fredag 12 juli 2024

En mellandag med solsken

» Fulhetens dag.

Idag är det Fulhetens dag. Den ska uppmärksamma det överdrivna skönhetsideal som vi har idag. Sociala medier som TikTok och välbetalda Influencers sprider ett sjukt ideal där (främst) unga försöker skapa ett utseende som jag tycker ofta ser rent sjukt ut. I dagarna har det diskuterats hur främst TikTok sprider någon form av solbränneideal som får ungdomar till att leta höga UV-tal för att bränna huden i tron att det är ett eftertraktansvärt ideal. Vad det gör att ge dig hudcancer.

Vi har ett sminkideal som får tjejer att se AI-klonade ut. Ibland möter man tjejer som är så sminkade att dom ser direkt sjuka ut. Man kan spegla sig i ansiktet, allt ska vara så perfekt att det ser sjukt ut. Men dom måste ju få inspirationen från någon. Gissningsvis av en Influencer som får betalt av något sminkföretag för att sprida sjukan.

Naturligtvis får man se ut precis som man själv vill. Jag förbehåller mig dock rätten att tycka att det ser sjukt ut. Men, andra ska inte lägga sig i hur vi sminkar oss, hur vi klär oss, hur vi piercar oss , hur vi tatuerar oss och så vidare. Man kan bara önska att man tänker en tanke på hur man ser ut om ett år när idealet är ett annat? När hälsoeffekterna börjar visa sig? Låt er inte luras av idioter på TikTok eller Influencers på sociala medier som får betalt för att lura dig!

Sven Ohlsson
Jag är ju själv bara en gammal stofil som är helt ute och reser. Men tar mig rätten att ha en åsikt. Och eftersom det här heter Sven Tycker så tar jag mig rätten att tycka precis vad jag vill. Om du ska sminka dig så är finessen att sminka sig på ett sätt så att det inte syns att du är sminkad. När jag reagerar på att det är för mycket smink, då är det för mycket smink. Hur f-n kan folk betala 10.000-tals kronor för att skaffa sig anknäbbar till läppar? Det ser ju vanskapt ut! Hur kan ni bli så lurade? När man reagerar på ett ansikte och konstaterar att där har det lagts mer slantar på ansiktslyft än vad en fattig familj i Afrika har som matbudget under hela deras liv så undrar jag över mänskligheten (läs en viss Silvia Sommerlath...).

Jag läste en artikel i Aftonbladet idag om 64-åriga Mats Kardell. En gång i tiden Mr Universum! Idag en gammal man som bittert ångrar alla dopingpreparat han stoppade i sig i jakten på det han då tyckte var den perfekta kroppen. Regelbundet läser vi om stackare som gjort skönhetsoperationer - som misslyckats! I jakten på ett sjukt ideal har dom betalat stora summor för att få problem för livet med smärtor och missbildningar. Om dom inte dör!

Varför kan man inte vara stolta över det naturliga utseende man fått? Jag är medveten om att alla inte kan bli lika underbart vackra som jag är men jag kan bara vädja till er att acceptera er som ni är!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: