETC ringer upp SD:s gruppledare i den aktuella kommunen så uppger dom att man inte har någon som helst kontakt med honom. Trots att han alltså satts upp på partiets vallista inför kommunvalet 2022 och även blivit invald i kommunfullmäktige så har man från partiet inte haft någon kontakt med honom sedan innan valet. Han har aldrig varit på något sammanträde med kommunfullmäktige uppger man.

Så kan det gå med det politiska intresset om man inte vet vilka man sätter upp på listan.

Läs:
SD-politiker misstänks för drograttfylla. - Dagens ETC

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

tisdag 30 juli 2024

Vad innebär demokrati?

» Mördandet fortsätter.

Senaste nytt från mördandet i Palestina, Israel, Libanon och Syrien är att man tydligen inte är så eniga inom den israeliska regeringen trots allt. Det är konflikt mellan högern och extremhögern. Vittnesmålen om tortyr och hemsk behandling av palestinska fångar är ständigt återkommande. Israels säkerhetsminister, den ultranationalistiska Itamar Ben-Gvir, har uttryckt stolthet över att han lyckats genomföra extrema försämringar av villkoren för palestinska fångar. Det sitter tusentals palestinier fängslade i Israel som kan sitta månad efter månad fängslade utan att man ens behöver framföra några anklagelser.

Konflikten blev akut när försvarsminister Yoav Gallant lät israelisk militärpolis gripa nio israeliska soldater anklagade för grova sexuella övergrepp mot en palestinsk fånge. Det hela resulterade i våldsamma kravaller när ultranationalistiska bosättare (bland annat anförda av säkerhetsministern Itamar Ben-Gvir) stormade militärpolisen. Enligt dessa ultranationalistiska högergrupper är det helt legitimt att misshandla palestinier. Dom är ju bara palestinier!

Sven Tycker alltid något vettigt
Men, samtidigt så är ju Israel något av en demokrati. Det finns alltså krafter i Israel som vill att Israel ska fungera som en demokrati. Tyvärr lutar premiärminister Benjamin Netanyahu åt de ultranationalistiska grupper som inte vill att Israel ska fungera som en demokrati. Det är dom som styr.

Läs:
Gripanden för övergrepp mot Gazafångar skakar Israel. - SVT
Israeli protesters enter army base after soldiers held over Gaza detainee abuse. - BBC

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Någon som är förvånad.

Under veckan inleder FN:s generalförsamling förhandlingar om en konvention för internationellt skattesamarbetet. Bland annat vill man införa någon form av skatteåtgärder för att få in pengar till miljöarbete och då beskatta förmögna och så kallade skatteparadis.

Gissa vad den Brunblå sörja som styr vårt land tycker om dom tankarna? Helt rätt, det kan ju inte Sverige ställa upp på. Man kan väl inte beskatta människor med stora förmögenheter i skatteparadis. Dom har ju bara gjort vad alla andra skulle gjort. Gömt undan pengarna!

Och dessutom så behövs det ju inte pengar till några klimatåtgärder. Det är inte så allvarligt!

Läs:
FN föreslår miljardärsskatt för miljön – Sverige tveksamt. - Sveriges Radio
Sverige nobbar miljardärskatt för miljön. - Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens skratt.

Dagens skratt måste vara den moderata riksdagsledamoten Stefan Olsson som på X reagerat med ilska på en annons från Försvarsmakten med texten: - "Vi kommer att kämpa till sista hen." Enligt denna upprörda moderata riksdagsledamot så är han upprörd eftersom att använda ordet "hen" är könsförnekande.

Är du på riktigt Stefan Olsson? Är det skrivet med ironi i tanken? Du kan väl inte mena allvar med att använda ordet "hen" skulle vara något felaktigt. Det är ett perfekt ord att använda om man t.ex. inte vet om det är en "han" eller en "hon" man åsyftar. Eller om det handlar om både "han" och "hon".

Jag tycker du ska växa upp Stefan Olsson! Du är en skam för oss Olsöner! Dra nå't gammalt skynke över dig och göm dig i en garderob!

Hen, Hen, Hen. En jäkla massa HEN!

Läs:
Nord DDB om riksdagsledamöternas kritik: «Har rätt att ha sin åsikt». - Resumé

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

måndag 29 juli 2024

Ólavsøka - Färöarnas nationaldag

» Vem ska snacka?

Helsingborgs Dagblad har gjort en "spännande" undersökning över vilka som talar mest i kommunfullmäktige i Helsingborg. För den som inte är så politiskt intresserad så kanske det inte är så intressant. Men, för den som är lite insyltad i politiken så är det faktiskt ganska spännande statistik. Och som politiskt intresserad siffernörd så läser jag det hela med stort intresse.

Deltar man i fullmäktigemöten så lär man sig snart vilka politiker som är väldigt snacksaliga och vilka som mest sitter av tiden för att få rösta när det är dags att rösta. Självklart är det så att representanter för små partier får vara uppe i talarstolen mer per ledamot än de från de stora partierna. Ofta är det någon inom de stora partierna som ansvarar för olika frågor. Och det kan ju kännas lite onödigt att gå upp i talarstolen för att bara instämma i vad en partikamrat redan har sagt. Men det är också så att vissa ledamöter är som individer mycket mer talträngda än andra. Vi kan se detta här hemma i Åstorp där vissa ledamöter har svårt att hålla sig inom den begränsning på 5 minuter per anförande som vi har. Dom får gå ner och sätta sig och så begära ordet igen...

Färdiga åsikter - helt gratis
Snarast är det de som INTE är uppe i talarstolen som man kan fundera över. I Helsingborg reagerar jag på att 5 av Sverigedemokraternas 14 ledamöter i kommunfullmäktige har inte sagt ett knyst. Per Stenberg, Christel Larsson, Britt Aardgaard, Connie Karlsson och Dag Sundius, vad gör ni i fullmäktige? Dom är uppenbarligen bara röstboskap för partiet. Överhuvudtaget utmärker sig Sverigedemokraterna av att vara mycket tysta. Det ska sägas att Helsingborg styrs av en minoritet bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. Men man gör det med stöd av Sverigedemokraterna. Det borgerliga styret är alltså beroende av SD. Oppositionen består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet (och Sverigedemokraterna...).

Vi kan av statistiken notera att Miljöpartiet och Vänsterpartiet är ytterst aktiva oppositionspartier. Räknat i talartid per ledamot så leder Miljöpartiet med 6,30 timmar. Vänsterpartiet kommer sedan med 4,06 timmar. På tredjeplats kommer styrets Kristdemokraterna med 2,04 timmar per ledamot. Sedan kommer Centerpartiet (1,56), Moderaterna (1.05), Liberalerna (1.04) och Socialdemokraterna (0,55) och i den absoluta botten Sverigedemokraterna (0,23). Små partier får naturligtvis lång talartid per ledamot medan stora partier får mycket kortare tid per ledamot.

Tittar man på den totala tiden som alla ledamöter från varje parti talar så leder Socialdemokraterna med 18,25 tim och Moderaterna med 17,35 tim. Två stora partier som representerar opposition och som ska försvara styret. Sedan kommer Vänsterpartiet (16,24 tim) och Miljöpartiet (13.01 tim). Dvs två aktiva oppositionspartier. Kristdemokraterna (6,14 tim) och Centern (5,50 tim) är två små partier som ska försvara sitt styre respektive vara opposition. Det intressanta är de två partierna i botten, Sverigedemokraterna (5,26 tim) och Liberalerna i den absoluta botten (3,14 tim). Sverigedemokraterna är ett stort parti som borde ha intresse av att försvara sina ställningstagande i olika frågor. Varför stöttar men det borgerliga styret? Hur försvarar man att man bara är ett röstboskap till det borgerliga styret? Liberalerna borde ju vara intresserade av att försvara sina områden inom kommunen.

Vad får de som röstade på Sverigedemokraterna för sina röster? Ingenting?

SD sällan i talarstolen – men framför allt är L tysta. - Helsingborgs Dagblad
Här är de som talar mest i fullmäktige – och de som aldrig sagt något. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Hur eniga är man?

Själv har jag nästa måndag sammanträde med Kommunstyrelsen här i Åstorp. Bland annat kommer frågan om kommunens flaggpolicy åter upp. Den återremitterades vid förra kommunfullmäktigesammanträdet för bättre underlag. Till stort jubel från kommunens homofober vill nämligen den styrande Brunblå sörjan avskaffa att kommunen ska flagga med Prideflaggan på Pridedagen. Något som gäller idag.

En intressant fråga är den debatt som uppkommit sedan moderaternas vice ordförande i kommunstyrelsen visat sig extra girig genom att söka omställningsstöd när han slutade att vara heltidsanställt kommunalråd. Men detta fick till effekt att han plötsligt fick mer betalt än en heltid samtidigt som han kunde få lön från sin arbetsgivare dessutom. Roger Nielsens girighet blev till slut för mycket för hans partikamrater som bland annat begärt att utbetalandet av stödet till Roger Nielsen ska stoppas i avvaktan på att utreda om det verkligen är korrekt. Det spännande är att Åstorps kommuns officiella yttrande till kravet (underskrivet av SD:s kommunalråd Peter Lindberg) yrkar på avslag på det moderata kravet. Åstorp styrs alltså av en Brunblå sörja bestående av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Kan vi skönja en oenighet?

Själv tycker jag det ska bli spännande att se om Roger Nielsen (M) dyker upp på KS-mötet på måndag?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

söndag 28 juli 2024

Så var det slut på den veckan

» Befolkningskris.

Visste ni att barnafödandet i Sverige är det lägsta sedan 1749? Vi svenskar rullar inte runt i sänghalmen i tillräcklig utsträckning! I varje fall gör vi inte det i syfte att skaffa barn. Har vi inte tid med sådant utan sitter hellre framför skärmarna och kollar in på sociala medier vad grannen åt till lunch eller kollar in någon rolig film på Youtube? Har vi blivit för bekväma?

Storken kommer med en leverans
Det märks redan på förskolor och skolor som får allt färre barn runt om i landet. Fortsätter utvecklingen så kommer vi att få en svår befolkningskris så småningom. Vi får nämligen allt fler äldre däremot. Äldre som i allt större utsträckning behöver hjälp och vård. Vem ska ta hand om oss när vi blir gamla om vi inte föder barn som kan växa upp och få jobb inom vården. Är det AI-styrda robotar som ska vårda oss på äldreboendet?

Samtidigt som vi föder allt färre barn så minskar också invandringen. Antalet asylsökande är rekordlågt. De främlingsfientliga politikerna inom den Brunblå sörjan har lyckats på en punkt. Allt färre "utlänningar" kommer till Sverige. Sedan lång tid räddas vården av invandrare. Vem ska rädda vården när vi inte föder barn eller får nya svenskar på annat sätt. Låt mig citera syrran som får hjälp från Hemtjänsten:

- "En av mina favorithjälpare var här och assisterade med matlagning. Vi pratar ofta mat. Jag berättar om saker jag brukar göra. Idag en grön ostsås på svinmålla. Han berättar om mat från sitt hemland. Låter alltid så spännande. Blir ofta sugen att prova något."

Enligt FN så fortsätter dock befolkningen på jorden att öka. Vi blir kanske tvingade att importera så småningom?

För övrigt såg ni väl vilken grupp som var mest aktiva att söka sig till fortsatt högre utbildning. Tjejer vars båda föräldrar var födda utomlands!

Läs:
Nya SCB-siffror: Lägsta barnafödandet sedan 1749. - Dagens Samhälle
Färre asylsökande väntas. - Tidningen Syre
Migrationsverkets prognos: Färre asylsökande till Sverige i år. - Epoch Times
Färre söker asyl i Sverige – men fler söker skydd från kriget i Ukraina. - Dagens Juridik
Barnafödandet i världen måste begränsas. - Fokus
Olyckskorparna har fel – nyanlända kan klara sig utmärkt. - Ledare Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Det behövs inget val?

- "Om fyra år kommer ni inte behöva rösta igen. Vi kommer ha det så bra uppstyrt att ni inte kommer behöva rösta."

Vallöfte från Donald Trump! Visst känner vi oss trygga med utvecklingen i "världens största demokrati". Fast om Donald Trump vinner valet i år så är det frågan om USA fortfarande är en demokrati 2028.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Om det fortsatta mördandet.

12 barn dödades på en fotbollsplan på Golanhöjderna. Något som fått stor publicitet. Det är tur att det varje gång 12 barn dödats i Gaza inte får lika stor publicitet. Då hade det inte funnits plats med några andra nyheter! Hur som helst så ligger Golanhöjderna egentligen i Syrien. Men området har ockuperats och sedan annekterats av Israel och Israel har byggt ett antal judiska bosättningar på området. Golanhöjderna är ett av de områden som den Internationella domstolen kräver att Israel ska lämna och flytta ut den israeliska befolkning som man i brott mot internationella lagar har flyttat in på området.

Man kan hävda att Israel, för sin egen säkerhet, har rätt att ockupera Golanhöjderna. Området användes av olika grupper för att skjuta raketer in över Israel. Alltså har Israel rätt att ockupera området för att trygga sin säkerhet. Men man har, vilket domstolen fastställt, inte rätt att annektera området och införliva det i staten Israel och att därmed flytta in sin egen befolkning i området medan man konfiskerar marken från de som redan bor där.

De som dödats i raketattacken mot fotbollsplanen på Golanhöjderna var tydligen främst druser. En muslimsk minoritet. Raketen uppges av Israel komma från Hizbollah i Libanon. Vilket Hizbollah förnekat! Vilket verkar vara underligt eftersom dessa terrorgrupper brukar vara snabba med att ta åt sig "äran" av olika attacker. Kan det beror på att det inte var Hizbollah? Kan det bero på att Hizbollah skäms för attacken? Det vet vi inte, men den används av Israel som förevändning för upprepade attacker mot mål inne i Libanon. En upptrappning som nog tyvärr kommer att fortsätta. Hur många som dödades i Libanon har inte rapporterats. Hur många av dessa som var barn vet vi inte.

Vad vi vet är att det troligen dödades mer än 12 barn i Gaza under dagen. Men det fick inte så stor publicitet.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

lördag 27 juli 2024

Ryska Flottans Dag

» Sjukvårdskris eller inte.

För en tid sedan gick EU-Kommissionen ut med en begäran till EU:s medlemsländer att ta emot skadade från Gaza. Behoven är enorma i Gaza sedan de israeliska bombningarna och attackerna förstört mer än hälften av all sjukvård i området. Samtidigt som behoven av vård av skadade är enorma. Ett antal Europeiska länder har svarat på EU-Kommissionens vädjan. Bland annat Norge. Men Sverige vägrar. Uppenbarligen ställer Sverige upp på den Israeliska taktiken att mörda och fördriva så många palestinier som möjligt.

För det kan väl inte vara så att man från den Brunblå sörjan inser att vi faktiskt har en sjukvårdskris. Trots att Ulf Kristersson i en skönmålning av situationen hävdar att så inte är fallet. Men om vi inte har någon kris inom sjukvården, varför ställer vi inte upp på EU-Kommissionens vädjan?

Handlar det om ren och skär SD-rasism? Vi vill inte ha hit "så'na där"! Muslimer måste hållas borta från vårt land? Tänk om det finns risk för att dom stannar när vi räddat livet på dom? Här i Sverige är det rasisterna inom Sverigedemokraterna och deras allierade Maria Malmer Stenergard som styr!

Skäms ni inte?

Läs:
Inga Gazapatienter till Sverige – trots begäran. - Aftonbladet
Inga Gazapatienter till Sverige – trots EU:s begäran. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Medan mördandet fortsätter.

Det är dags att satsa på fred istället - från båda sidor
Senaste rapporten om det israeliska mördandet i Gaza handlar om en israelisk attack mot en skolbyggnad i centrala Gaza. Här hade ett tusental flyktingar tagit skydd. Men det har ingen betydelse, inte för den israeliska mordmaskinen. Senaste uppgiften handlar om ett 30-tal döda och några hundra skadade. Men siffran brukar öka efter ett tag eftersom det tar lite tid att gräva fram alla lik under de massakrerade byggnaderna.

För övrigt så kanske ni minns att jag för några dagar sedan skrev att polioviruset börjat spridas i Gaza där den humanitära situationen är katastrofal. Den israeliska regeringen ska vaccinera sina soldater. FN ska skänka en miljon doser poliovaccin till Gaza. Om dom får föra in det hela för den israeliska militären som ju blockerar all införsel av livsmedel, bränsle, mediciner osv återstår att se.

Vi har nåtts av uppgifter om att Israel beordrat ungefär 1 miljon flyktingar som tagit skydd i vad Israel har kallat en säker zon att nu fly vidare. Den "säkra" zonen är inte längre säker zon!

Läs:
Uppgifter: Många döda och skadade i räd mot skolbyggnad i centrala Gaza. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Smutsig valkampanj.

Det står allt mer klart att det kommer att bli en mycket smutsig valkampanj i USA. Enligt Donald Trump är Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris "antisemit och barnamördare"! Kamala Harris har sina anor från Jamaica och Indien och är gift med en jude. Hon är ett exempel på det multikulturella USA. - "Om Kamala Harris får som hon vill kommer hon införa en federal abortlag som tillåter att man sliter barnet ur livmodern i den åttonde eller nionde månaden och även avrätta barn efter födseln." Ett uttalande från Donald Trump som säger allt. Detta samtidigt som JD Vance hånar Kamala Harris för att hon och hennes man inte har några egna barn.

Det är nog som Kamala Harris säger: - "Bedragare och sexbrottsling" om Donald Trump.

Läs:
Trump: Harris är antisemit och barnamördare. - Expressen
Trots kritikstorm – JD Vance står för sitt «cat lady»-uttalande. - SVT
Harris höll sitt första kampanjtal – gick till hård attack mot Trump. - Sveriges Radio
Harris till attack mot Trump: «Bedragare och sexbrottsling». - Sveriges Radio
Kamala Harris attacks Trump over «fear and hate» at first rally. - BBC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Första svenska medaljen.

Slutligen kan vi notera att Sverige tagit den första OS-medaljen i Paris-OS. 18-åriga Tara Babulfath tog brons i Judo. Grattis Tara!

Fast jag undrar om vår rasistiska SD-influerade Brunblå regeringssörja godtar det som en äkta "svensk" medalj. Namnet tyder på utländskt ursprung. Dom kanske inte ens godtar Armand Duplantis som "äkta svensk", han är ju inte heller född i Sverige.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

PS. Ryska Flottan firar sin speciella dag idag till minne av att man besegrade den svenska flottan i sjöslaget vid Hangö udd 1714. Dom där ryssarna är hemska!

fredag 26 juli 2024

Kubas, Maldivernas och Liberias nationaldag

» Våldet i samhället - och andra faror.

Visst kan man bli upprörd över våldet i samhället. Vad är det som får två 14-15 åriga flickor att brutalt mörda en annan jämnårig flicka? Vad är det som får 16-åriga pojkar till att på uppdrag försöka skjuta ihjäl någon som dom inte känner? Hur stor skuld har dåligt fungerande skola? Saknar dom helt enkelt meningsfull sysselsättning? Hur stor skuld har den rikliga tillgången till våld på nätet och rena glorifierandet av våld i sociala medier? Tror dom att det inte är på allvar precis som i filmerna? Hur stor skuld har den enorma publiciteten i media? Gör publiciteten att man provocerar fram nya hämndaktioner?

Färdiga åsikter - helt gratis
Helt uppenbart är i varje fall att skärpt lagstiftning inte fungerar. Den som begår den här typen av våld tänker inte efter först vilken straff hen kan tänkas få och bestämmer sig för att låta bli om straffet riskerar att bli hårt.

Hur som helst blir vi alla uppskrämda. Människor vågar inte gå ut! Jag tycker dock inte att vi ska överdriva riskerna. Och vi ska faktiskt inte överdriva utvecklingen. Antalet personer som drabbas av det som kallas "dödligt våld" har faktiskt i princip legat stilla de sista 10 åren. Från 2012-2015 skedde en kraftig ökning från 68 år 2012 till 112 år 2015. Men då hade det mer eller mindre sjunkit konstant från en topp år 2007 på 111 mord/dråp. Men, vi har inte haft någon dramatisk ökning från 2015 till 2023 som man kan tro av medierapporteringen. 2015 var det 112 mord/dråp och 2023 var det 121 mord/dråp. Toppen var 2020 då antalet var 124. Vi kan göra en jämförelse med t.ex. USA där antalet mord ligger ungefär 5 gånger så högt. I snitt sker det en masskjutning i veckan i USA. Dom hade varit överlyckliga över att få leva i fredliga Sverige.

Av medierapporteringen kan man tro att vi haft en våldsam ökning under de senaste åren. Så är det alltså inte. Under åren har ju antalet innevånare också ökat så mätt i antalet mord/dråp på 100.000 innevånare är ganska så konstant. Vad som däremot har hänt är att man i allt större utsträckning använder skjutvapen istället för andra vapen. Gänguppgörelser är ingen ny uppfinning. Men helt klart är att dessa har ökat. Men jag minns när MC-gängen Hells Angels och Bandidos låg i strid med varandra här nere i NV Skåne och man hade sina högkvarter i Hasslarp resp Kattarp inom synhåll från varandra. Och sköt med pansarvapen mellan sig! Det skedde under kort tid ett antal mord i det MC-kriget.

Men, det är som sagt skrämmande när mördarna går ner i åldrarna. Där gängen utnyttjar "småbarn" för att uträtta sina hemskheter. Detta skrämmer även mig. Men vi "vanliga" människor ska inte gå omkring och vara rädda. Det finns mycket större risker i livet. Är man inte medlem av ett kriminellt gäng, drogmissbrukare, i förhållande med en våldsam partner och liknande så är riskerna att drabbas av den här typen av våld extremt låg. Det finns större risker! Men dom får inte samma publicitet i media så dom skrämmer oss inte på samma sätt.

2023 var det alltså 121 personer som drabbades av dödligt våld. Tyvärr framgår det inte av den statistiken hur många av dessa som var "utomstående", eller "oskyldiga". Förra året dog 62 personer i arbetsplatsolyckor. Om du inte är kriminell eller på annat sätt extra utsatt torde det vara större risk för att du dör på jobbet än att du drabbas av det "dödliga våldet".

Enligt Transportstyrelsens statistik dödades det 232 personer i trafiken under 2023. Dvs något förenklat dubbelt mot antalet döda pga "dödligt våld". Vilket är du mest rädd för? Att drabbas av våld när du går ut eller att råka ut för en trafikolycka när du ger dig ut i trafiken? Låt mig gissa att det inte är så många som är rädda i trafiken, men att det är en hel del som är rädda för att gå ut och drabbas av våld. Jag är övertygad om att detta beror på hur media rapporterar. Skjutningar och mord osv får stor publicitet. Det är helsidor i tidningarna osv. Trafikolyckorna blir möjligen en notis i lokalpressen, om det inte är någon exceptionellt som hänt. Låt mig ta några exempel på hur vi uppför oss i trafiken. Några sparade notiser från de senaste dagarna.

* Se galna mc-färden – över spårvagnsspåren. Vansinneskörning på stulen motorcykel.
* Jan Emanuel får nobben – ges inte körkortet åter. "Politikern" Jan Emanuel körde 138 km/tim på en sträcka med 80 km/tim. Han blev helt självklart av med körkortet men fick alldeles för låga böter.
* Se olagliga omkörningen på E18 utanför Hallstahammar – bryter mot lagen trots dödsolyckan. Exempel på vansinneskörningar som utsätter både föraren och medtrafikanter för livsfara.
* Bil rammade busskur i Malmö – vittnet: ”De kör fort för att imponera”. Exempel på vad som kan hända med alla idioter som buskör bara för att det är roligt. Dom tror bilen är en leksak.

En vanlig bilgalning som tror bilen är en leksak
* Mc-förare död efter singelolycka på E22. Exempel på hur stor publicitet en dödsolycka i trafiken får.
* Tidigare partiledaren Maria Leissner döms. När man kör bil ska man ägna sig åt bilkörning och trafiken. Man ska inte tappa kontrollen. Då händer det lätt något, och det kan vara just DU som kommer i vägen.
* Körde 246 kilometer i timmen på E6 i Båstad – man döms. Fartdårar finns det lite varstans. Men 246 km/tim hör kanske till ovanligheterna.
* Krasch på 40-väg efter misstänkt bilrace i hög fart. Det finns på tok för många som tror att bilen är en leksak och roar sig med att busköra. Du hör och ser dom regelbundet.
* Flera bilar krockade på E4 utanför Åstorp. Några exempel på lokala olyckor från de senaste dagarna.
* Trafikolycka i Åstorp – bil voltade av vägen. När jag tittar på larmen till Räddningstjänsten i Åstorp så efter "Automatiska brandlarm" så är trafikolyckor ute på E4 eller på väg 21 deras vanligaste utryckningar.
* Person påkörd av lastbil i Åstorp. Du kan drabbas som cyklist också.
* Personbil och traktor i krock norr om Åstorp. Dom händer hela tiden, olyckorna i trafiken. Men oftast blir det antingen ingenting i media, eller en notis i lokalpressen.

Jag ställer frågan igen. Hur mycket påverkar publiciteten i media vår uppfattning av riskerna?

Läs:
Fler förlorar körkortet – det ligger bakom. - Helsingborgs Dagblad
232 personer omkom i vägtrafiken 2023. - Transportstyrelsen
Mord och dråp. - BRÅ - Fredsförebyggande Rådet

torsdag 25 juli 2024

159 dagar kvar på detta året

» Den Brunblå slakten av svenska myndigheter.

Den 1 juli hade jag här på Sven Tycker lite tankar om vår Brunblå sörjas slakt av de svenska myndigheterna. Och då speciellt Försäkringskassan. Detta föranlett av att jag såg att handläggningstiden för en ansökan om Sjukersättning / Aktivitetsersättning kan vara upp till 8 månader. Något som naturligtvis är helt oacceptabelt. Anledningen till att jag tog upp ämnet är att jag precis har lämnat in en ansökan om förlängd Aktivitetsersättning för min son. Och jag har i samband med detta fått en förfrågan om en del kompletteringar. En av frågorna var hur min son skulle klara ekonomin eftersom handläggningstiden var så lång.

Med anledning av detta skrev jag ett mejl till Socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) och undrade bland annat om hon tyckte att åtta (8) månaders handläggningstid var acceptabelt. Jag har idag fått ett svar. Naturligtvis inte från Socialförsäkringsminister Anna Tenje själv utan från en "Kommunikatör och brevhandläggare på Socialdepartementet". Sedan säger naturligtvis svaret inte ett dugg. Brevhandläggaren påpekar att ministern inte kan påverka enskilda ärenden (vilket jag inte önskat eller förväntat mig eller ens antytt).

Av detta tolkar jag det som att svaret är ett standardsvar enligt metoden klipp och klistra. Men låt mig trots allt citera några meningar:

- "Socialdepartementet för en ständigt pågående dialog med olika statliga myndigheter, däribland Försäkringskassan, i viktiga frågor som berör myndigheternas verksamhet, däribland kvalitet i bemötandet av kunder."
- "Med detta sagt är dock handläggningstiderna fortfarande för långa och det är därför en fortsatt högt prioriterad fråga. Regeringen förväntar sig resultat. Regeringen följer nära utvecklingen av både servicenivån i kundtjänst och handläggningstiderna."

Observera att jag inte skrev ett ord om synpunkter på bemötandet. Vi kan väl också enas om att vi inte blir tryggare av: - "Regeringen följer nära utvecklingen..."

Jag har skickat ett svar som i princip innebär att jag tycker att Socialförsäkringsminister Anna Tenje ska avgå och lämna plats åt någon som inte bara vill fullfölja statsminister Ulf Kristerssons löfte: - "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten." För det är just det man håller på med inom den Brunblå sörjan, att "avveckla välfärdsstaten"!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Sven Tycker rättar.

Igår skrev jag att söndagen den 21 juli uppmätts som den varmaste dagen på jorden. Jag måste tyvärr medge att den uppgiften var fel. Det visar sig nämligen att dagen efter, måndagen den 22 juli, var ännu varmare! 17,15 grader celsius.

Här i Åstorp var det nog lite varmare än så just när jag cyklade ner till Migrationsverkets Förvar för att som representant för Amnesty International besöka de förvarstagna där. Men, jag ska erkänna att det upplevdes inte som varmt att cykla de 4 kilometrarna ner till Förvaret medan regnet stod som spön i backen.

Läs:
Monday breaks the record for the hottest day ever on Earth. - Associated Press

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Färdiga åsikter - helt gratis

» Det finns pengar.

För några dagar sedan såg jag att de svenska storbankerna under det andra kvartalet 2024 gjorde en sammanlagd vinst på 50 miljarder kronor. Det gäller alltså Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea. Det är ungefär samma resultat som för ett kvartal förra året.

Om vi gör en liten enkel matematisk beräkning så innebär det att dessa fyra banker varje dag (7 dagar i veckan) på varje svensk (spädbarn till ålderspensionär) gör en vinst på drygt 50 kronor. Varje dag på varenda svensk! Var det någon som sade att det inte finns pengar i vårt samhälle?

Läs:
Storbankernas vinster fortsätter – 50 miljarder senaste kvartalet. - Sveriges Radio

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

onsdag 24 juli 2024

Fem månader till julafton

» Om Företagsekonomi.

Jag tycker alltid det är spännande att läsa åsikter (t.ex. ledare i högertidningar) som jag inte håller med om. Det är spännande att fundera hur f-n dom kunde komma fram till den åsikten som dom för fram. Och när jag kan se att hela kalkylen spretar så känner jag en viss tillfredsställelse.

I Svenska Dagbladet presterar en John Norell en ledarartikel med rubriken: - "Skatten på sommardrinken är för hög". Stackars John tycker att hans vodka är för dyr. Jag som trodde att de dyra dropparna aldrig kunde bli för dyra? Hur som helst konstaterar han att tillverkaren får 22 kronor för flaskan han köper, men han får själv betala 212 kronor. - "Mellanskillnaden tar staten" konstaterar han.

Jag vet inte vilka företagsekonomiska kunskaper som John Norell har. Men jag har faktiskt läst Företagsekonomi och tycker att John Norells resonemang haltar något. Jag förutsätter att den gode John inte har lyckats köpa vodkaflaskan direkt från tillverkaren, och samtidigt betalt svenska skatter för köpet. Vi ska ju få infört det som kallas gårdsförsäljning. Men, det gällde nog inte vodka...

Nu ska jag erkänna att jag har inte läst John Norells hela artikel eftersom den ligger bakom en betalvägg och jag har inte tillräckligt god ekonomi för att betala för Svenska Dagbladet också. Svenska pensioner räcker inte till hur mycket som helst. Jag måste alltså gardera mig mot att det framkommer mer längre ner i artikeln som jag inte kan läsa.

Hur som helst, om Systembolaget betalar 22 kronor till vodkatillverkaren och man sedan säljer vodkaflaskan till John Norell för 212 kronor så tar faktiskt svenska staten inte hela den mellanskillnaden. Personalen på Systembolaget som ska betjäna John Norell när han besöker Systembolaget för att proviantera inför lite sommarsupande ska faktiskt ha löner. Systembolaget håller till i en lokal som man troligtvis betalar hyra för. En kostnad som fördelas på de varor som säljs. Gissningsvis har Systembolaget en övergripande byråkrati för allt från löneutbetalningar till inköpare och VD-lön osv. Det förekommer alltid lite svinn. Det kan vara flaskor som går sönder och mycket annat. Betalar du med kort behåller kortföretaget en del. Det är mycket som ska betalas, säkert mer än de ursprungliga 22 kronorna.

Så kära John Norell, om tillverkaren får 22 kronor och du får betala 212 kronor så innebär det faktiskt inte att farbror staten plockar in 190 kronor i skatt. Jag tycker du ska ta och gå en liten introduktionskurs i Företagsekonomi. Det lönar sig inte att överdriva i argumentationen.

För övrigt så är det fullt befogat att plocka ut rejält med skatt på alkoholen. Alkoholskadorna kostar samhället en hel del och alla metoder som används för att minska konsumtionen förtjänar stöd. Jag tycker du ska dricka något nyttigare än en vodka John! Köp en apelsinjuice!

Läs.
Skatten på sommardrinken är för hög. - John Norell i Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Nytt rekord.

I söndags satte vår värld ett nytt rekord. Medeltemperaturen på vår planet var i söndags den 21 juli 17,09 grader. Man slog det tidigare rekordet som sattes en dag i juli förra året med 17,08 grader. Vi bor på en planet som blir allt varmare! Vi är lyckliga som bor på en del av planeten som inte har extrema värmerekord. Vi ska vara tacksamma för att vi inte bor där 40 grader börjar bli vana.

Jag föreslår att vi ALLA tar klimatfrågan på allvar!

Läs:
21 juli – kanske världens varmaste dag. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mot bättre vetande.

När jag nu ändå funderar över kunskapsnivån bland Svenska Dagbladets ledarskribenter så fick jag ett gott skratt för några dagar sedan när jag läste inledningen på en annan högerargumentation. - "Fler bibliotek löser inte läskrisen" har en Elias Nilsson kommit fram till med anledning av Skolminister Lotta Edholms (L) utspel om fler bemannade bibliotek. Något han kallar bibliotekspopulism. Det är möjligt att Lotta Edholms utspel har populistiska inslag. Det är naturligtvis också så att fler bemannade bibliotek inte löser den s.k. läskrisen.

Men, om man är så korkad och insnöad att man inte tror att bemannade bibliotek med bibliotekarier som kan inspirera till läsning är effektivare än en bokhylla med några böcker undangömda i en skrubb så tycker jag inte man ska sitta och skriva ledarartiklar i en stor rikstidning.

Nu ska vi naturligtvis tolka Elias Nilssons alster som ett inlägg för att försvara kommersiella friskolors rätt att spara pengar på att inte erbjuda ett riktigt bemannat skolbibliotek till eleverna. Det skulle ju gå ut över vinstutdelningen till ägarna! Men Elias, var ärlig och skriv att det är det som det hela handlar om. Försök inte använda argumentation som inte har med verkligheten att göra. Då gör du dig bara till åtlöje.

Läs:
Fler bibliotek löser inte läskrisen. - Elias Nilsson i Svenska Dagbladet

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

tisdag 23 juli 2024

Varmkorvens dag

» Om moderat motstånd mot bidragssamhället.

Moderaterna är ju starka motståndare till det man kallar "Bidragssamhället". Alla former av ersättningar, bidrag och olika former av försäkringar ingår i det hatade begreppet "Bidrag". Det enda som INTE ingår i detta är sådant som kallas "avdrag". ROT-avdrag, RUT-avdrag, Bilavdrag, Ränteavdrag och så vidare. Även bidrag till flyget är positiva bidrag. DET är alla "bra" bidrag. Vår moderata finansminister Elisabeth Svantesson tycker också att bidrag för dubbelt boende till riksdagsledamöter är ett "bra" bidrag. Även om det innebär att man får fiffla med folkbokföringen lite?

Av EU:s 27 medlemsländer så har sedan tidigare 25 blivit godkända för bidrag från det som heter EU:s återhämtningsfond, eller mer populärt "Coronafonden". I dagarna blev det klart att det 26:e landet blivit godkänt för utbetalning - Nederländerna. Nu återstår bara ett land som inte är klara för att få bidrag från denna fonden. Sverige! Sverige har helt enkelt inte lämnat in någon ansökan! Pengarna från fonden ska användas för investeringar i främst klimatomställning och digitalisering, men även vissa sociala reformer. Nu är det så att Sverige ju inte har gjort tillräckligt inom klimatomställning. Sverige har istället satsat pengar på att ÖKA utsläppen från transportsektorn som är en stor källa för utsläpp. Sänkta priser på bensin- och diesel och ökade utsläpp genom minskad reduktionsplikt. Vi gör tvärtom! Och det finns de som hävdar att detta är anledningen till att Sverige inte sökt bidrag från fonden. Vi skulle inte fått vår ansökan godkänd!

Färdiga åsikter - helt gratis
Jag för min del tror det beror på allmänt motstånd mot "Bidrag". Vi föregår med gott föredöme och söker inte bidrag!

Läs:
Sverige enda land som inte sökt pengar från EU:s återhämtningsfond. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Behöver vi mer reklam?

- "Stockholm behöver mer reklam, inte mindre" skriver moderaternas Dennis Wedin som är oppositionsborgarråd i Stockholms stad. Han gör det som reaktion på att man från Miljöpartiet vill slopa reklam för t.ex. fossila utsläpp eller spelreklam på de kommunala reklamplatserna i t.ex. tunnelbanan. Men Dennis Wedin och moderaterna vill att man ska översköljas av mer reklam i det offentliga rummet. Och tydligen inte heller ha några regler för vad som man får göra reklam för. Jag hoppas så länge det är legala verksamheter i varje fall? Kommer Moderaterna åter till makten i Stockholm kan vi alltså se fram emot fler reklamskyltar överallt. Och som sagt gärna översköljas av reklam för nätcasinon för att locka fler till spelmissbruk. Kanske reklam för porrklubbar? I varje fall ville man samtidigt minska utrymmet för s.k. "samhällsinformation" för att skapa mer utrymme för den kommersiella reklamen för sådant som nätspel, porrklubbar eller sexsajter rent allmänt kanske.

Jag håller inte med dig Dennis!

Läs:
Stockholm behöver mer reklam, inte mindre. - Resumé
Se upp så du inte blir bajsnödig i Stockholm. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Kamala Harris vs Donald Trump.

Så insåg till slut Joe Biden att om han fortsatte att kandidera om att sitta kvar som president i USA så skulle hela valrörelsen handla om hans ålder och inget annat. Alltså meddelade han till slut att han inte skulle ställa upp och han rekommenderade att man utsåg hans vice president Kamala Harris till ny kandidat. Troligtvis ett klokt beslut.

Men nu kan vi förvänta oss en mycket ful valkampanj. Donald Trump har gott om pengar och han säger inte nej till lögner och en ful kampanj. Egentligen är det makalöst att det som kallas världens största demokrati tillåter att en kandidat som i princip försökt begå en statskupp får lov att ställa upp som kandidat några år senare. Vad Donald Trump är, är att han är en stor lögnare. Man räknade fram 22 direkta lögner i hans programtal på Republikanernas partikonvent.

För övrigt så läser jag att Secret service-chefen Kimberly Cheatle medgett att mordförsöket av Donald Trump är Secret Service största misstag någonsin. Hon har dragit slutsatserna av detta och avgått.

I Expressen läser jag att Hanif Bali tydligen fortfarande tror att dådet var motiverat av ett direkt hat mot just Donald Trump. Annars verkar nu allt fler inse att det egentligen var en ren tillfällighet att det blev Donald Trump som utsattes. Det handlade helt uppenbart om att skjutgalningen Thomas Matthew Crooks var ute efter att utföra en masskjutning. Att det blev Donald Trump beror på att hans arrangemang passade in när det gäller plats och tidpunkt. Nu var tydligen Thomas Matthew Crooks en så dålig skytt (han fick inte vara med i skolans jaktlag pga detta) att han lyckligtvis misslyckades.

Men Donald Trump och resten av högern kommer att fortsätta sprida den myten. Och tyvärr tror jag att tillräckligt många amerikaner är så hjärntvättade att dom tror på Donald Trump. Men Hanif Bali? Låt oss hoppas att det finns tillräckligt många som kan ge sitt stöd till Kamala Harris trots allt. Att hoppas på åtgärder mot den verkliga grunden till attentatet - de amerikanska vapenlagarna - det kan vi nog inte hoppas på.

Läs:
Tungt stöd för Harris efter Bidens avhopp. - Helsingborgs Dagblad
Kamala Harris kan utmåla Trump som en lögnaktig sexistisk gubbe. - Helsingborgs Dagblad
Secret service-chefen: Största misslyckandet. - Aftonbladet
Skotten mot Trump är inte gap-vänsterns fel. - Hanif Bali i Expressen

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

måndag 22 juli 2024

Nu börjar vecka 30

» Klagande och beröm.

Jag gjorde idag debut som deltagare i Amnesty Internationals besöksgrupp på Migrationsverkets Förvar här i Åstorp. Det var en erfarenhet som styrker mig i mitt totala avståndstagande från den migrationspolitik som förs av vår migrationsminister Maria Malmer Stenergard som formellt är moderat men som totalt går i sverigedemokratiska ledband och för en extrem rasistisk SD-politik. Hon är en skam, till och med för den Brunblå sörja som styr vårt land.

Det som slog mig var först och främst alla de afghaner som sitter inlåsta på Förvaren månad efter månad efter månad. Eftersom man inte kan utvisa/avvisa till Afghanistan pga läget i landet så får de som ska utvisas/avvisas dit sitta inlåsta på Förvaret i all oändlighet. Den som på Förvaret i Åstorp suttit inlåst där längst har varit inlåst där i mer än 1½ år. Observera att han inte sitter där som "straff" för ett brott. Han sitter där för att invänta att man kan utvisa/avvisa honom. Men det kan man inte till Afghanistan pga läget i landet med talibanernas styre.

Släpp ut dom om dom inte är en fara för allmänheten och låt dom jobba och tillföra något! Det är omänskligt att hålla människor inlåsta månad efter månad efter månad medan dom har fru och barn till exempel som straffas. Att sitta inlåst på ett Förvar är inget straff. Har dom begått brott så har dom redan suttit av sitt straff innan dom kommer till Förvaret, där dom bara förvaras.

Jag skäms över Sverige!

Amnesty International

Men jag ska också komma med beröm. Under en promenad i samhället på förmiddagen med min autistiska son innan jag efter lunch skulle cykla ner till Förvaret upptäckte jag på ett ställe där någon bemödat sig om att släpa med sig en hel sopsäck sopor och slänga i buskarna. Jag är en mycket fredlig man, men jag måste erkänna att hade jag råkat träffa på den intelligensbefriade idiot som slängt sina sopor på det viset i ett buskage mitt i samhället så hade jag gjort mig skyldig till ett grovt våldsbrott.

Men det var beröm jag skulle komma med. När jag kom hem gjorde jag en felanmälan om nedskräpning på kommunens hemsida. Det automatiska bekräftelsemejlet jag fick på min felanmälan är klockat 11:39. Klockan 13:00 får jag ett nytt mejl som berättar att nu har man varit och hämtat upp skräpet. Jag vill verkligen ge en stor eloge till killarna och tjejerna på Tekniska kontoret. Ni gör att bra jobb och vi är stolta över er!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Terrorism nu och då.

Idag är det 13 år sedan det värsta terrordådet i Norden genomfördes av högerextremisten Anders Behring Breivik. Det var den 22 juli 2011 som Breivik först mördade 8 personer i centrala Oslo innan han tog sig till ön Utøya där han mördade ytterligare 69 personer i ett ungdomsläger arrangerat av det norska Arbeiderpartiet. Detta var ett uppenbart högerextremistiskt terrordåd riktat mot vänstern i Norge. Anders Behring Breivik hyllas regelbundet som en idol av olika högerextremistiska grupper och enskilda knäppgökar. Men, det är från Höger som det verkliga säkerhetshotet kommer!

Faktum är att den 22 juli är datum för ett annat extremt terrordåd. Det var nämligen den 22 juli 1946 som den sionistiska terrorgruppen Irgun sprängde King David Hotel i Jerusalem. Det var där som den brittiska administrationen av det s.k. Palestinaprotektoratet hade sitt högkvarter. Målet var att skapa en judisk stat Israel. 91 personer dog och 46 skadades vid det judiska terrordådet. Ledare för terrorgruppen var en Menachem Begin, som drygt 30 år senare blev premiärminister i staten Israel!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» En samling citat.

Jag hittade en samling olika citat från olika officiella företrädare för Israel som visar att de styrande i staten Israel inte vill ha fred, man vill mörda. Folkmordet i Gaza är en medveten politik. Läs det här:

- "Israel påtvingar Gaza en total belägring. Ingen elektricitet, ingen mat, inget vatten, inget bränsle. Allt är avstängt. Vi slåss mot mänskliga djur, och handlar därefter." /Israels försvarsminister Yoav Gallant.

- "För att det inte ska råda några tvivel: när vi säger att Hamas bör förstöras, så menar vi också de som firar, de som stödjer dem, och de som delar ut godis – de är alla terrorister, och de bör alla utplånas." /Israels minister för nationell säkerhet Itamar Ben-Gvir.

- "Döda både män och kvinnor, barn och spädbarn, nötboskap och får, kameler och åsnor." /Israels premiärminister Benjamin Netanyahu citerar Gamla testamentet.

- "Norra Gazaremsan, vackrare än någonsin. Allt är söndersprängt och utplattat och helt enkelt en njutning för ögat. Nu måste vi tala om dagen efter. I mina ögon, kommer vi att ge mycket av marken till de som genom åren stridit för Gaza och de som vräktes från Gush Katif (en tidigare bosättning)." /Israels kulturarvsminister Amichai Eliyahu.

- "Det internationella samfundet varnar oss för en humanitär kris i Gaza, och för allvarliga epidemier. Vi bör inte rygga undan från detta… trots allt kommer det att vara allvarliga epidemier i södern som för segern närmare. Det är just den civila infrastrukturens kollaps som kommer att föra krigsslutet närmare." /Giora Eiland (rådgivare till försvarsministern).

- "Gaza bör bli ett slakthus och det finns inga oskyldiga, ingen befolkning; det finns 2,5 miljoner terrorister". /Yttrande i israelisk media

Coexist Israel / Palestina

Är det någon som tror att det kan uppnås en långvarig fred med styrande i Israel med dessa åsikter?

Läs:
Sov Teodorescu Måwe när israeliska politiker uppmanade till folkmord? - Henrik Jalalian ledare Dagens ETC

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

söndag 21 juli 2024

Heja Skåne

» Skånska Flaggans Dag.

Idag är det Skånska Flaggans Dag. Den allra vackraste flaggan av alla! Den ljuvliga Röd/Gula flaggan. Egentligen är denna mycket gamla flagga en symbol för hela Skåneland. Skåneland omfattar Skåne, Halland, Blekinge och Bornholm. Den skånska flaggan är den allra äldsta av de svenska regionala flaggorna. Och troligtvis också den mest använda. Här i Skåne flaggar vi lika mycket Röd/Gult som vi flaggar Blå/Gult.

Hissa den skånska flaggan
Vill du veta mer om oss skåningar så finns det en länk här under som berättar om hur underbara människor vi skåningar är. Här finns också en liten skånsk-svensk ordlista för den som har problem med det skånska tungomålet. Vill du besöka Skåne finns det också en visumansökan att använda. Du är välkommen till Skåne, bara du inte uppför dig som en typisk 08:a.

Läs:
Sådan är Skåningen. - SWL


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Som jag sade från början.

Jag förstår att FBI i sin utredning nu allt mer börjar luta åt att motivet för Thomas Matthew Crooks beskjutning av Donald Trump helt enkelt handlar om att han ville skjuta. Vem det blev hade inte så stor betydelse. Han hatade politiker överhuvudtaget, beundrade tydligen personer bakom tidigare masskjutningar. Han hade sökt på både Donald Trump och Joe Biden, sökt på både Republikanernas arrangemang och Demokraternas arrangemang. Nu blev det Republikanerna och Donald Trump eftersom det passade in i tiden och platsen. Uppenbarligen satsade han på att hinna skjuta ihjäl fler personer än det lyckligtvis blev. Han hade ju laddat upp med fjärrstyrda bomber. Med ett automatiskt militärt vapen som den AR-15 han använde så kunde han ha hunnit skjuta många fler om inte Secret Service mycket snabbt hann skjuta honom. Det var uppenbarligen en vapenfixerad skjutgalning som struntade i vem han sköt. Hemma låg det ju ytterligare 14 skjutvapen. Fast det är ju taskigt för Donald Trumps historiebeskrivning! Men det kommer han nog att strunta i. Han kommer att gå omkring med bandage om örat länge - långt efter att det läkt!

När ska amerikaner begripa att deras vapenlagar är sjuka?

Uppgifter: FBI har en tidig teori efter fynden i Crooks mobil. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Slakten av den svenska järnvägen.

Jag läser en artikel i Dagens Nyheter om hur avreglering, uppdelning, privatisering, korkade beslut och snåla politiker med gemensamma ansträngningar håller på att förstöra det svenska järnvägsnätet. En gång i tiden var det SJ som ansvarade för att köra tågen, men man ansvarade också för att besluta om spåren och man skötte drift och underhåll av spåren. Skötte man inte spåren så var det dom själva som drabbades av att tågen inte kunde köra. Sedan kom man på den smarta idén att skilja på att köra tågen (SJ) och så någon annan som hade ansvar för att sköta spåren (Banverket).

Färdiga åsikter - helt gratis
Ja, sedan delades SJ upp i SJ som körde persontågen och Green Cargo som skulle köra godstågen. Husen sköttes av Jernhusen. Sedan kom man på att det skulle vara fritt fram för vem som helst att köra tågen. De lokala och regionala tågen ansvarar varje region för. Dom i sin tur upphandlar genom anbud från olika bolag vem som lämnar lägst anbud för att köra tågen. Olika privata bolag kunde köra persontåg. Mellan Stockholm - Göteborg gav sig kinesiska MTR in på marknaden. Vi har Snälltåget med bas i Malmö osv. När det gäller godstågen är det ännu mer förvirrat. Tyska DB kör sina egna godståg och uppräkningen kan fortsätta av "konkurrenter" till Green Cargo. Konkurrenter som var och en specialiserar sig på olika specialtåg. För att komplicera det ytterligare finns det ett antal bolag som hyr ut lok till olika operatörer när dom behöver ett lok.

När det gäller driften gick man motsatt väg. Banverket (järnvägen) slogs ihop med Vägverket (vägarna). Men sedan införde man anbud för att göra själva jobbet. Olika bolag sköter driften och underhållet av olika bansträckningar. Det händer att det är konflikter om exakt var gränsen går mellan olika bolags ansvar. Det har blivit mer lönsamt att laga fel än att underhålla så man slipper fel. Så fort något ska göras måste Trafikverket ta in anbud. Ofta överklagar förloraren och det drar ut på tiden innan jobbet kan göras. Upphandlingarna innebär ofta att arbetet inte görs på snabbast möjliga sätt. Det blir alltså onödigt långa avstängningar. Men Trafikverket kan inte vid olika arbeten som ska göras ställa krav på att det bolag som ska göra jobbet ska ha tillgång till maskiner som kan göra jobbet snabbt. Då missgynnar man ju andra bolag som inte har tillgång till just det arbetsredskapet.

Denna vansinnighet blir t.ex. kännbar när man nu ska göra moderniseringar på banan mellan Göteborg och Stockholm. Trafikverket kan inte ställa krav på att man ska använda maskiner som kan göra jobbet snabbt. Då gynnar man ju ett visst bolag och missgynnar de andra bolagen som behöver mer tid på sig för att göra jobbet. Eller för att förenkla det. Det statligt ägda bolaget Infranord har tillgång till maskiner som snabbt kan byta de elstolpar och elledningar som ska bytas. Men om Trafikverket ställer det som krav vid upphandling så missgynnas de bolag som inte har dessa maskiner. Alltså får man inte ställa det som krav. Alltså vinner ett bolag som tar längre tid men är något billigare och det är längre stopp i trafiken. Infranord använder maskinen i Norge istället.

Lägg till detta att bland de första åtgärderna som den nya Brunblå sörjan fattade beslut om var att dra ner på anslagen för underhåll av järnvägsnätet och ett antal projekt om utbyggnader, moderniseringar osv slopades. För att uttrycka det kortfattat. Med nuvarande takt när det gäller att byta ut ledningsstolpar och kontaktledningar så tar det 350 år innan det som idag borde bytas blir utbytt.

Vi borde börja med att byta ut den Brunblå sörjan istället. Och sedan se till att det finns ett ansvar istället för avreglering och upphandling!

Järnvägen vittrar sönder mitt framför våra ögon. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Senaste nytt från Gaza.

Den humanitära situationen bland de 2 miljoner palestinier som bor mitt i de israeliska bombfälten blir allt mer kritisk. De flesta sjukhus är förstörda. Vatten och avlopp har slutat fungera. Svält och sjukdomar sprids som en löpeld. Antalet döda är uppe i ca 40.000, de flesta helt oskyldiga barn, kvinnor, åldringar osv.

Nu har visst Israel också insett att läget i Gaza är kritiskt. Det finns stor risk för att till exempel Polio ska börja spridas. Man har redan hittat viruset. Så nu ska Israel vaccinera sina soldater!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Stackars Sverigedemokraterna.

Jag läser att Tiktok tydligen identifierat ännu fler s.k. falska trollkonton från Sverigedemokraterna. Så man har nu stängt ner 35 olika sådana pestspridare som använts av Sverigedemokraterna för att sprida hat och lögner utan att medge att det faktiskt är Sverigedemokraterna som står bakom. Fegt och falskt kallar jag det.

Sverigedemokraterna känner sig väl förföljda. Hur ska dom nu göra för att sprida sitt hat mot politiska motståndare och sitt hat mot olika grupper av människor med ord som man inte själva vill stå för officiellt.

Stackars SD!

Tiktok stänger av 35 konton kopplade till SD. - Expressen
Fler anonyma konton kopplade till SD har stängts. - Dagens Nyheter

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

lördag 20 juli 2024

Ulf Kristersson ljuger

» Ingen vårdkris?

I samband med Almedalen hävdade vår allvetande statsminister Ulf Kristersson (M) från den styrande Brunblå sörjan att vi har ingen vårdkris i Sverige. Han hävdade då att regionerna får så mycket pengar som dom ska ha. För inte så länge sedan kunde vi läsa att varslen om uppsägningar från kommuner och regioner var de högsta på 15 år. Med jämna mellanrum kan vi här i NV Skåne läsa att Sjukhuset i Helsingborg återigen fått betala vite för att man haft patienter liggande i korridorerna alldeles för länge. Nyligen läste vi om ytterligare minskat antal vårdplater på regionens sjukhus.

Sjuksyrra på språng
Men vi har ingen vårdkris hävdar Ulf Kristersson.

I dag läser jag att antalet svenskar som får vänta för länge på behandling och som väljer att betala för operation i utlandet ökar. Sedan kan dom hoppas på att få ersatt från Försäkringskassan vad det skulle kostat i Sverige. Det rör sig om ca 5.000 svenskar som gjort detta på några år. Det handlar om ca 1.300 resor om året till sjukhus i utlandet som tydligen inte har de svenska köerna. I dag står ungefär 160.000 svenskar i kö och väntar på operation. Hur länge dom får vänta vet vi inte. Antalet patienter som väntar på andra former av behandling är ännu högre. Själv väntar jag sedan snart två månader på en röntgenundersökning. Förhoppningsvis blir det av i år i varje fall. Men jag har inte väntat 2 månader än alltså!

Men vi har ingen vårdkris hävdar alltså Ulf Kristersson (M). Varför står du Ulf Kristersson och ljuger svenska folket rakt upp i ansiktet?

Läs:
Kristersson (M): Ingen vårdkris i Sverige. - SVT
Ulf Kristersson: »Skulle inte säga att vi har en pågående vårdkris«. - Läkartidningen
Hit åker svenskarna för att undvika vårdköer. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» IT-haveri.

Historiens värsta IT-haveri drabbade tydligen världen igår. Om jag förstått det hela rätt så kom vi tydligen ganska lindrigt undan i Sverige. Av beskrivningen att döma så handlade det om att ett säkerhetspaket från ett säkerhetsföretag som skickades ut inte fungerade som det skulle. Det fick miljoner datorer runt om i världen att stänga ner. Och eftersom dom inte ens kunde startas igen så kunde man ju inte snabbt installera en rättelse. Vi har gjort oss IT-beroende, och när den IT-supporten inte fungerar så sitter vi riktigt på pottkanten. Nu stog tusentals flyg stilla, affärer kunde inte ta betalt, företag kom inte åt sina kundkonton och uppräkningen hade kunnat fortsätta i all oändlighet. I Sverige kunde man tydligen inte boka biljetter till nästa omgång av fotbollsallsvenskan.

Sedan läste jag att det tog inte så många timmar förrän bedragare började ringa runt och skicka epost och erbjuda hjälp. Någon hjälp fick man inte, men kontona tömdes tydligen. Fast hade man tur så låg banken också nere så det gick inte att tömma kontot...

Apropå flyg som står stilla så ser jag att Bromma flygplats ska stänga i 14 dagar. Flygresenärerna i Stockholm får klara sig utan. Och det går nog bra. Man kunde stänga helt! Det är mark som skulle kunna användas vettigare. Och det vore bra för de som bor omkring att slippa en flygplats mitt i bebyggelsen.

Jag tror att jag berättat om det tidigare. Men min morfar Alix bodde de sista åren i Hallonbergen i Sundbyberg. De allra sista åren på Lötsjögården. Från hans fönster kunde man se Bromma flygplats ett par kilometer bort. Och höra! Han berättade att man lovat att flygplatsen skulle försvinna när nu Arlanda hade byggts som ersättning. Det var många år sedan!

Läs:
Stora IT-problem världen över. - Expressen
Scam warning as fake emails and websites target users after outage. - BBC
Bromma flygplats stänger tillfälligt. - Aftonbladet
Bromma flygplats stänger tillfälligt. - Expressen

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

fredag 19 juli 2024

Vem litar på en moderat?

» Om giriga moderater.

Jag ser att moderaterna här i Åstorp nu helt tagit sin hand ifrån sitt f.d. kommunalråd Roger Nielsen. För de som inte hängt med i de här turerna innan så kan jag berätta att efter valet 2022 tog en koalition mellan Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna över makten här i Åstorp (ni vet den där klassiska Brunblå sörjan). M och SD kunde inte komma överens om vilket av partierna som skulle tillsätta ett heltids kommunalråd efter Socialdemokraternas Ronny Sandberg som ju tvingades avgå. Kompromissen blev att både Kommunstyrelsens ordförande Peter Lindberg och KS vice ordförande Roger Nielsen fick heltidstjänst som kommunalråd. Roger hade varit oppositionsråd på halvtid förra mandatperioden.

xxxxx
Det här förfarandet var inte ovanligt när två stora partier skulle samarbeta, att man till slut tillsatte vardera ett kommunalråd som kompromiss. I Jimmie Åkessons eget Sölvesborg hade ju Moderaterna tröttnat på samarbetet med Sverigedemokraterna och Louise Erixon så efter valet 2022 gick Moderaterna och Socialdemokraterna ihop istället. Och tillsatte vardera ett kommunalråd... Då tog det fyr i helsike hos SD i Sölvesborg. Det var ju en direkt skandal. Bland annat samlade man in namn för att kräva en folkomröstning i frågan. Nu lyckades man inte få ihop tillräckligt många namn. Eller ska vi säga att man fick ihop tillräckligt många namn, men inte godkända namn! För att räknas måste man ju ha rösträtt i Sölvesborg, och man får bara skriva under en gång. Nu hade SD:s Louise Erixon lyckats få sitt namn på ett antal ställen och när kommunens granskning var klar så var det inte tillräckligt många namn. Då tog det verkligen fyr i SD ännu mer! Den brasan har inte brunnit ut än.

Hur som helst avslöjade vårt eget Brunblå styre här i Åstorp för ett antal månader sedan att man för att spara pengar i den ansträngda kommunala ekonomin så skulle man avskaffa de två heltidskommunalråden. Roger Nielsen skulle gå ner i tid och istället bli ordförande i Bildningsnämnden. Men även om man räknade in alla de olika arvoden osv som Roger fick så skulle kommunen spara pengar.

Trodde vi! Ända tills det avslöjades att Roger Nielsen (M) hade sökt ett Omställningsstöd från kommunen. Inget fel i det i princip. Detta är en form av A-kassa. Ett kommunalt uppdrag av den här typen är inte A-kassegrundande så om man blir av med ett sådant uppdrag så måste man ju ha rätt till någon form av "omställningsstöd". Problemet är att när man slår samman Roger Nielsens Omställningsstöd med de olika arvoden han fortfarande får så är hans inkomst helt plötsligt högre än det var tidigare när han hade ett heltidsarvode. Till det kommer ju att återgå till sitt gamla arbete för militären som han är tjänstledig från.

Det är uppenbart att Roger Nielsens partikamrater i Moderaterna nu helt har tagit sin hand ifrån honom. Han upplevs uppenbarligen nu som en belastning. Tidigare har det när frågan kommit upp om partiets förtroende poängterats att han ska flytta från kommunen. Nu måste man tillsätta en ny vice ordförande i kommunstyrelsen och en ny ordförande i Bildningsnämnden bland annat. Nu ser jag idag att man tydligen dessutom ska begära omprövning av om beviljandet av "omställningsbidraget" gått rätt till. En god sak av det hela är i varje fall att det med största sannolikhet kommer att skrivas kontrakt i framtiden som ser annorlunda ut. De som används är de som är "standard" från SKR (Sveriges Kommuner och Regioner).

Några tips på hur avtalen skulle kunna skrivas är att ersättningen inte ska kunna bli högre än vad man går miste om i arvode. Att man räknar av andra inkomster. Till exempel krav på att man återgår i vanligt arbete om man kan, är aktivt arbetssökande om man inte har ett jobb att gå tillbaka till. Det kan ju kanske skrivas så att reglerna påminner om reglerna för A-kassa? Jag tror inte att sista ordet är sagt. Ska bli spännande att se om Roger Nielsen dyker upp på nästa Kommunstyrelsemöte som är den 7 augusti? Eller han har redan hunnit flytta då? Hur som helst ser jag fram emot att kallas till sammanträde med kommunfullmäktiges valberedning...

För de som har allt redan

Men giriga moderater är inte helt ovanligt. På Gotland har den moderata ordföranden för regionfullmäktige, Inger Harlevi, tvingats lämna sitt uppdrag. Hon har varit ute och rest på regionens bekostnad för dryga 200.000 kronor utan att ha rätt till det. - "Det är oacceptabelt" säger Moderaternas gruppledare på Gotland Andreas Unger. Nu får Inger Harlevi se sig om efter en annan sysselsättning. Regionfullmäktige på Gotland får tills vidare ledas av dess vice ordförande, socialdemokraten Christer Engelhardt!

I Blekinge stod det för några månader sedan klart att utbildningsnämndens ordförande i Ronneby, moderaten Åsa Evaldsson, plockat ut dryga 800.000 kronor för mycket i arvoden som hon inte hade rätt till. Hon har helt enkelt plockat ut extra arvoden för en mängd uppgifter som ingår i det fasta arvodet som ordförande. Nu ska hon betala tillbaka slantarna och utbildningsnämnden i Ronneby får en ny ordförande.

Apropå moderater och pengar så ser jag att man tydligen är missnöjda med förre moderatledaren Fredrik Reinfeldts miljonarvode som ordförande för Fotbollsförbundet och hans krav på en kompis som assistent. Kostnaden för Fotbollsförbundet har ökat kraftigt samtidigt som man har en dålig ekonomi.

Vi glömmer ju inte en annan moderatledare, Anna Kinberg Batra och hennes eskapader som länshövding i Stockholm. Det går inte heller av för hackor.

Och jag kan ju inte annat än påminna om nuvarande moderatledaren Ulf Kristerssons bostadsmygel. Jag skrattar varje gång jag ser filmen.

Och vår moderata finansminister Elisabeth Svantessons egna folkbokföringsfiffel.

Det är något speciellt med moderata politiker och slantar!

Läs:
De vill att partikamratens omställningsstöd prövas i rätten. - Helsingborgs Dagblad
Även vi är upprörda över systemet och kommer åtgärda det. - Helsingborgs Dagblad
Lokala M-toppen Inger Harlevi reste för 200 000 – lät regionen betala. - Expressen
Toppnamn i Region Gotland lämnar efter granskning. - Dagens Samhälle
Politiker tog extra betalt i flera år – experten häpnar. - Sveriges Radio
Klart: Så mycket ska Åsa Evaldsson (M) betala tillbaka till Ronneby kommun. - SVT
TV-profilen Olof Lundh kritisk mot Fredrik Reinfeldts miljonarvode och assistent på Fotbollförbundet. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Senaste nytt om ockupationsmakten Israel.

Jag såg att den Internationella Domstolen i Haag (ICJ) fastslagit att Israels ockupation av Västbanken, östra Jerusalem och Gaza och bosättarpolitiken är brott mot internationella lagar. Fast det struntar naturligtvis Israel i. All kritik beror på antisemitism. Vi har rätt att göra som vi vill med palestinierna argumentar man. Dom är mindre värda än oss verkar man tycka.

EU har dock infört ytterligare sanktioner mot bosättare och bosättarorganisationer som ju med militärmakt stjäl andra människors mark.

Benjamin Netanyahu har satt stopp för försöken att skapa ett provisoriskt sjukhus i Israel som skulle ta hand om barn från Gaza som inte kan få vård där sedan Israel förstört de flesta sjukhusen. Benjamin Netanyahu verkar tycka att även palestinska barn ska straffas för Hamas illdåd.

Enligt FN:s beräkningar kommer det att ta minst 15 år att röja upp de närmare 40 miljoner ton krigsbråte som nu finns i Gaza. Den israeliska arméns bombningar och sprängningar har ju förstört de flesta byggnader i Gaza där det bor ungefär 2 miljoner människor.

Läs:
Israel måste sluta med godtyckliga frihetsberövanden och övergrepp på palestinier från Gaza. - Amnesty
Fler EU-sanktioner mot bosättare. - Aftonbladet
Netanyahu stoppar planer på sjukhus för Gazabarn. - Aftonbladet
FN: Tar 15 år att röja upp i Gaza. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Pinsamt Ebbas Busch.

Såg ni Ebba Busch på TV:n försöka bortförklara varför Sverige inte kommer att kunna uppfylla de klimatmål vi som ordförandeland i EU själva varit med om att sätta upp? Det är inte ofta man får se en politiker uppträda så pinsamt. Skäms du inte Ebba Busch? Hur ska du kunna visa dig offentligt i fortsättningen. Fast du ska ha ett erkännande Ebba. Det var modigt att ställa upp!

Läs:
Sverige ser ut att missa EU:s klimatmål. - SVT

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

torsdag 18 juli 2024

Nelson Mandela dagen

» En ockupationsmakt visar sin makt.

Att staten Israel är en militär ockupationsmakt är väl ingen nyhet för så många. Möjligen för Tobias Billström och några till... När staten Israel skapades efter 2:a världskriget i det tidigare brittiska Palestinaprotektoratet var det meningen att det skulle finnas en judisk stat Israel och en palestinsk stat. När den judiska staten Israel bildats fördrevs ungefär 700.000 palestinier från sina hem. Dessa flyktingar och deras anförvanter utgör idag en stor andel av Gazas befolkning. Istället flyttade judar från hela världen till Israel för att skapa sin egen stat. Skapandet av en judisk stat Israel på den palestinska befolkningens bekostnad accepterades inte av de arabiska grannländerna och det första kriget bröt ut. Ett krig som Israel vann.

1948 antog FN en resolution som gav de palestinska flyktingarna rätt att återvända eller få kompensation för den mark dom bestulits på. Så har det inte blivit! 1967 fastslog FN en ny resolution som bestämde att det skulle finnas en stat Israel och en stat Palestina. Palestina skulle bestå av Västbanken och Gaza. Staden Jerusalem som är en helig stad för judar, muslimer och kristna skulle vara en öppen stad för alla religioner, men skulle delas mellan staten Israel och staten Palestina. I dag har en majoritet av FN:s medlemsstater erkänt staten Palestina.

I fred, Israel och Palestina
Men det har inte Israel gjort! Israel har istället ockuperat hela staden Jerusalem och man har ockuperat Västbanken. På Västbanken får den palestinska myndigheten rätt till visst självstyre i små öar av områden medan Israel i brott mot internationella lagar ständigt flyttar in nya israeliska bosättare på mark som man driver bort de palestinier som bor där från. Och dessutom låter man inte den palestinska myndigheten har något självstyre.

1994 fick PLO:s ledare Yassir Arafat, Israels utrikesminister Shimon Peres och Israels premiärminister Yitzhak Rabin Nobels fredspris för ansträngningarna för att skapa fred mellan judar och palestinier och för att kunna skapa en stat Israel och en stat Palestina som skulle kunna leva i fred bredvid varandra. Yitzhak Rabin utpekades omedelbart som en förrädare från högern i Israel med bland annat Benjamin Netanyahu i spetsen. Han beskylldes för att vara nazist och det publicerades bilder på honom iförd nazistuniform osv. Det slutade med att ett år senare mördades han av en högerextrem israel vid namn Yigal Amir. Idag är det istället just Benjamin Netanyahu som styr Israel med stöd av högerextremisterna i Israel.

Igår röstade det israeliska parlamentet igenom en resolution mot upprättandet av en palestinsk stat. - "en palestinsk stat i hjärtat av landet Israel" var inte acceptabelt. Grupper i Israel som förespråkar ett Storisrael som omfattar både staten Israel och staten Palestina styr nu. Vart palestinierna ska ta vägen framgår inte! Dom får väl fördrivas ytterligare bort från det dessa högerextrema ultraortodoxa judar betecknar som staten Israel.

Det är uppenbart att det högerextrema styret i Israel inte accepterar internationella lagar, inte accepterar FN:s resolutioner. Man bedriver istället en rent rasistisk ockupationspolitik. Ett exempel på detta fick vi också igår då Israels högerextrema säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir med våld trängde sig in i den muslimska al-Aqsa-moskén på Tempelberget i det ockuperade (och annekterade) Östra Jerusalem.

Jag väntar på protesterna från Sveriges moderata utrikesminister Tobias Billström mot att ockupationsstaten Israel gjort klart att man inte accepterar FN:s resolutioner om en tvåstatslösning. Men han är nog upptagen av annat. Kanske att arbeta för att Sverige ska flytta sin ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. Israel vill att andra stater ska ha sin ambassad i Jerusalem. Detta medan de flesta stater har sin ambassad i Tel Aviv i protest mot att Israel ockuperat och annekterat östra Jerusalem och inte accepterar en palestinsk stat.

Med hänsyn till Israels agerande så har jag två tankar:
1/ Vi ger militärt bistånd till Palestina för att med militära medel kunna befria sitt territorium från ockupationsmakten Israel. Precis som vi ger militärt bistånd till Ukraina för att dom med militära medel ska kunna befria ockuperat territorium från Ryssland.
2/ Att vi accepterar att det bara finns en stat som omfattar hela territoriet, ett Storisrael. Men att då alla som bor där, judar, palestinier osv alla har samma rättigheter. Fast jag tror inte de styrande i dagens Israel accepterar detta eftersom det riskerar sluta med att palestinierna är i majoritet.

Läs:
Israel: Nej till palestinsk stat. - Aftonbladet
Israels säkerhetsminister har tagit sig in i Al-Aqsa. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Skjutgalna till höger.

I Finland har Sverigedemokraternas kompisar i Sannfinländarna drabbats av en ny skandal. Riksdagsledamoten Timo Vornanen öppnade eld utanför en karaokebar i Helsingfors klockan fyra på natten för några månader sedan. Polisutredningen är nu klar. Timo Vornanen hade licens för pistolen (han har varit polis), men i hemmet hittades ytterligare vapen som det inte fanns licens för. Jag ser att Timo Vornanen hävdar att han agerade i självförsvar, men jag har inte sett någon förklaring till varför han ger sig ut och slår runt på natten med en pistol i byxlinningen. Timo Vornanen är för övrigt inte längre medlem i Sannfinländarna, han är utesluten.

Läs:
Finländsk politiker misstänks för brott efter skottdrama vid karaokebar. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Skjutgalning.

För övrigt har det inte framkommit något nytt motiv till varför Thomas Matthew Crooks försökte skjuta ihjäl Donald Trump. Jag vidhåller vad jag sagt sedan början. Thomas Matthew Crooks var helt enkelt en skjutgalning och att det blev Donald Trump berodde på att han råkade befinna sig närmast. Om skulden ska läggas någonstans så handlar det om de vettlösa amerikaner som kämpar för USA:s vansinniga vapenlagar!

Läs:
Skytten sökte på Trump, Biden och depression. - Aftonbladet
Experten om skytten: «Utanförskapet kan ha väckt hat». - Sveriges Radio
Ökat stöd för politiskt våld i USA. - Aftonbladet
Konspirationsteorier efter mordförsöket på Trump. - Tidningen Syre

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

onsdag 17 juli 2024

Det har knappt regnat i dag

» Visste ni?

Så där apropå skotten mot Donald Trump så har väl de flesta av oss blivit styrkta i vår uppfattning att amerikanernas fixering vid skjutvapen är ett bevis för att amerikaner är hjärntvättade. Apropå detta så såg jag att förra året förde fyra partikamrater till Donald Trump i den amerikanska Kongressen fram förslag om att USA borde skaffa ett "Nationalvapen". Och detta skulle då vara just det halvautomatiska geväret AR-15 som Thomas Matthew Crooks använde när han försökte skjuta ihjäl Donald Trump. Ett "militärt" vapen som ju faktiskt borde helt sakna civil användning men som tydligen finns i ungefär vart 20:e amerikanska hem.

Kan vi hoppas på att debatten i USA efter dådet kommer att handla en hel del om de amerikanska vapenlagarna? Nä, jag tvivlar!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vilket är bäst?

Jag förstår att det har varit ganska så varmt på sina håll på vårt klot. "Ganska varmt" kanske är en underdrift. Det har varit "helvetiskt" varmt på många håll. Värmerekorden har slagits på löpande band på många håll. 12 månader i rad har det slagits värmerekord vad det gäller genomsnittstemperaturen på vårt klot. Enligt EU:s klimatcenter Copernicus har vi redan passerat den höjning av medeltemperaturen på 1,5 grader jämfört med det förindustriella genomsnittet för 1850-1900 som man satt som mål att vi inte skulle passera. Temperaturhöjningen pga klimatförändringarna går helt enkelt snabbare än vetenskapsmännen befarade.

Färtdiga åsikter - helt gratis
Jag lovar att jag inte ska klaga på sommaren än så länge. Vi har ju i Sverige inte slagit värmerekord, vi har istället haft mer nederbörd än vanligt. Översvämningarna har snarast satt rekord. Detta beror på två saker. Dels så har skyfallen blivit vanligare, men samtidigt har vi byggt våra samhällen så att dom allt mindre klarar skyfallen. Vi asfalterar (och liknande) allt större ytor. Ytor som inte kan svälja något vatten när skyfallet kommer utan bara kan transportera bort vattnet. Kommer det för mycket vatten och det är för stor yta som inte kan svälja vattnet så blir det helt enkelt översvämmat.

Vad gör vi då för att bromsa utvecklingen? Det visar sig att 12 av EU:s medlemsländer är på väg att missa de mål som EU satt upp. Mycket förenklat kan man säga att vi brukar inte allvar med att införa de åtgärder som krävs. Sverige är ett av de länder som är på väg att missa målen. Vi har ju ett Brunblått styre som sitter i knät på ett parti som inte tror på vetenskapen. Vi har ett Brunblått styre som satsar skattepengar på att öka miljöskadlig bilism och flyg på mer miljövänligt resande som järnvägens bekostnad. Där bromsar man istället den utbyggnad som är absolut nödvändig.

Kort sagt, vi har ett Brunblått styre som är klimatfientligt!

Jag såg en kommentator som förutsåg att om vi numera åker "till värmen" för att få sol så kommer om ett antal år de som bor i värmen att åka hit för att få svalka när det är som varmast.

Läs:
Varmast någonsin på jorden – för 12:e månaden i rad. - Aktuell Hållbarhet
Nytt värmerekord – varmaste 12-månadersperioden som uppmätts. - Tidningen Syre
«Helvetiskt varmt» runt om i Europa. - Helsingborgs Dagblad
Många EU-länder på väg att missa EU:s klimatmål – kan bli dyrt. - Tidningen Syre
Kinas utbyggnad av förnybar energi dubbelt så snabb som i övriga världen. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Ska vi utse den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Mattias Karlsson till Dagens Sverigedumokrat? Sverigedemokraterna har varit ledande i kraven på att straffbelägga alla former av samröre med kriminella gäng. Familjemedlemmar osv ska sättas åt för att komma åt de kriminella gängen. Nu framkommer det att Mattias Karlsson själv är bekant och umgås med en ledande medlem i den kriminella MC-klubben Comanches MC.

Vi måste verkligen isolera de kriminella gängen så att dom inte har en chans att sprida sig. En riksdagsledamot inom den kretsen? NÄ!

Läs.
SD-topp med koppling till kriminellt MC-gäng – påtaglig risk enligt säkerhetsexpert. - EXPO
SD-toppen kopplas till ledare i kriminellt gäng. - Tidningen Syre

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

tisdag 16 juli 2024

Artificial Intelligence Appreciation Day

» AI = Korkad intelligens.

Googles intelligenta översättningstjänst översätter det hela till "Uppskattningsdagen för artificiell intelligens". Något som jag verkligen inte ställer upp på. Det som kallas för "Artificial Intelligence" är ju egentligen inget annat än en dator som matar ut ett urval från allt som matats in i den. Har vi matat in mängder med "Human Intelligence" så får vi kanske också ut ett intelligent svar. Matar vi in skit så får vi skit ut. Och med tanke på all skit som existerar i den digitala världen så kan vi inte förvänta oss något annat än en hel del skit ut också. Jag kommer alltså INTE att fira "Artificial Intelligence Appreciation Day" idag, även om en del AI-nördar har utnämnt den 16 juli till just detta.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» En del tankar om ett pågående krig.

Apropå AI så såg jag att Israel använder AI för att bestämma var och när man ska mörda politiska motståndare i andra länder. I förutsättningarna för det beslut som denna AI fattar har man inte matat in att man ska ta hänsyn till om andra helt oskyldiga dör också. Men det är tydligen AI man använder för att bestämma när och var man ska bomba i Gaza för att komma åt påstådda Hamas-ledare. Till och med den israeliska militären, IDF (Israel Defence Forces), tycker ibland att det blir lite väl blodigt. Som jag skrev för några dagar sedan så var det tydligen AI:s åttonde försök att mörda Hamasledaren Muhammad Deif, som kostade ett 90-tal oskyldiga liv. Huruvida Muhammad Deif dödades är väl inte klarlagt. Men annars får vi väl se ett nionde försök från den Artificiella Intelligensen inom kort att träffa rätt.

Faktum är att Israel utmärker sig när det gäller att genomföra attentat och bombattacker mot palestinska ledare i andra länder. Det är möjligt att de utsedda målen är terrorister och svin, men det ger faktiskt inte ett land rätt att avrätta misshagliga människor i främmande länder.

Apropå den palestinska staten så bor idag 9,2 miljoner palestinier runt om i världen i andra länder. 5,6 miljoner bor fortfarande kvar i det som enligt FN:s resolution ska utgöra en palestinsk stat. Något som staten Israel ju inte erkänner utan staten Israel styrs idag av grupper som förespråkar ett Storisrael som omfattar både dagens Israel, det som ska vara en Palestinsk stat och till det delar av Syrien. När staten Israel proklamerades 1948 fördrevs ca 700.000 palestinier från det som då blev staten Israel för att lämna plats åt judar som skulle flytta dit. Det var ungefär halva områdets befolkning.

För övrigt såg jag att man från USA godkänner bidrag till högerextrema grupper i Israel som med våld hindrar de få hjälpsändningar som släpps in till Gaza. Bilarna attackeras, stoppas och innehållet förstörs av dessa högerextrema judiska terrorister. Och dom finansieras alltså delvis från USA!

Det är viktigt att komma ihåg att "terrorism" är inte en muslimsk uppfinning. Sternligan var en judisk terroristgrupp som verkade under 1940-talet i det dåvarande brittiska palestinamandatet med syfte att skapa en judisk stat Israel. Bland mordoffren finns den svenska FN-diplomaten Folke Bernadotte som sköts ihjäl av en grupp inom terroristgruppen Sternligan.

Läs:
Palestinska diasporan har vuxit med en halv miljon människor. - Dagens Nyheter
Donationer tilläts till högerextrema grupper som stoppade Gazastöd. - Dagens Nyheter

Det finns faktiskt en fredlig framtid

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Fortfarande obegripligt.

I vart 20-e amerikanskt hem
Har det framkommit något nytt som kan förklara varför en 20-årig vapenfixerad medlem av det republikanska partiet försöker skjuta ihjäl Donald Trump? Nä, inte mycket som förklarar! Det står klart att den 20-åriga Thomas Matthew Crooks var vapenfixerad. Han använde ett AR-15, ett militärt automatvapen. Jag såg att man hade gjort en enkät i USA som visade att var 20:e amerikan disponerade över ett sådant militärt automatvapen! Är dom inte kloka amerikaner? Tydligen var det så att det i Thomas Matthew Crooks hem så fanns det ytterligare ett 20-tal olika skjutvapen. Han var själv medlem i en skytteklubb, men hade tydligen inte fått vara med i skolans jaktklubb - han siktade för dåligt! När han genomförde sitt attentat var han klädd i en T-tröja från något som heter Demolition Ranch. Något som tydligen är en högerextrem Youtube-kanal som sprider reklam för skjutvapen och förhärligar skjutvapen.

Det kanske förklarar lite...

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥