tisdag 16 juli 2024

Artificial Intelligence Appreciation Day

» AI = Korkad intelligens.

Googles intelligenta översättningstjänst översätter det hela till "Uppskattningsdagen för artificiell intelligens". Något som jag verkligen inte ställer upp på. Det som kallas för "Artificial Intelligence" är ju egentligen inget annat än en dator som matar ut ett urval från allt som matats in i den. Har vi matat in mängder med "Human Intelligence" så får vi kanske också ut ett intelligent svar. Matar vi in skit så får vi skit ut. Och med tanke på all skit som existerar i den digitala världen så kan vi inte förvänta oss något annat än en hel del skit ut också. Jag kommer alltså INTE att fira "Artificial Intelligence Appreciation Day" idag, även om en del AI-nördar har utnämnt den 16 juli till just detta.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» En del tankar om ett pågående krig.

Apropå AI så såg jag att Israel använder AI för att bestämma var och när man ska mörda politiska motståndare i andra länder. I förutsättningarna för det beslut som denna AI fattar har man inte matat in att man ska ta hänsyn till om andra helt oskyldiga dör också. Men det är tydligen AI man använder för att bestämma när och var man ska bomba i Gaza för att komma åt påstådda Hamas-ledare. Till och med den israeliska militären, IDF (Israel Defence Forces), tycker ibland att det blir lite väl blodigt. Som jag skrev för några dagar sedan så var det tydligen AI:s åttonde försök att mörda Hamasledaren Muhammad Deif, som kostade ett 90-tal oskyldiga liv. Huruvida Muhammad Deif dödades är väl inte klarlagt. Men annars får vi väl se ett nionde försök från den Artificiella Intelligensen inom kort att träffa rätt.

Faktum är att Israel utmärker sig när det gäller att genomföra attentat och bombattacker mot palestinska ledare i andra länder. Det är möjligt att de utsedda målen är terrorister och svin, men det ger faktiskt inte ett land rätt att avrätta misshagliga människor i främmande länder.

Apropå den palestinska staten så bor idag 9,2 miljoner palestinier runt om i världen i andra länder. 5,6 miljoner bor fortfarande kvar i det som enligt FN:s resolution ska utgöra en palestinsk stat. Något som staten Israel ju inte erkänner utan staten Israel styrs idag av grupper som förespråkar ett Storisrael som omfattar både dagens Israel, det som ska vara en Palestinsk stat och till det delar av Syrien. När staten Israel proklamerades 1948 fördrevs ca 700.000 palestinier från det som då blev staten Israel för att lämna plats åt judar som skulle flytta dit. Det var ungefär halva områdets befolkning.

För övrigt såg jag att man från USA godkänner bidrag till högerextrema grupper i Israel som med våld hindrar de få hjälpsändningar som släpps in till Gaza. Bilarna attackeras, stoppas och innehållet förstörs av dessa högerextrema judiska terrorister. Och dom finansieras alltså delvis från USA!

Det är viktigt att komma ihåg att "terrorism" är inte en muslimsk uppfinning. Sternligan var en judisk terroristgrupp som verkade under 1940-talet i det dåvarande brittiska palestinamandatet med syfte att skapa en judisk stat Israel. Bland mordoffren finns den svenska FN-diplomaten Folke Bernadotte som sköts ihjäl av en grupp inom terroristgruppen Sternligan.

Läs:
Palestinska diasporan har vuxit med en halv miljon människor. - Dagens Nyheter
Donationer tilläts till högerextrema grupper som stoppade Gazastöd. - Dagens Nyheter

Det finns faktiskt en fredlig framtid

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Fortfarande obegripligt.

I vart 20-e amerikanskt hem
Har det framkommit något nytt som kan förklara varför en 20-årig vapenfixerad medlem av det republikanska partiet försöker skjuta ihjäl Donald Trump? Nä, inte mycket som förklarar! Det står klart att den 20-åriga Thomas Matthew Crooks var vapenfixerad. Han använde ett AR-15, ett militärt automatvapen. Jag såg att man hade gjort en enkät i USA som visade att var 20:e amerikan disponerade över ett sådant militärt automatvapen! Är dom inte kloka amerikaner? Tydligen var det så att det i Thomas Matthew Crooks hem så fanns det ytterligare ett 20-tal olika skjutvapen. Han var själv medlem i en skytteklubb, men hade tydligen inte fått vara med i skolans jaktklubb - han siktade för dåligt! När han genomförde sitt attentat var han klädd i en T-tröja från något som heter Demolition Ranch. Något som tydligen är en högerextrem Youtube-kanal som sprider reklam för skjutvapen och förhärligar skjutvapen.

Det kanske förklarar lite...

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: