lördag 6 juli 2024

Internationella Kyssdagen

» Val både här och där.

Förra helgen var det val i Frankrike (ett val som avslutas med en andra omgång imorgon). Det mest framträdande resultatet av valet var stora framgångar för högerextrema Marine Le Pen och Jordan Bardellas parti Nationell Samling. En effekt av valet som jag sett är att våldet från högerextremister och rasister i Frankrike omedelbart sköt i höjden rejält efter att valresultatet presenterats. Rasisterna fick sig tydligen en rejäl energikick!

I Storbritannien hade också den rasistiska högerextremismen i form av Nigel Farages Reform UK stora framgångar i valmanskåren. Lyckligtvis gav det dålig utdelning i form av parlamentsplatser. Det brittiska valsystemet är skapat för att gynna det största partiet. Det skapar tydliga regeringar, men kan ju ibland tyckas vara lite odemokratiskt jämfört med det svenska systemet med mer eller mindre millimeterrättvisa.

Hur som helst ser jag att Konservativas senaste premiärminister Rishi Sunak lyckades i varje fall få behålla sin parlamentsplats. Mindre bra gick det för förra premiärministern Liz Truss som förlorade sin plats i parlamentet. Men hennes tydliga högervridning i marknadsekonomins ytterkant blev ju överhuvudtaget ingen succé. Hon ersatte Boris Johnson som premiärminister på min 70-årsdag 2022 och satte nytt rekord när hon tvingades bort bara 49 dagar senare. Nu är hon inte heller längre parlamentsledamot!

Färdiga åsikter - helt gratis
Ett annat land som haft val är Iran som haft presidentval. Så mycket till demokrati är väl inte mullornas Iran och många kandidater som hade allt för radikala idéer har helt enkelt förbjudits att delta i valet. Men iranierna har klart tagit avstånd från mullorna trots allt genom att till slut välja den trots allt förhållandevis liberala Masoud Pezeshkian till president istället för mullornas egen kandidat Saeed Jalili. Det kan väl trots allt ses som en framgång!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Ett Brunblått fiasko.

Vår Brunblå sörja har skickat in sin plan för hur man ska uppnå EU:s krav på utsläppsminskningar till 2030. Dvs man har skickat in sina bortförklaringar till varför man inte kommer att kunna uppnå de krav på miljö- och klimatområdet till 2030 som man förbundet sig i EU. Det s.k. ESR-målet handlar om utsläppen från transporter och jordbruk. Målet är att till 2030 ha halverat utsläppen jämfört med 2005. Det går åt helsefyr med det målet! Man har från regeringen snarast infört åtgärder som ökar utsläppen. Skatten på bensin och diesel har sänkts för att kunna öka förbrukningen och därmed utsläppen. De utsläpp som sker har gjorts miljöskadligare genom att sänka den s.k. reduktionsplikten som har till syfte att göra utsläppen mindre klimatskadliga. Nu ska man också sänka flygskatten för att öka flygets konkurrenskraft gentemot miljövänligare transporter. Dvs man vill ytterligare öka utsläppen från flyget. Flyget är redan idag skattegynnat eftersom flygbränsle är skattebefriat. Den s.k. Flygskatten är ett sätt att få flyget att åtminstone betala lite för sina utsläpp.

Det s.k. LULUCF-målet handlar om att öka kolinbindningen i skog, mark och träprodukter till 49 miljoner ton koldioxid till 2030. Sverige kommer inte att klara målet!

Förnybartdirektivet handlar om att öka andelen förnybar energi till 76-78 procent i Sverige. Vi kommer inte att klara målet!

Energieffektiviseringsdirektivet innebär att vi ska minska den totala energianvändningen med nära 20 procent till 2030 jämfört med 2022. Vi kommer inte klara målet.

Det kan bara sammanfattas i ett ord, FIASKO! Skäms du inte Romina Pourmokhtari (L)?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: