torsdag 11 juli 2024

Det regnar fortfarande ute

» Tobbe talar allvar.

Jag ser att vår Utrikesminister Tobias Billström varit på NATO-träff och är stolt över att vi nu får leka med de stora grabbarna. Och framför allt att de stora grabbarna faktiskt vill leka med oss. Han är lycklig Tobbe!

Jag ser att han också sagt ifrån på allvar mot Ryssland. Jag kan inget annat än att hålla med honom fullständigt på den punkten. Det känns lite kymigt att medge att vår moderata utrikesminister Tobias Billström och jag faktiskt tycker exakt på samma sätt. Låt mig ta några citat från hans uttalande:

- "Man vet aldrig med Ryssland. Jag tror att det vi ser är en uppvisning av makt från hans sida."
- "Detta är exakt vad vi kan förvänta oss från Putin och Ryssland. Detta är den typ av taktik som de använde i Syrien där de utförde samma sorts fruktansvärda bombningar av civila anläggningar, där de medvetet riktade in sig på civila."
- "Men att attackera ett barnsjukhus måste naturligtvis fördömas på starkast möjliga sätt av resten av världen."

Färdiga åsikter - helt gratis
Den ryska attacken mot Ukraina kan inte bortförklaras på något sätt. Den kan inte accepteras på något sätt. Putin kände att Ukraina var på väg att välja att sluta att vara någon form av buffert mellan Ryssland och NATO. Och det är något som får Kreml att få panik. Ryssland (och innan dess Sovjetunionen) har alltid agerat på samma sätt. Länder som Moskva ser som sina allierade och som fungerar som "buffertzon" mot väst har ingen frihet att välja sin egen framtid. Den lägger sig Kreml i och ser till att man återvänder till "fadersfamnen". Det gällde Warszawapaktsländerna under Sovjettiden och det gäller de forna sovjetiska delstaterna sedan Sovjetunionen fallit samman. - "Lyd oss eller vi kommer med stridsvagnarna!"

Nu trodde förmodligen Putin och Kreml att Ukraina skulle vara en enkel munsbit. Något som man bedrog sig i. Man föll i den fälla som diktaturer lätt faller i. Ingen vågar säga emot! Putins rådgivare var för rädda för att falla i onåd så man vågade inte göra klart för Putin att Ukraina kanske inte var den lätta munsbit som man trodde i Kreml. Nu har kriget kostat Ryssland enormt, men man kan ju inte heller erkänna att man kört fast. Man måste köra vidare! Oberoende av vad det kostar. Och jag tror tyvärr att det kommer att fortsätta länge till. Detta till ofantliga kostnader, både för Ryssland och för Ukraina.

Ukraina kan naturligtvis inte gå med på en "överenskommelse" som innebär att Ryssland får behålla ockuperat territorium. Brott får inte löna sig! Ryssland kan naturligtvis inte bita i det sura äpplet och dra sig tillbaka och erkänna att man misslyckats. Alltså fortsätter mördandet tyvärr länge till.

Det jag sagt ovan innebär dock inte att jag köper argumentationen när man hävdar att Sverige står näst på tur för att invaderas av Ryssland. Vi har nämligen inga alls av de olika konflikter med Ryssland som t.ex. gamla sovjetrepubliker har. Eller som f.d. Warszawapaktsländer hade. Ryssland har inget som helst intresse av en enskild attack på just Sverige. Däremot ökar risken för att Sverige blir indraget i en storkonflikt mellan Ryssland och NATO i och med NATO-medlemskapet. Skulle det bryta ut en direkt konflikt mellan NATO och Ryssland är Sverige som medlem en del av det hot som då Ryssland känner.

NATO-medlemskapet ökar alltså inte vår säkerhet. Medlemskapet ökar risken för att vi blir indragna i en storkonflikt!

För övrigt kan jag berätta att jag skrivit ett litet mejl till vår moderata utrikesminister Tobias Billström och undrat hur det kommer sig att de ryska terrorbombningar av civila mål och infrastruktur i Ukraina är så avskyvärda medan Israels terrorbombningar av civila mål och infrastruktur i Gaza bara är "proportionerligt våld". Vi stödjer Ukraina (helt rätt) men vi stödjer i praktiken den Israeliska ockupationspolitiken. Vad är skillnaden? Handlar det bara om rädsla för att bli beskylld för antisemitism och samtidigt en inbyggd islamofobi i vårt eget styre?

Är det skillnad på skolor och sjukhus i Gaza och i Ukraina?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: