söndag 28 juli 2024

Så var det slut på den veckan

» Befolkningskris.

Visste ni att barnafödandet i Sverige är det lägsta sedan 1749? Vi svenskar rullar inte runt i sänghalmen i tillräcklig utsträckning! I varje fall gör vi inte det i syfte att skaffa barn. Har vi inte tid med sådant utan sitter hellre framför skärmarna och kollar in på sociala medier vad grannen åt till lunch eller kollar in någon rolig film på Youtube? Har vi blivit för bekväma?

Storken kommer med en leverans
Det märks redan på förskolor och skolor som får allt färre barn runt om i landet. Fortsätter utvecklingen så kommer vi att få en svår befolkningskris så småningom. Vi får nämligen allt fler äldre däremot. Äldre som i allt större utsträckning behöver hjälp och vård. Vem ska ta hand om oss när vi blir gamla om vi inte föder barn som kan växa upp och få jobb inom vården. Är det AI-styrda robotar som ska vårda oss på äldreboendet?

Samtidigt som vi föder allt färre barn så minskar också invandringen. Antalet asylsökande är rekordlågt. De främlingsfientliga politikerna inom den Brunblå sörjan har lyckats på en punkt. Allt färre "utlänningar" kommer till Sverige. Sedan lång tid räddas vården av invandrare. Vem ska rädda vården när vi inte föder barn eller får nya svenskar på annat sätt. Låt mig citera syrran som får hjälp från Hemtjänsten:

- "En av mina favorithjälpare var här och assisterade med matlagning. Vi pratar ofta mat. Jag berättar om saker jag brukar göra. Idag en grön ostsås på svinmålla. Han berättar om mat från sitt hemland. Låter alltid så spännande. Blir ofta sugen att prova något."

Enligt FN så fortsätter dock befolkningen på jorden att öka. Vi blir kanske tvingade att importera så småningom?

För övrigt såg ni väl vilken grupp som var mest aktiva att söka sig till fortsatt högre utbildning. Tjejer vars båda föräldrar var födda utomlands!

Läs:
Nya SCB-siffror: Lägsta barnafödandet sedan 1749. - Dagens Samhälle
Färre asylsökande väntas. - Tidningen Syre
Migrationsverkets prognos: Färre asylsökande till Sverige i år. - Epoch Times
Färre söker asyl i Sverige – men fler söker skydd från kriget i Ukraina. - Dagens Juridik
Barnafödandet i världen måste begränsas. - Fokus
Olyckskorparna har fel – nyanlända kan klara sig utmärkt. - Ledare Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Det behövs inget val?

- "Om fyra år kommer ni inte behöva rösta igen. Vi kommer ha det så bra uppstyrt att ni inte kommer behöva rösta."

Vallöfte från Donald Trump! Visst känner vi oss trygga med utvecklingen i "världens största demokrati". Fast om Donald Trump vinner valet i år så är det frågan om USA fortfarande är en demokrati 2028.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Om det fortsatta mördandet.

12 barn dödades på en fotbollsplan på Golanhöjderna. Något som fått stor publicitet. Det är tur att det varje gång 12 barn dödats i Gaza inte får lika stor publicitet. Då hade det inte funnits plats med några andra nyheter! Hur som helst så ligger Golanhöjderna egentligen i Syrien. Men området har ockuperats och sedan annekterats av Israel och Israel har byggt ett antal judiska bosättningar på området. Golanhöjderna är ett av de områden som den Internationella domstolen kräver att Israel ska lämna och flytta ut den israeliska befolkning som man i brott mot internationella lagar har flyttat in på området.

Man kan hävda att Israel, för sin egen säkerhet, har rätt att ockupera Golanhöjderna. Området användes av olika grupper för att skjuta raketer in över Israel. Alltså har Israel rätt att ockupera området för att trygga sin säkerhet. Men man har, vilket domstolen fastställt, inte rätt att annektera området och införliva det i staten Israel och att därmed flytta in sin egen befolkning i området medan man konfiskerar marken från de som redan bor där.

De som dödats i raketattacken mot fotbollsplanen på Golanhöjderna var tydligen främst druser. En muslimsk minoritet. Raketen uppges av Israel komma från Hizbollah i Libanon. Vilket Hizbollah förnekat! Vilket verkar vara underligt eftersom dessa terrorgrupper brukar vara snabba med att ta åt sig "äran" av olika attacker. Kan det beror på att det inte var Hizbollah? Kan det bero på att Hizbollah skäms för attacken? Det vet vi inte, men den används av Israel som förevändning för upprepade attacker mot mål inne i Libanon. En upptrappning som nog tyvärr kommer att fortsätta. Hur många som dödades i Libanon har inte rapporterats. Hur många av dessa som var barn vet vi inte.

Vad vi vet är att det troligen dödades mer än 12 barn i Gaza under dagen. Men det fick inte så stor publicitet.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: