tisdag 23 juli 2024

Varmkorvens dag

» Om moderat motstånd mot bidragssamhället.

Moderaterna är ju starka motståndare till det man kallar "Bidragssamhället". Alla former av ersättningar, bidrag och olika former av försäkringar ingår i det hatade begreppet "Bidrag". Det enda som INTE ingår i detta är sådant som kallas "avdrag". ROT-avdrag, RUT-avdrag, Bilavdrag, Ränteavdrag och så vidare. Även bidrag till flyget är positiva bidrag. DET är alla "bra" bidrag. Vår moderata finansminister Elisabeth Svantesson tycker också att bidrag för dubbelt boende till riksdagsledamöter är ett "bra" bidrag. Även om det innebär att man får fiffla med folkbokföringen lite?

Av EU:s 27 medlemsländer så har sedan tidigare 25 blivit godkända för bidrag från det som heter EU:s återhämtningsfond, eller mer populärt "Coronafonden". I dagarna blev det klart att det 26:e landet blivit godkänt för utbetalning - Nederländerna. Nu återstår bara ett land som inte är klara för att få bidrag från denna fonden. Sverige! Sverige har helt enkelt inte lämnat in någon ansökan! Pengarna från fonden ska användas för investeringar i främst klimatomställning och digitalisering, men även vissa sociala reformer. Nu är det så att Sverige ju inte har gjort tillräckligt inom klimatomställning. Sverige har istället satsat pengar på att ÖKA utsläppen från transportsektorn som är en stor källa för utsläpp. Sänkta priser på bensin- och diesel och ökade utsläpp genom minskad reduktionsplikt. Vi gör tvärtom! Och det finns de som hävdar att detta är anledningen till att Sverige inte sökt bidrag från fonden. Vi skulle inte fått vår ansökan godkänd!

Färdiga åsikter - helt gratis
Jag för min del tror det beror på allmänt motstånd mot "Bidrag". Vi föregår med gott föredöme och söker inte bidrag!

Läs:
Sverige enda land som inte sökt pengar från EU:s återhämtningsfond. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Behöver vi mer reklam?

- "Stockholm behöver mer reklam, inte mindre" skriver moderaternas Dennis Wedin som är oppositionsborgarråd i Stockholms stad. Han gör det som reaktion på att man från Miljöpartiet vill slopa reklam för t.ex. fossila utsläpp eller spelreklam på de kommunala reklamplatserna i t.ex. tunnelbanan. Men Dennis Wedin och moderaterna vill att man ska översköljas av mer reklam i det offentliga rummet. Och tydligen inte heller ha några regler för vad som man får göra reklam för. Jag hoppas så länge det är legala verksamheter i varje fall? Kommer Moderaterna åter till makten i Stockholm kan vi alltså se fram emot fler reklamskyltar överallt. Och som sagt gärna översköljas av reklam för nätcasinon för att locka fler till spelmissbruk. Kanske reklam för porrklubbar? I varje fall ville man samtidigt minska utrymmet för s.k. "samhällsinformation" för att skapa mer utrymme för den kommersiella reklamen för sådant som nätspel, porrklubbar eller sexsajter rent allmänt kanske.

Jag håller inte med dig Dennis!

Läs:
Stockholm behöver mer reklam, inte mindre. - Resumé
Se upp så du inte blir bajsnödig i Stockholm. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Kamala Harris vs Donald Trump.

Så insåg till slut Joe Biden att om han fortsatte att kandidera om att sitta kvar som president i USA så skulle hela valrörelsen handla om hans ålder och inget annat. Alltså meddelade han till slut att han inte skulle ställa upp och han rekommenderade att man utsåg hans vice president Kamala Harris till ny kandidat. Troligtvis ett klokt beslut.

Men nu kan vi förvänta oss en mycket ful valkampanj. Donald Trump har gott om pengar och han säger inte nej till lögner och en ful kampanj. Egentligen är det makalöst att det som kallas världens största demokrati tillåter att en kandidat som i princip försökt begå en statskupp får lov att ställa upp som kandidat några år senare. Vad Donald Trump är, är att han är en stor lögnare. Man räknade fram 22 direkta lögner i hans programtal på Republikanernas partikonvent.

För övrigt så läser jag att Secret service-chefen Kimberly Cheatle medgett att mordförsöket av Donald Trump är Secret Service största misstag någonsin. Hon har dragit slutsatserna av detta och avgått.

I Expressen läser jag att Hanif Bali tydligen fortfarande tror att dådet var motiverat av ett direkt hat mot just Donald Trump. Annars verkar nu allt fler inse att det egentligen var en ren tillfällighet att det blev Donald Trump som utsattes. Det handlade helt uppenbart om att skjutgalningen Thomas Matthew Crooks var ute efter att utföra en masskjutning. Att det blev Donald Trump beror på att hans arrangemang passade in när det gäller plats och tidpunkt. Nu var tydligen Thomas Matthew Crooks en så dålig skytt (han fick inte vara med i skolans jaktlag pga detta) att han lyckligtvis misslyckades.

Men Donald Trump och resten av högern kommer att fortsätta sprida den myten. Och tyvärr tror jag att tillräckligt många amerikaner är så hjärntvättade att dom tror på Donald Trump. Men Hanif Bali? Låt oss hoppas att det finns tillräckligt många som kan ge sitt stöd till Kamala Harris trots allt. Att hoppas på åtgärder mot den verkliga grunden till attentatet - de amerikanska vapenlagarna - det kan vi nog inte hoppas på.

Läs:
Tungt stöd för Harris efter Bidens avhopp. - Helsingborgs Dagblad
Kamala Harris kan utmåla Trump som en lögnaktig sexistisk gubbe. - Helsingborgs Dagblad
Secret service-chefen: Största misslyckandet. - Aftonbladet
Skotten mot Trump är inte gap-vänsterns fel. - Hanif Bali i Expressen

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: