söndag 14 juli 2024

Jag firar inte Vickan idag

» Skjutgalna amerikaner.

Attacken mot Donald Trump ser jag som ett exempel på amerikaners fixering vid skjutande. Man kan inte göra något annat än uttala sin ilska och ta avstånd åt att den politiska debatten ska avgöras av en skjutgalning. Jag, liksom i princip alla andra, tar naturligtvis avstånd från det som hänt. En helt oskyldig dödades, Donald Trump fick sitt öra skadat och skytten själv dödades också.

Donald Trump
Man kan naturligtvis ställa sig frågan hur ett samhälle är skapt när en 20-åring på det här viset kan helt legalt komma över ett halvautomatiskt vapen. Om jag förstått det så är det pappan som köpt det helt legalt och sedan förvarat det så att sonen kunnat ta hand om det. Det har funnits ytterligare vapen och sprängmedel i grabbens ägo. Vad är det som gör amerikaner så vapenfixerade?

Titta på en typisk amerikansk polisserie och jämför den med en typisk brittisk polisserie. En amerikansk polisserie domineras av skottlossningsdueller och biljakter. En brittisk polisserie domineras av underfundigt detektivarbete och polischefer som är fientliga... Sedan finns det naturligtvis undantag, men generellt kan man mycket enkelt göra denna uppdelning. Ni kan ju gissa vilka som är mina favoriter? Frost och Vera för att ta exempel kan jag berätta! Men, de amerikanska serierna skildrar det amerikanska samhället. Ett vapenfixerat samhälle!

Hur som helst så heter den 20-åring som väl nu slutligen sett till att Donald Trump blir vald till president Thomas Matthew Crooks. Han uppges vara registrerad som Republikan, dvs partimedlem med Donald Trump!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Rättelse från igår.

Jag ljög igår när jag skrev att mer än 70 palestinska flyktingar dödats vid ett israeliskt flyganfall mot ett flyktingläger i Khan Yuni som Israel tidigare förklarat för ett säkert område. Siffran var fel. Senaste dödssiffran jag sett talar om 93 döda och omkring 300 skadade. Det är tyvärr vanligt att dödssiffran stiger. Det tar helt enkelt ett tag att gräva fram och hitta alla lik! Motivet för Israels attack mot ett område som man förklarat skulle vara säkert var ett försök att döda en Hamasledare Muhammad Deif som uppgavs vistas precis bredvid. Det var visst åttonde mordförsöket riktat mot honom. Hur många oskyldiga gamlingar, barn och mammors liv som skördats i jakten på att döda Muhammad Deif är inte klart. Frågan är om hatet mot Israel ökat ännu ett par steg i och med mördandet. I varje fall har Hamas nu dragit sig ur de fredsförhandlingar som förts och som vissa haft optimism om.

Färdiga åsikter - helt gratis
Det finns ännu en anledning att påminna om att man FÅR INTE mörda politiska motståndare. Har någon begått brott ska hen (Muhammad Deif eller Benjamin Netanyahu) dömas av en domstol. Ingen av dom ska mördas i attentat eller i flygbombningar!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Fel ute.

Jag såg förresten att koranbrännaren Salwan Momika fått sitt uppehållstillstånd förlängt ytterligare ett år. Migrationsverket vågar helt enkelt inte utvisa honom till Irak eftersom han med största sannolikhet kommer att utsättas för "bestraffning och förföljelse" där. Alltså får han stanna ett år till. Så vi kan gissa att han kommer att fortsätta hetsa mot muslimer så att han inte går att utvisa om ett år heller.

För övrigt tycker jag att man från den Brunblå sörjan är helt fel ute när man menar sig vilja införa lagar som skulle sätta stopp för hets som koranbränningar. Det ska alltså inte vara förbjudet att hetsa mot andra grupper, att sprida hat mot andra grupper. Nä, det ska vara förbjudet att genomföra åtgärder i form av protester osv som kan hota Sveriges säkerhet. Om man hetsar mot muslimer genom att bränna exemplar av koranen så skulle detta kunna innebära ett hot mot Sveriges säkerhet i form av islamistiska terrorgrupper. Alltså ska det kunna stoppas! Men det innebär också att demonstrationer mot Rysslands attack mot Ukraina som drar likheter mellan Putin och Hitler kan tolkas som ett säkerhetshot mot Sverige om man tror att det innebär ökade IT-hot mot Sverige från Ryssland. Alltså skulle dom kunna stoppas! Eller kanske kurdiska demonstrationer mot turkiskt förtryck skulle kunnat reta upp Mr Erdogan of Turkey så till den milda grad att han stoppat svenskt NATO-medlemskap. Alltså hotat svensk säkerhet och därmed kunnat stoppas.

Nä, ni är helt fel ute. Ska aktioner som koranbränningar stoppas så ska det vara för att det innebär hets mot folkgrupp eller vad vi nu ska kalla det. Inte för att det hotar svensk säkerhet! Var drar vi då gränsen?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: