onsdag 10 juli 2024

Det regnar ute

» Maria Malmer Stenergard (M/SD) slår till.

Jag vet faktiskt inte riktigt vad man ska läsa in i det. Men vår s.k. Migrationsminister (minister med ansvar för regeringens främlingsfientlighet) Maria Malmer Stenergard har gjort ett nytt utspel. Anhöriginvandringen ska ytterligare försvåras! Som om den inte redan är alldeles för restriktiv?

Maria Malmer Stenergard (M/SD)
Regeringsutspel brukar göras tillsammans med representanter för alla regeringspartierna (och naturligtvis Sverigedemokraterna som är de som i slutändan styr). Men, det här utspelet gjordes enbart tillsammans med Sverigedemokraternas flyktinghatstalesperson Ludvig Aspling så jag vet inte hur det ska tolkas att de andra partierna inte var med som brukligt är. Han även gått ut i media och talat sig varmt för utspelet. Han tycker inte att flyktingar ska komma till Sverige och direkt hamna i utanförskap säger han. Det är mycket bättre att dom fortsätter att leva i total misär i ett tältläger utan någon sorts framtidshopp menar han uppenbarligen! Jag ser också att denna Ludvig Aspling (SD) tycker att Sverige ska anpassa sina regler till EU:s miniminivå. Jag som alltid har trott att Sverigedemokraterna INTE tycker att EU ska styra över svenska regler! Tänk vad man kan bedra sig?

Snabbast att gå ut och såga team Stenergard / Asplings utspel var Vänsterpartiet och Centerpartiet. All heder åt er. Dom konstaterade att regeringen uppenbarligen istället vill göra anhöriga som vill förena sig med familjen i Sverige beroende av flyktingsmugglare som fraktar flyktingar över Medelhavet. Antalet drunknade på Medelhavet sätter nya rekord kan jag berätta.

Hatet mot flyktingar och andra icke-svenskar har även fått till effekt att Sverige idag kraftigt skurit ner det flyktingmottagande som sker under ordnade former genom mottagande av Kvotflyktingar. Vi ska hålla i minnet att det är bara en bråkdel av alla flyktingar som ger sig ut på farliga resor över Medelhavet för att ta sig till trygga länder. Den övervägande delen av alla de miljontals flyktingar som finns i världen lever i enorma flyktingläger i grannländer osv. Det som kallas Kvotflyktingar är flyktingar i sådana flyktingläger som FN:s organ anser vara extra ömmande och som man utser för att under ordnade former skickas till olika länder som förbinder sig att ta emot dom. Sverige har kraftigt skurit ner det antal som vi förbinder oss att ta emot.

Det hat mot flyktingar, den rasism som präglar Sverigedemokraterna, har smittat av sig på Moderaterna och Kristdemokraterna i allmänhet och på ansvarig minister Maria Malmer Stenergard i synnerhet. Det är en skam för ett välfärdssamhälle som Sverige.

Läs:
Regeringen vill strama åt anhöriginvandringen. - Aftonbladet
Ludvig Aspling (SD): Personer ska inte komma till Sverige och direkt hamna i utanförskap. - Epoch Times
Det kränker och undergräver barns rättigheter och rätt till trygghet. - TV4
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» För övrigt fortsätter mördandet.

Världens just nu två mest aktiva mordmaskiner, Ryssland och Israel, fortsätter sin ockupationspolitik och sitt mördande. Sjukhus, bostadsområden, flyktingläger, infrastruktur osv är fritt villebråd. Större delen av världen ställer mangrant upp för att stödja Ukraina i att försvara sitt territorium och sitt folk. Det är helt rätt. Ett grannland har INTE rätt att med militärmakt ockupera ett territorium som enligt internationellt överenskomna gränser ska tillhöra ett annat land. Ryssland har INTE rätt att ockupera och annektera Krim. Om Krim ska tillhöra ett annat land så är det innevånarna på Krim som ska avgöra detta. Ryssland har inte rätt att militärt ockupera grannprovinser i Ukraina för att det bor en rysktalande minoritet där. Ryssland har inte rätt att förstöra sjukhus, infrastruktur osv i Ukraina för att landet gör motstånd mot en rysk invasion. Det är helt självklart! Och det är väl egentligen bara Victor Orbán i Ungern, Bert Karlsson i Sverige och Donald Trump i USA som har en avvikande åsikt i den frågan.

Men, det innebär också att staten Israel har inte rätt att ockupera och annektera mark som enligt FN:s resolution ska utgöra en Palestinsk stat. Israel har INTE rätt att annektera Östra Jerusalem och Västbanken och där flytta in sin egen befolkning samtidigt som man fördriver den palestinska befolkning som redan bor där. Israel har rätt att försvara sitt territorium (dvs det som enligt FN:s resolution ska utgöra staten Israel) mot attacker från palestinska terrorgrupper. Precis som Ukraina har rätt att försvara sig mot aggression och attacker från Ryssland. Men, Israel har INTE rätt att kollektivt bestraffa det palestinska folket för vad t.ex. grupper som Hamas gör. Israel har INTE rätt att attackera och invadera palestinskt territorium som hämnd. Lika lite som Ukraina har rätt att angripa civila mål inne i Ryssland eller invadera ryskt territorium för att genomföra en kollektiv hämnd på civila ryssar.

Det bor ungefär 2 miljoner palestinier på Gazaremsan. Idag är ungefär hälften av all bebyggelse förstörd. De flesta sjukhus är i princip förstörda och står utan el, mediciner osv. Infrastrukturen i Gazaremsan är i stort sett totalförstörd. Miljoner människor befinner sig på flykt. Dom fördrivs ständigt vidare från det som har ansetts vara säkra områden. Det Israel sysslar med just nu i Gazaremsan är krigsbrott och folkmord. Samtidigt som fördrivande av palestinier från sina bostäder på Västbanken har ytterligare intensifierats och antalet israeliska bosättare sätter nya rekord.

Men, världen är feg och vågar inte kritisera Israel av rädsla för att bli beskyllda för antisemitism. Samtidigt som islamofobin hela tiden visar sitt fula tryne.

Läs:
Israelisk attack mot FN-byggnad. - Aftonbladet
EU-chef fördömer skolattack i Gaza – 29 uppges döda. - Dagens Nyheter
Sjukhus i Gaza: Barn på golven – dropp spikas upp. - Aftonbladet
Dödssiffran stiger efter attack mot skolbyggnaden: «Vi har förstörts». - SVT
Sju uppges döda i israelisk räd på Västbanken. - Aftonbladet

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: