onsdag 17 juli 2024

Det har knappt regnat i dag

» Visste ni?

Så där apropå skotten mot Donald Trump så har väl de flesta av oss blivit styrkta i vår uppfattning att amerikanernas fixering vid skjutvapen är ett bevis för att amerikaner är hjärntvättade. Apropå detta så såg jag att förra året förde fyra partikamrater till Donald Trump i den amerikanska Kongressen fram förslag om att USA borde skaffa ett "Nationalvapen". Och detta skulle då vara just det halvautomatiska geväret AR-15 som Thomas Matthew Crooks använde när han försökte skjuta ihjäl Donald Trump. Ett "militärt" vapen som ju faktiskt borde helt sakna civil användning men som tydligen finns i ungefär vart 20:e amerikanska hem.

Kan vi hoppas på att debatten i USA efter dådet kommer att handla en hel del om de amerikanska vapenlagarna? Nä, jag tvivlar!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vilket är bäst?

Jag förstår att det har varit ganska så varmt på sina håll på vårt klot. "Ganska varmt" kanske är en underdrift. Det har varit "helvetiskt" varmt på många håll. Värmerekorden har slagits på löpande band på många håll. 12 månader i rad har det slagits värmerekord vad det gäller genomsnittstemperaturen på vårt klot. Enligt EU:s klimatcenter Copernicus har vi redan passerat den höjning av medeltemperaturen på 1,5 grader jämfört med det förindustriella genomsnittet för 1850-1900 som man satt som mål att vi inte skulle passera. Temperaturhöjningen pga klimatförändringarna går helt enkelt snabbare än vetenskapsmännen befarade.

Färtdiga åsikter - helt gratis
Jag lovar att jag inte ska klaga på sommaren än så länge. Vi har ju i Sverige inte slagit värmerekord, vi har istället haft mer nederbörd än vanligt. Översvämningarna har snarast satt rekord. Detta beror på två saker. Dels så har skyfallen blivit vanligare, men samtidigt har vi byggt våra samhällen så att dom allt mindre klarar skyfallen. Vi asfalterar (och liknande) allt större ytor. Ytor som inte kan svälja något vatten när skyfallet kommer utan bara kan transportera bort vattnet. Kommer det för mycket vatten och det är för stor yta som inte kan svälja vattnet så blir det helt enkelt översvämmat.

Vad gör vi då för att bromsa utvecklingen? Det visar sig att 12 av EU:s medlemsländer är på väg att missa de mål som EU satt upp. Mycket förenklat kan man säga att vi brukar inte allvar med att införa de åtgärder som krävs. Sverige är ett av de länder som är på väg att missa målen. Vi har ju ett Brunblått styre som sitter i knät på ett parti som inte tror på vetenskapen. Vi har ett Brunblått styre som satsar skattepengar på att öka miljöskadlig bilism och flyg på mer miljövänligt resande som järnvägens bekostnad. Där bromsar man istället den utbyggnad som är absolut nödvändig.

Kort sagt, vi har ett Brunblått styre som är klimatfientligt!

Jag såg en kommentator som förutsåg att om vi numera åker "till värmen" för att få sol så kommer om ett antal år de som bor i värmen att åka hit för att få svalka när det är som varmast.

Läs:
Varmast någonsin på jorden – för 12:e månaden i rad. - Aktuell Hållbarhet
Nytt värmerekord – varmaste 12-månadersperioden som uppmätts. - Tidningen Syre
«Helvetiskt varmt» runt om i Europa. - Helsingborgs Dagblad
Många EU-länder på väg att missa EU:s klimatmål – kan bli dyrt. - Tidningen Syre
Kinas utbyggnad av förnybar energi dubbelt så snabb som i övriga världen. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Ska vi utse den sverigedemokratiska riksdagsledamoten Mattias Karlsson till Dagens Sverigedumokrat? Sverigedemokraterna har varit ledande i kraven på att straffbelägga alla former av samröre med kriminella gäng. Familjemedlemmar osv ska sättas åt för att komma åt de kriminella gängen. Nu framkommer det att Mattias Karlsson själv är bekant och umgås med en ledande medlem i den kriminella MC-klubben Comanches MC.

Vi måste verkligen isolera de kriminella gängen så att dom inte har en chans att sprida sig. En riksdagsledamot inom den kretsen? NÄ!

Läs.
SD-topp med koppling till kriminellt MC-gäng – påtaglig risk enligt säkerhetsexpert. - EXPO
SD-toppen kopplas till ledare i kriminellt gäng. - Tidningen Syre

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: