tisdag 30 juli 2024

Vad innebär demokrati?

» Mördandet fortsätter.

Senaste nytt från mördandet i Palestina, Israel, Libanon och Syrien är att man tydligen inte är så eniga inom den israeliska regeringen trots allt. Det är konflikt mellan högern och extremhögern. Vittnesmålen om tortyr och hemsk behandling av palestinska fångar är ständigt återkommande. Israels säkerhetsminister, den ultranationalistiska Itamar Ben-Gvir, har uttryckt stolthet över att han lyckats genomföra extrema försämringar av villkoren för palestinska fångar. Det sitter tusentals palestinier fängslade i Israel som kan sitta månad efter månad fängslade utan att man ens behöver framföra några anklagelser.

Konflikten blev akut när försvarsminister Yoav Gallant lät israelisk militärpolis gripa nio israeliska soldater anklagade för grova sexuella övergrepp mot en palestinsk fånge. Det hela resulterade i våldsamma kravaller när ultranationalistiska bosättare (bland annat anförda av säkerhetsministern Itamar Ben-Gvir) stormade militärpolisen. Enligt dessa ultranationalistiska högergrupper är det helt legitimt att misshandla palestinier. Dom är ju bara palestinier!

Sven Tycker alltid något vettigt
Men, samtidigt så är ju Israel något av en demokrati. Det finns alltså krafter i Israel som vill att Israel ska fungera som en demokrati. Tyvärr lutar premiärminister Benjamin Netanyahu åt de ultranationalistiska grupper som inte vill att Israel ska fungera som en demokrati. Det är dom som styr.

Läs:
Gripanden för övergrepp mot Gazafångar skakar Israel. - SVT
Israeli protesters enter army base after soldiers held over Gaza detainee abuse. - BBC

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Någon som är förvånad.

Under veckan inleder FN:s generalförsamling förhandlingar om en konvention för internationellt skattesamarbetet. Bland annat vill man införa någon form av skatteåtgärder för att få in pengar till miljöarbete och då beskatta förmögna och så kallade skatteparadis.

Gissa vad den Brunblå sörja som styr vårt land tycker om dom tankarna? Helt rätt, det kan ju inte Sverige ställa upp på. Man kan väl inte beskatta människor med stora förmögenheter i skatteparadis. Dom har ju bara gjort vad alla andra skulle gjort. Gömt undan pengarna!

Och dessutom så behövs det ju inte pengar till några klimatåtgärder. Det är inte så allvarligt!

Läs:
FN föreslår miljardärsskatt för miljön – Sverige tveksamt. - Sveriges Radio
Sverige nobbar miljardärskatt för miljön. - Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens skratt.

Dagens skratt måste vara den moderata riksdagsledamoten Stefan Olsson som på X reagerat med ilska på en annons från Försvarsmakten med texten: - "Vi kommer att kämpa till sista hen." Enligt denna upprörda moderata riksdagsledamot så är han upprörd eftersom att använda ordet "hen" är könsförnekande.

Är du på riktigt Stefan Olsson? Är det skrivet med ironi i tanken? Du kan väl inte mena allvar med att använda ordet "hen" skulle vara något felaktigt. Det är ett perfekt ord att använda om man t.ex. inte vet om det är en "han" eller en "hon" man åsyftar. Eller om det handlar om både "han" och "hon".

Jag tycker du ska växa upp Stefan Olsson! Du är en skam för oss Olsöner! Dra nå't gammalt skynke över dig och göm dig i en garderob!

Hen, Hen, Hen. En jäkla massa HEN!

Läs:
Nord DDB om riksdagsledamöternas kritik: «Har rätt att ha sin åsikt». - Resumé

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: