måndag 22 juli 2024

Nu börjar vecka 30

» Klagande och beröm.

Jag gjorde idag debut som deltagare i Amnesty Internationals besöksgrupp på Migrationsverkets Förvar här i Åstorp. Det var en erfarenhet som styrker mig i mitt totala avståndstagande från den migrationspolitik som förs av vår migrationsminister Maria Malmer Stenergard som formellt är moderat men som totalt går i sverigedemokratiska ledband och för en extrem rasistisk SD-politik. Hon är en skam, till och med för den Brunblå sörja som styr vårt land.

Det som slog mig var först och främst alla de afghaner som sitter inlåsta på Förvaren månad efter månad efter månad. Eftersom man inte kan utvisa/avvisa till Afghanistan pga läget i landet så får de som ska utvisas/avvisas dit sitta inlåsta på Förvaret i all oändlighet. Den som på Förvaret i Åstorp suttit inlåst där längst har varit inlåst där i mer än 1½ år. Observera att han inte sitter där som "straff" för ett brott. Han sitter där för att invänta att man kan utvisa/avvisa honom. Men det kan man inte till Afghanistan pga läget i landet med talibanernas styre.

Släpp ut dom om dom inte är en fara för allmänheten och låt dom jobba och tillföra något! Det är omänskligt att hålla människor inlåsta månad efter månad efter månad medan dom har fru och barn till exempel som straffas. Att sitta inlåst på ett Förvar är inget straff. Har dom begått brott så har dom redan suttit av sitt straff innan dom kommer till Förvaret, där dom bara förvaras.

Jag skäms över Sverige!

Amnesty International

Men jag ska också komma med beröm. Under en promenad i samhället på förmiddagen med min autistiska son innan jag efter lunch skulle cykla ner till Förvaret upptäckte jag på ett ställe där någon bemödat sig om att släpa med sig en hel sopsäck sopor och slänga i buskarna. Jag är en mycket fredlig man, men jag måste erkänna att hade jag råkat träffa på den intelligensbefriade idiot som slängt sina sopor på det viset i ett buskage mitt i samhället så hade jag gjort mig skyldig till ett grovt våldsbrott.

Men det var beröm jag skulle komma med. När jag kom hem gjorde jag en felanmälan om nedskräpning på kommunens hemsida. Det automatiska bekräftelsemejlet jag fick på min felanmälan är klockat 11:39. Klockan 13:00 får jag ett nytt mejl som berättar att nu har man varit och hämtat upp skräpet. Jag vill verkligen ge en stor eloge till killarna och tjejerna på Tekniska kontoret. Ni gör att bra jobb och vi är stolta över er!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Terrorism nu och då.

Idag är det 13 år sedan det värsta terrordådet i Norden genomfördes av högerextremisten Anders Behring Breivik. Det var den 22 juli 2011 som Breivik först mördade 8 personer i centrala Oslo innan han tog sig till ön Utøya där han mördade ytterligare 69 personer i ett ungdomsläger arrangerat av det norska Arbeiderpartiet. Detta var ett uppenbart högerextremistiskt terrordåd riktat mot vänstern i Norge. Anders Behring Breivik hyllas regelbundet som en idol av olika högerextremistiska grupper och enskilda knäppgökar. Men, det är från Höger som det verkliga säkerhetshotet kommer!

Faktum är att den 22 juli är datum för ett annat extremt terrordåd. Det var nämligen den 22 juli 1946 som den sionistiska terrorgruppen Irgun sprängde King David Hotel i Jerusalem. Det var där som den brittiska administrationen av det s.k. Palestinaprotektoratet hade sitt högkvarter. Målet var att skapa en judisk stat Israel. 91 personer dog och 46 skadades vid det judiska terrordådet. Ledare för terrorgruppen var en Menachem Begin, som drygt 30 år senare blev premiärminister i staten Israel!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» En samling citat.

Jag hittade en samling olika citat från olika officiella företrädare för Israel som visar att de styrande i staten Israel inte vill ha fred, man vill mörda. Folkmordet i Gaza är en medveten politik. Läs det här:

- "Israel påtvingar Gaza en total belägring. Ingen elektricitet, ingen mat, inget vatten, inget bränsle. Allt är avstängt. Vi slåss mot mänskliga djur, och handlar därefter." /Israels försvarsminister Yoav Gallant.

- "För att det inte ska råda några tvivel: när vi säger att Hamas bör förstöras, så menar vi också de som firar, de som stödjer dem, och de som delar ut godis – de är alla terrorister, och de bör alla utplånas." /Israels minister för nationell säkerhet Itamar Ben-Gvir.

- "Döda både män och kvinnor, barn och spädbarn, nötboskap och får, kameler och åsnor." /Israels premiärminister Benjamin Netanyahu citerar Gamla testamentet.

- "Norra Gazaremsan, vackrare än någonsin. Allt är söndersprängt och utplattat och helt enkelt en njutning för ögat. Nu måste vi tala om dagen efter. I mina ögon, kommer vi att ge mycket av marken till de som genom åren stridit för Gaza och de som vräktes från Gush Katif (en tidigare bosättning)." /Israels kulturarvsminister Amichai Eliyahu.

- "Det internationella samfundet varnar oss för en humanitär kris i Gaza, och för allvarliga epidemier. Vi bör inte rygga undan från detta… trots allt kommer det att vara allvarliga epidemier i södern som för segern närmare. Det är just den civila infrastrukturens kollaps som kommer att föra krigsslutet närmare." /Giora Eiland (rådgivare till försvarsministern).

- "Gaza bör bli ett slakthus och det finns inga oskyldiga, ingen befolkning; det finns 2,5 miljoner terrorister". /Yttrande i israelisk media

Coexist Israel / Palestina

Är det någon som tror att det kan uppnås en långvarig fred med styrande i Israel med dessa åsikter?

Läs:
Sov Teodorescu Måwe när israeliska politiker uppmanade till folkmord? - Henrik Jalalian ledare Dagens ETC

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: