måndag 15 juli 2024

En helt ny icke nedsmutsad vecka

» Slakten av samhället.

Jag ser i tidningen Dagens Samhälle att antalet varsel inom kommuner och regioner sätter nya rekord. Vi har i vårt land helt enkelt en Brunblå sörja som styr och som har som mål att slakta det svenska välfärdssamhället. Det kan tyckas vara en överdrift att uttrycka sig så drastiskt. Men det är faktiskt vad vår statsminister lovade en gång.

- "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

Exakt så sade vår nuvarande statsminister Ulf Kristersson (M) en gång i tiden i början av sin politiska karriär. Det är det som är hans mål med politiken. Det är det som är Moderaternas uppdrag i politiken. Att avveckla välfärdsstaten, eller att slakta välfärdssamhället. Antalet anställda inom kommuner och regioner, som ju är de som har som huvuduppgift att sköta vårt välfärdssamhälle, som varslas slår alltså rekord. För att förenkla det hela så handlar det om färre personal på skolorna, färre personal inom sjukvården, färre personal inom äldreomsorgen, färre personal inom barnomsorgen och vi kan fortsätta uppräkningen. Antalet anställda hos kommuner och regioner som varslas om uppsägning sätter alltså nya rekord.

Kommuner och Regioner har i korthet inte tillräckligt med pengar för att betala lönerna till all sin personal, alltså måste man göra nedskärningar och varsla personal om uppsägning. Detta sker samtidigt som de statliga bidragen (som är en stor del av kommuner och regioners inkomster) inte hänger med i inflationsutvecklingen och kostnadsökningen. Ulf Kristersson uppfyller sitt gamla löfte - att avveckla välfärdsstaten!

Det är kanske inte heller så konstigt att arbetslösheten i Sverige är hög - och den ökar! Jag kan riktigt se hur Ulf Kristersson sitter och gnuggar händer! Han uppfyller sitt första riktigt stora löfte från början av sin politiska karriär.

Läs:
Lista: Högsta siffran på 15 år – så många har varslats i kommuner och regioner. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Minska byråkratin för företagen.

Har ni hört det löftet från våra styrande någon gång? Jag har hört det många gånger i varje fall. Vi kan inte ställa en massa krav på företagen så att deras byråkrati blir för otymplig. Näringslivet måste ha en chans att syssla med det som är dess huvuduppgift, att skapa mervärde för aktieägare och andra ägare! Vi får inte ställa en massa krav på byråkratisk redovisning och rapportering hur behjärtansvärt det än må vara. Företagen måste få syssla med det som är deras huvuduppgift och inte tvingas till byråkratiskt krångel och onödiga redovisningar och rapporter.

Jag höll därför på att sätta frukostgröten i fel hals för några dagar sedan när jag såg vår finansminister Elisabeth Svantesson (M) - ni vet hon med folkbokföringsfifflandet - deklarera att redan från årsskiftet ska alla arbetsgivare vara tvingade att till Skatteverket rapportera varje månad så fort en anställd varit frånvarande för Föräldrapenning eller Tillfällig föräldrapenning. Jag kunde riktigt se framför mig hur personalavdelningarna på de stora företagen jublade av lycka. För att inte tala om småföretagarna som kanske snarast rev sitt hår i förtvivlan. Ännu mer byråkrati som jag väl får böta om jag inte gör som jag ska?

Sven Tycker
Om jag gissar rätt så är det väl sedan tänkt att så'n där AI (Artificiell Intelligens) ska samköra arbetsgivarnas rapporterade frånvaro med de begäran om ersättning från Försäkringskassan som lämnats in. Jag kan sedan se alla "diskrepanser" som den Artificiella Intelligensen spottar ut och som kräver ytterligare utredning. Det kan ju naturligtvis bero på fusk, men jag tror att de flesta beror på missad inrapportering från en arbetsgivare (den ser ju ut som fusk...), problem med den som har flera arbetsgivare, missförstånd osv. Hur Försäkringskassans personal ska få tid med detta ytterligare jobb samtidigt som personalstyrkan slaktas av vår Brunblå Sörja, det övergår mitt förstånd.

Du är, precis som Ulf Kristersson, min idol Elisabeth Svantesson! Jag är förbaskat glad att jag inte jobbar kvar på Försäkringskassan. För de som inte vet det så har jag jobbat mer än 30 år på Försäkringskassan och då främst med just Föräldrapenning och Tillfällig föräldrapenning.

Lycklig pensionär som sagt!

Läs:
Arbetsgivare ska rapportera «vabbare». - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Skjutgalna amerikaner.

Om jag har förstått det hela rätt så begriper man fortfarande i USA inte varför Thomas Matthew Crooks försökte skjuta Donald Trump. Som jag förstått beskrivningen så verkar han vara en ganska normal amerikansk ung kille. Tydligen rejält vapenintresserad, men det är ju också normalt i USA. Att det landet inte begriper sambandet mellan att i princip vem som helst kan köpa ett militärt automatvapen och ha liggande i vardagsrummet och alla skjutningar i landet förvånar mig. Men slutsatsen verkar snarast vara att fler borde ha en AR-15 liggande så att dom kan försvara sig.

Kan det vara så att vi aldrig kommer att begripa varför en 20-årig medlem av det republikanska partier försöker skjuta partiets egen Donald Trump med en AR-15 som pappa köpt helt legalt.

Vad vi däremot begriper är att detta nog innebär att Donald Trump på ren sympati vinner presidentvalet och så får världen leva med Donald Trump som världens mäktigaste person i fyra år framåt. Sponsrad av Elon Musk...

Läs:
Så försöker FBI lägga pusslet som ska leda till skyttens motiv. - Dagens Nyheter
Konspirationsteorier efter mordförsöket på Trump. - Tidningen Syre

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: