torsdag 25 juli 2024

159 dagar kvar på detta året

» Den Brunblå slakten av svenska myndigheter.

Den 1 juli hade jag här på Sven Tycker lite tankar om vår Brunblå sörjas slakt av de svenska myndigheterna. Och då speciellt Försäkringskassan. Detta föranlett av att jag såg att handläggningstiden för en ansökan om Sjukersättning / Aktivitetsersättning kan vara upp till 8 månader. Något som naturligtvis är helt oacceptabelt. Anledningen till att jag tog upp ämnet är att jag precis har lämnat in en ansökan om förlängd Aktivitetsersättning för min son. Och jag har i samband med detta fått en förfrågan om en del kompletteringar. En av frågorna var hur min son skulle klara ekonomin eftersom handläggningstiden var så lång.

Med anledning av detta skrev jag ett mejl till Socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) och undrade bland annat om hon tyckte att åtta (8) månaders handläggningstid var acceptabelt. Jag har idag fått ett svar. Naturligtvis inte från Socialförsäkringsminister Anna Tenje själv utan från en "Kommunikatör och brevhandläggare på Socialdepartementet". Sedan säger naturligtvis svaret inte ett dugg. Brevhandläggaren påpekar att ministern inte kan påverka enskilda ärenden (vilket jag inte önskat eller förväntat mig eller ens antytt).

Av detta tolkar jag det som att svaret är ett standardsvar enligt metoden klipp och klistra. Men låt mig trots allt citera några meningar:

- "Socialdepartementet för en ständigt pågående dialog med olika statliga myndigheter, däribland Försäkringskassan, i viktiga frågor som berör myndigheternas verksamhet, däribland kvalitet i bemötandet av kunder."
- "Med detta sagt är dock handläggningstiderna fortfarande för långa och det är därför en fortsatt högt prioriterad fråga. Regeringen förväntar sig resultat. Regeringen följer nära utvecklingen av både servicenivån i kundtjänst och handläggningstiderna."

Observera att jag inte skrev ett ord om synpunkter på bemötandet. Vi kan väl också enas om att vi inte blir tryggare av: - "Regeringen följer nära utvecklingen..."

Jag har skickat ett svar som i princip innebär att jag tycker att Socialförsäkringsminister Anna Tenje ska avgå och lämna plats åt någon som inte bara vill fullfölja statsminister Ulf Kristerssons löfte: - "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten." För det är just det man håller på med inom den Brunblå sörjan, att "avveckla välfärdsstaten"!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Sven Tycker rättar.

Igår skrev jag att söndagen den 21 juli uppmätts som den varmaste dagen på jorden. Jag måste tyvärr medge att den uppgiften var fel. Det visar sig nämligen att dagen efter, måndagen den 22 juli, var ännu varmare! 17,15 grader celsius.

Här i Åstorp var det nog lite varmare än så just när jag cyklade ner till Migrationsverkets Förvar för att som representant för Amnesty International besöka de förvarstagna där. Men, jag ska erkänna att det upplevdes inte som varmt att cykla de 4 kilometrarna ner till Förvaret medan regnet stod som spön i backen.

Läs:
Monday breaks the record for the hottest day ever on Earth. - Associated Press

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Färdiga åsikter - helt gratis

» Det finns pengar.

För några dagar sedan såg jag att de svenska storbankerna under det andra kvartalet 2024 gjorde en sammanlagd vinst på 50 miljarder kronor. Det gäller alltså Swedbank, SEB, Handelsbanken och Nordea. Det är ungefär samma resultat som för ett kvartal förra året.

Om vi gör en liten enkel matematisk beräkning så innebär det att dessa fyra banker varje dag (7 dagar i veckan) på varje svensk (spädbarn till ålderspensionär) gör en vinst på drygt 50 kronor. Varje dag på varenda svensk! Var det någon som sade att det inte finns pengar i vårt samhälle?

Läs:
Storbankernas vinster fortsätter – 50 miljarder senaste kvartalet. - Sveriges Radio

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: