söndag 21 juli 2024

Heja Skåne

» Skånska Flaggans Dag.

Idag är det Skånska Flaggans Dag. Den allra vackraste flaggan av alla! Den ljuvliga Röd/Gula flaggan. Egentligen är denna mycket gamla flagga en symbol för hela Skåneland. Skåneland omfattar Skåne, Halland, Blekinge och Bornholm. Den skånska flaggan är den allra äldsta av de svenska regionala flaggorna. Och troligtvis också den mest använda. Här i Skåne flaggar vi lika mycket Röd/Gult som vi flaggar Blå/Gult.

Hissa den skånska flaggan
Vill du veta mer om oss skåningar så finns det en länk här under som berättar om hur underbara människor vi skåningar är. Här finns också en liten skånsk-svensk ordlista för den som har problem med det skånska tungomålet. Vill du besöka Skåne finns det också en visumansökan att använda. Du är välkommen till Skåne, bara du inte uppför dig som en typisk 08:a.

Läs:
Sådan är Skåningen. - SWL


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Som jag sade från början.

Jag förstår att FBI i sin utredning nu allt mer börjar luta åt att motivet för Thomas Matthew Crooks beskjutning av Donald Trump helt enkelt handlar om att han ville skjuta. Vem det blev hade inte så stor betydelse. Han hatade politiker överhuvudtaget, beundrade tydligen personer bakom tidigare masskjutningar. Han hade sökt på både Donald Trump och Joe Biden, sökt på både Republikanernas arrangemang och Demokraternas arrangemang. Nu blev det Republikanerna och Donald Trump eftersom det passade in i tiden och platsen. Uppenbarligen satsade han på att hinna skjuta ihjäl fler personer än det lyckligtvis blev. Han hade ju laddat upp med fjärrstyrda bomber. Med ett automatiskt militärt vapen som den AR-15 han använde så kunde han ha hunnit skjuta många fler om inte Secret Service mycket snabbt hann skjuta honom. Det var uppenbarligen en vapenfixerad skjutgalning som struntade i vem han sköt. Hemma låg det ju ytterligare 14 skjutvapen. Fast det är ju taskigt för Donald Trumps historiebeskrivning! Men det kommer han nog att strunta i. Han kommer att gå omkring med bandage om örat länge - långt efter att det läkt!

När ska amerikaner begripa att deras vapenlagar är sjuka?

Uppgifter: FBI har en tidig teori efter fynden i Crooks mobil. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Slakten av den svenska järnvägen.

Jag läser en artikel i Dagens Nyheter om hur avreglering, uppdelning, privatisering, korkade beslut och snåla politiker med gemensamma ansträngningar håller på att förstöra det svenska järnvägsnätet. En gång i tiden var det SJ som ansvarade för att köra tågen, men man ansvarade också för att besluta om spåren och man skötte drift och underhåll av spåren. Skötte man inte spåren så var det dom själva som drabbades av att tågen inte kunde köra. Sedan kom man på den smarta idén att skilja på att köra tågen (SJ) och så någon annan som hade ansvar för att sköta spåren (Banverket).

Färdiga åsikter - helt gratis
Ja, sedan delades SJ upp i SJ som körde persontågen och Green Cargo som skulle köra godstågen. Husen sköttes av Jernhusen. Sedan kom man på att det skulle vara fritt fram för vem som helst att köra tågen. De lokala och regionala tågen ansvarar varje region för. Dom i sin tur upphandlar genom anbud från olika bolag vem som lämnar lägst anbud för att köra tågen. Olika privata bolag kunde köra persontåg. Mellan Stockholm - Göteborg gav sig kinesiska MTR in på marknaden. Vi har Snälltåget med bas i Malmö osv. När det gäller godstågen är det ännu mer förvirrat. Tyska DB kör sina egna godståg och uppräkningen kan fortsätta av "konkurrenter" till Green Cargo. Konkurrenter som var och en specialiserar sig på olika specialtåg. För att komplicera det ytterligare finns det ett antal bolag som hyr ut lok till olika operatörer när dom behöver ett lok.

När det gäller driften gick man motsatt väg. Banverket (järnvägen) slogs ihop med Vägverket (vägarna). Men sedan införde man anbud för att göra själva jobbet. Olika bolag sköter driften och underhållet av olika bansträckningar. Det händer att det är konflikter om exakt var gränsen går mellan olika bolags ansvar. Det har blivit mer lönsamt att laga fel än att underhålla så man slipper fel. Så fort något ska göras måste Trafikverket ta in anbud. Ofta överklagar förloraren och det drar ut på tiden innan jobbet kan göras. Upphandlingarna innebär ofta att arbetet inte görs på snabbast möjliga sätt. Det blir alltså onödigt långa avstängningar. Men Trafikverket kan inte vid olika arbeten som ska göras ställa krav på att det bolag som ska göra jobbet ska ha tillgång till maskiner som kan göra jobbet snabbt. Då missgynnar man ju andra bolag som inte har tillgång till just det arbetsredskapet.

Denna vansinnighet blir t.ex. kännbar när man nu ska göra moderniseringar på banan mellan Göteborg och Stockholm. Trafikverket kan inte ställa krav på att man ska använda maskiner som kan göra jobbet snabbt. Då gynnar man ju ett visst bolag och missgynnar de andra bolagen som behöver mer tid på sig för att göra jobbet. Eller för att förenkla det. Det statligt ägda bolaget Infranord har tillgång till maskiner som snabbt kan byta de elstolpar och elledningar som ska bytas. Men om Trafikverket ställer det som krav vid upphandling så missgynnas de bolag som inte har dessa maskiner. Alltså får man inte ställa det som krav. Alltså vinner ett bolag som tar längre tid men är något billigare och det är längre stopp i trafiken. Infranord använder maskinen i Norge istället.

Lägg till detta att bland de första åtgärderna som den nya Brunblå sörjan fattade beslut om var att dra ner på anslagen för underhåll av järnvägsnätet och ett antal projekt om utbyggnader, moderniseringar osv slopades. För att uttrycka det kortfattat. Med nuvarande takt när det gäller att byta ut ledningsstolpar och kontaktledningar så tar det 350 år innan det som idag borde bytas blir utbytt.

Vi borde börja med att byta ut den Brunblå sörjan istället. Och sedan se till att det finns ett ansvar istället för avreglering och upphandling!

Järnvägen vittrar sönder mitt framför våra ögon. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Senaste nytt från Gaza.

Den humanitära situationen bland de 2 miljoner palestinier som bor mitt i de israeliska bombfälten blir allt mer kritisk. De flesta sjukhus är förstörda. Vatten och avlopp har slutat fungera. Svält och sjukdomar sprids som en löpeld. Antalet döda är uppe i ca 40.000, de flesta helt oskyldiga barn, kvinnor, åldringar osv.

Nu har visst Israel också insett att läget i Gaza är kritiskt. Det finns stor risk för att till exempel Polio ska börja spridas. Man har redan hittat viruset. Så nu ska Israel vaccinera sina soldater!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Stackars Sverigedemokraterna.

Jag läser att Tiktok tydligen identifierat ännu fler s.k. falska trollkonton från Sverigedemokraterna. Så man har nu stängt ner 35 olika sådana pestspridare som använts av Sverigedemokraterna för att sprida hat och lögner utan att medge att det faktiskt är Sverigedemokraterna som står bakom. Fegt och falskt kallar jag det.

Sverigedemokraterna känner sig väl förföljda. Hur ska dom nu göra för att sprida sitt hat mot politiska motståndare och sitt hat mot olika grupper av människor med ord som man inte själva vill stå för officiellt.

Stackars SD!

Tiktok stänger av 35 konton kopplade till SD. - Expressen
Fler anonyma konton kopplade till SD har stängts. - Dagens Nyheter

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: