lördag 27 juli 2024

Ryska Flottans Dag

» Sjukvårdskris eller inte.

För en tid sedan gick EU-Kommissionen ut med en begäran till EU:s medlemsländer att ta emot skadade från Gaza. Behoven är enorma i Gaza sedan de israeliska bombningarna och attackerna förstört mer än hälften av all sjukvård i området. Samtidigt som behoven av vård av skadade är enorma. Ett antal Europeiska länder har svarat på EU-Kommissionens vädjan. Bland annat Norge. Men Sverige vägrar. Uppenbarligen ställer Sverige upp på den Israeliska taktiken att mörda och fördriva så många palestinier som möjligt.

För det kan väl inte vara så att man från den Brunblå sörjan inser att vi faktiskt har en sjukvårdskris. Trots att Ulf Kristersson i en skönmålning av situationen hävdar att så inte är fallet. Men om vi inte har någon kris inom sjukvården, varför ställer vi inte upp på EU-Kommissionens vädjan?

Handlar det om ren och skär SD-rasism? Vi vill inte ha hit "så'na där"! Muslimer måste hållas borta från vårt land? Tänk om det finns risk för att dom stannar när vi räddat livet på dom? Här i Sverige är det rasisterna inom Sverigedemokraterna och deras allierade Maria Malmer Stenergard som styr!

Skäms ni inte?

Läs:
Inga Gazapatienter till Sverige – trots begäran. - Aftonbladet
Inga Gazapatienter till Sverige – trots EU:s begäran. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Medan mördandet fortsätter.

Det är dags att satsa på fred istället - från båda sidor
Senaste rapporten om det israeliska mördandet i Gaza handlar om en israelisk attack mot en skolbyggnad i centrala Gaza. Här hade ett tusental flyktingar tagit skydd. Men det har ingen betydelse, inte för den israeliska mordmaskinen. Senaste uppgiften handlar om ett 30-tal döda och några hundra skadade. Men siffran brukar öka efter ett tag eftersom det tar lite tid att gräva fram alla lik under de massakrerade byggnaderna.

För övrigt så kanske ni minns att jag för några dagar sedan skrev att polioviruset börjat spridas i Gaza där den humanitära situationen är katastrofal. Den israeliska regeringen ska vaccinera sina soldater. FN ska skänka en miljon doser poliovaccin till Gaza. Om dom får föra in det hela för den israeliska militären som ju blockerar all införsel av livsmedel, bränsle, mediciner osv återstår att se.

Vi har nåtts av uppgifter om att Israel beordrat ungefär 1 miljon flyktingar som tagit skydd i vad Israel har kallat en säker zon att nu fly vidare. Den "säkra" zonen är inte längre säker zon!

Läs:
Uppgifter: Många döda och skadade i räd mot skolbyggnad i centrala Gaza. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Smutsig valkampanj.

Det står allt mer klart att det kommer att bli en mycket smutsig valkampanj i USA. Enligt Donald Trump är Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris "antisemit och barnamördare"! Kamala Harris har sina anor från Jamaica och Indien och är gift med en jude. Hon är ett exempel på det multikulturella USA. - "Om Kamala Harris får som hon vill kommer hon införa en federal abortlag som tillåter att man sliter barnet ur livmodern i den åttonde eller nionde månaden och även avrätta barn efter födseln." Ett uttalande från Donald Trump som säger allt. Detta samtidigt som JD Vance hånar Kamala Harris för att hon och hennes man inte har några egna barn.

Det är nog som Kamala Harris säger: - "Bedragare och sexbrottsling" om Donald Trump.

Läs:
Trump: Harris är antisemit och barnamördare. - Expressen
Trots kritikstorm – JD Vance står för sitt «cat lady»-uttalande. - SVT
Harris höll sitt första kampanjtal – gick till hård attack mot Trump. - Sveriges Radio
Harris till attack mot Trump: «Bedragare och sexbrottsling». - Sveriges Radio
Kamala Harris attacks Trump over «fear and hate» at first rally. - BBC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Första svenska medaljen.

Slutligen kan vi notera att Sverige tagit den första OS-medaljen i Paris-OS. 18-åriga Tara Babulfath tog brons i Judo. Grattis Tara!

Fast jag undrar om vår rasistiska SD-influerade Brunblå regeringssörja godtar det som en äkta "svensk" medalj. Namnet tyder på utländskt ursprung. Dom kanske inte ens godtar Armand Duplantis som "äkta svensk", han är ju inte heller född i Sverige.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

PS. Ryska Flottan firar sin speciella dag idag till minne av att man besegrade den svenska flottan i sjöslaget vid Hangö udd 1714. Dom där ryssarna är hemska!

Inga kommentarer: